Rudná u Prahy - kam s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1869
13.12.15 23:44

V Rudne je toho hodne, obchodu, vyborna a dobre vybavena skola, doktori, atd., Nucice jsou takove mile, mensi, ale je tam skola do devitky, super skolka, lidovy dum, o obec se dobre staraji. V Nucicich i Rudne se porada plno akci-sportovnich, kulturnich. drahelcice je takovy lezak, ted to tam trochu rozhybala ta Ruze, jinak ty domy byvaly spis stojaky a spatne se prodavaly. Hluk je trochu i v Drahelcicich na nekterych mistech. V Nucicich myslim hluk z dalnice neni, v Rudne jak kde. V Nucicich i Rudne je primestsky vlacek, ktery pendluje Praha Smichov -Nucice co 30 minut. To je fajn do prace a kdyz budou deti treba na stredni. A co Jinocany, nedivali jste se i tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
14.12.15 11:48

@adlita už v Drahelčicích nebydlím. Mně se tam líbilo. Bydleli jsme ve staré zástavbě. TAm hluk nebyl, ale v té horní části kolem ulic Maxe knížete či krátká, tak tam jsem hluk z dálnice slyšela. V Ruči hluk není.

Vyžití - to záleží, co očekáváš. :-) Hřiště je tam fajn. V obic se pořádá hodně společenských akci pro děti. V organizaci se střídají hasiči, fotbalisti a baráčnící. nejaktivnější jsou hasiči. Skoro každý měsíc je nějaká akce, dětský den, velikonoční jarmark, čarodějnice…

V Drahelčicích není obchod, ale zas není problém zajet do Rudné. Pravidelná procházka s kočárem do Hořelice pro rohlíky.

MŠ - je problém. V drahelčíčích není, do Rudné není šance se dostat - i tam odmítají. Mně díte chodilo do předškoličky do Rudnáčku. V okolí je dost soukroných školek.

V porovnání s Rudnou či Nučicemi se mi víc líbí Drahelčice. Ale je to spíš proto, že jsem tam prožila pár hezkých let. Ale ted jsem ráda, že jsem zpátky v Praze.:-) Celkově mně v téhle lokalitě chyběla snadná možnost jít do lesa. On je sice na dohled, ale s dětmi se tam dojít nedá, autem mně to neba. V Praze mám za okny PRokopák a víc nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
14.12.15 15:03

@Oudrey Jj, v Jinocanech toho na prodej moc neni. Ty nove radovky hned na zacatku na kopecku jsou na blbem miste. Kolem denne projede x kamionu do OK Transu, co je hned „za rohem“. A pak se tam prodava jedna barabizna primo na namesti, coz je taky neprijatelny, mit zahradu vedle hlavni silnice. Navic mi prislo, ze v Jinocanech je hluk nejvetsi a to stejne Zbuzany. Bydli tam kamaradka a rika, ze v lete je to blby, pac je to proste na zahrade slyset nonstop.

Me se asi nejvic libi ty Nucice :-) Ale tam jsou aktualne spis volne pozemky nez vhodne domy. A pozemky jsou tam obrovsky, musim zjistit, jestli by to slo prepulit a druhou cast prodat. Nejmensi jsem nasla 1300m2 tusim, ted nevim presne.

Jeste se nam libil Vysoky Ujezd, ale manzel ho zamitl, ze uz je to daleko. Ale vzduch je tam uzasnej :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
14.12.15 15:05

@Achdarek No chodit do lesa pesky bez auta je dobre :-) To nikde moc nejde a na domecek v Praze nemame. Nasla jsem par zajimavych projektu, ale cenove jsou uplne mimo nas rozpocet. Jit z Prahy uplne nechceme, ale musime, pokud chceme vlastni zahradu a zadne sousedy nad sebou a vsude kolem sebe. Nas byt uz je prodany (ja doufam, kupec jeste nevyresil hypoteku), tak uz moc casu na vyber toho, kam se presuneme nezbyva. Kazdy vikend objizdime a hledame hezka mista a pak koukame na netu do inzerce, jestli tam nekdo neco neprodava.

MŠ jsou obecně koukám dost problém. Každý píše, jak neberou. No to bude síla to za rok řešit, ty soukromé jsou moc drahé, tak by chtělo bydlet někde, kde vezmou dcerku do státní. V těch Nučicích s MŠ není problém, nevíš náhodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
14.12.15 16:48

Ve vysokem Ujezdu toho opet moc neni a obec se moc nestara. V Nucicich skolka ok, predloni byl naval, protoze byly dve tridy predskolaku, ted uz je to ok. Skolka je hodne aktivni - hodne akci, vyletu. Obec se taky hodne stara, my jsme v teto oblasti cca 5 let a ten posun je obrovsky. Jinocany je pravda, ze tolik neznam, chodime tam jen k mudr a to stredisko je fajn a vim, ze je tam skola a velka nova skolka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.4.16 13:36

Ahoj maminky, prave resim to same dilema jako Adlita :) Libily se nam Drahelcice, ted zase spis Nucice, hlavne kvůli skole… jenze - nemuzu nikde sehnat pozemek ani vhodny dům… netusite, jestli není třeba v Rudne nebo pobliz nejaka realitni kancelar, která se specializuje na tuhle oblast? Googlim jak o život a zatím jsem na nic rozumného nenarazila… diky za kazdou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
6.4.16 14:04

@Coromikeso Zalezi jaky mas financni strop. Z jmenovanych vesnic vedou v nejvyssich cenach nucice a rudna (v obou je hluk, je tam slyset provoz z dalnice). Bezna cena rd na prodej je okolo 10-ti mio, staci si projit treba sreality. Nejlevnejsi je Chyne a je tam klid
Uz jsem tam drive bydlela. Krome lesa je tam vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.4.16 14:17

Ta Chyne mi ted vyjela v nejakem filtru, pripadala mi taky zajimava, musim ještě zjistit, jak je to se skolou a dopravou… Taky mi vyjely pozemky v Uhonicich, tak nevim, jestli to není uz prilis daleko od „civilizace“ :)… O vikendu asi vyrazime na obhlídku všech mist… S tim domem je potiz - manzel by chtěl idealne projekt nebo novostavbu, popřípadě mozna i pozemek, nechce se mu nic predelavat, to ja bych klidne i rekonstruovala :) Kazdopadne diky moc za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
6.4.16 14:23

@Coromikeso Pokud chcete uplne nove, pak je asi Chyne v teto oblasti aktualne jedina mozna volba. Jeste se stavi v Pticich, ale to uz je malicka vesnicka (ZŠ tam nemají). V Nučicích jedině starý nebo prostě už pár let fungující dům (navíc jsou vsechny obrovsky a drahy). Tam se nová výstavba teď nechystá. Našla jsem ted jen jeden novej projekt na dvojdomek. Cena dobra/nizka, ale pozemek blbej a zahrada bude jenom uzka dlouha nudle. Je to tohle: http://www.sreality.cz/…u/2650448220

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.4.16 14:33

@adlita to ale nevypada vůbec spatne :) sice ani podle planku nechapu, jak to muze byt byt, když to vypada jako dvojdomek, ale urcite se na to blize podivam, moc diky :))) nejake volne radovky jsou ještě v Drahelcicich Na Male Ruzi, ale to uz jsou opravdu jen ty nudle… ty krajni vetsi uz jsou prodane… a ta Chyne - je tam škola nebo nejaka obcanska vybavenost? Moc se omlouvam, ze takhle otravuju, ale ja se proste z toho googlu nic moc nedovim a od člověka, který tu oblast zna, je rada nejlepší :) Diky diky diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
6.4.16 14:42

@Coromikeso Jestli chces planky, tak mi posli do SZ mail. Komunikovala jsem s tim chlapikem z firmy, ktera to chce stavet. Mam veskere podklady v mailu :-) Prusvih podle me je ten, ze ten pozemek nerozdeli svislou carou, ale vodorovnou. Tkz vzniknou dva uzoucke dlouhe pozemky a to nam prave vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
10.4.16 00:23

Ahoj děvčata - psala jsem jiz do podobne diskuse, ale budu rada i za vase názory :) takze viz prosim nize:

Tak děvčata, dneska jsme absolvovali zase tour de Praha - zapad… Mame vyhlednuty projekt na radovku v Chyni, projekt v Nucicich, a jen tak pro forma jsme se zastavili Na Male Ruzi v Drahelcicich… a sli jsme se podivat do vzorového domu a jedne z radovek - dokonce jsme se seznamili s moc fajn potenciálními sousedy :) Není to idealni, mam tam spoustu vyhrad - ale, je to tam proste pekne… Akorát - je tu nektera maminka, která vi, jak to chodi v MS a ZS, Rudna a okoli? Drive chodily deti z Drahelcic na ZS do Rudne, ale pry jim zrusili spadovost a tudíž deti z Drahelcic nemaji jiste místo v zadne skole :((( a opet skolka - je vůbec sance nekde umistit 3 a 5-lete dite z Drahelcic? To je uprimne asi to jedine, co nam brani ten domek koupit… a ještě - pracujici maminky - je realne dojizdet do Prahy do práce na castecny uvazek napr. do 15:00? abych stihla do ctyr deti ve skolce a druzine… Tak prosim o jakoukoliv radu :)

Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
10.4.16 07:36

@Coromikeso Já mám v Drahelčičích rodiče. Se školkama to tam vždycky problém, ale tak nějak jsem očekávala, že když se tam postaví tolik domků a přibyde tolik lidí, tak že postaví aspoň malou školku. už před výstavbou byl problém se do Rudný dostat. O tom, že jim zrušili spádovost školy jsem vůbec nevěděla. Dojíždění nevím, záleží na tom, jestli autem nebo busem. My jezdíme busem, většinou vylézáme v Hořelicích a dojdeme to, protože tam jezdí těch autobusů víc, do Drahelčic jezdí jenom jeden. Tak mrkni na jízdní řády, jak bys to stíhala. Ale pokud budeš mít dítě každý někde jinde, tak je to hodně blbý.
Jinak já jsem asi zaujatá, ale já bych tam nechtěla bydlet ani omylem. Kromě hřiště tam nic není. Nedá se dojít do lesa, to je dost nereálný. My jsme s mámou jezdily autobusem. Lesy jsou tam jinak moc hezký. Ale doktoři jsou až v Rudný, kolik jich tam je fakt netuším. Obchod až v Hořelicích a velký nákupy spíš na Zličíně. V Rudný je teda ještě Lidl, ale celkem malej, oproti tomu, co máme tady. A je tam pekelná zima. My jezdíme z Jižňáku a když přijedu na Zličín, tak mám pocit, že zmrznu i v létě. Takže neustále sebou taháme svetry, mikiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
9.6.20 23:40

Ahojky, bydlíme nově v Rudné, trochu ji znám, ale tápu kam s rok a půl starým chlapečkem. Nějaká hřiště jsme prošli, ale zajímalo by mě, jestli je tu třeba nějaká hernička. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
15.6.20 09:03
@Prtulak píše:
Ahojky, bydlíme nově v Rudné, trochu ji znám, ale tápu kam s rok a půl starým chlapečkem. Nějaká hřiště jsme prošli, ale zajímalo by mě, jestli je tu třeba nějaká hernička. Děkuju

https://rudnacek.mistecko.cz/
Tady mas hernu, kurzy pro deti, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová