Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lyrica píše:
První 12tt
Druhé snad hned po styku![]()
![]()
![]()
To mě pobavilo
![]()
U prvního si pamatuju, že jsem chtěla z 20. týdne fotku, ale vypadala jsem tam jen jako dobře najezená. Teď u druhého snad hned, aspoň z mého pohledu, „už-to-jde-vidět“ mi poprvé okolí řeklo někdy v 16. týdnu a teď mám dojem, že všechno oblečení na mně praská ve švech a za týden jdu na sál.
Uvidíme, jaký bude trend růstu po zbytek těhotenství.
Cca od 12.tydne jsem zacala nosit tehotenske kalhoty
bylo me to pohodlnejsi. myslela jsem ze budu mit bruch jak medicimbal, ale nakonec se to zastavilo a bylo tak akorat ![]()
proc je tento dotaz anonymni ![]()
@lyrica
Já to chápu, ale já jsem teď podruhý těhotná a zase nic.
Já bych si upřímně chtěla někdy užít toho bříška..
@Natálka26 ty brďo, to jsou nápady
Můj manžel by ti řekl, že kdyby jsi mě slyšela, jak v noci hekám, když se otáčím z boku na bok a jak mi pomáhá do vany, tak by sis to rychle rozmyslela.
Já teda měla i u prvního docela velkej pupek. Teď zase brzy..si nikdy neodpočinu
![]()
No co, už to nějak vydržím..snad ![]()
@lyrica
To já jsem měla tohle hekání, a nemohoucnost cokoliv sama udělat asi 2 dny pak jsem porodila, a do tý doby jsem měla takový malý břicho přes který se bez problému dalo obout, oblíct - neměla jsem ani těhotenský hadry nic prostě
Já věřím že je to na nic, ale zažít bych to asi chtěla, i když to tak poslouchám
nevím.. ![]()
První až někdy v šestém měsíci, druhé asi hned po oplodnění, už v 16 jsem ho měla větší, než prsa (80E)
, všichni se mě ptali, jestli už mám před porodem ![]()
@Natálka26 no tak to mě pěkně štveš jako
![]()
Klidně vyměním, jaký jsi týden?
![]()
@lyrica
17+4
ale váha je o 0,5 kg víc než před otěhotněním, břicho žádný, prsa taky stejný. Prostě jáá to asi nikdy nezažiju.. chjoo..
@Natálka26 ale to já taky nenabírám moc, jsem 33tt a mám nahoře sedm kilo. A neměním, musela bych trpět moc dlouho zase ![]()
U prvního od konce 3.měsíce trochu. U druhého se vyboulilo už v 6.týdnu. Ve 4.měsíci už jsem měla pořádnou vanu ![]()
@lyrica
Ale přece těhotenství je to nejkrásnější období, tak proč si ho dobrovolně neprodloužit?
pojď měníme, já budu mít aspoň to velký břicho.
fakt bych si ho přála ale moje děcka mi to nechtěj dopřát.. ![]()
Já do 12tt skoro nepřibrala, jen se mi roztáhla pánev, takže kalhoty už jsem neoblíkla nebo seděla s rozepnutým zipem. Ale poznat to bylo tak od 14tt asi. A při nástupu na mateřskou mě ani nepouštěli sednout v tramvaji
pokud jsem neměla obtažený šaty (v létě), nakonec jsem měla pupek hezky malej na mých 170cm a 15kg navíc (porod 39+0)