Rýma a kašel - dítě nesmí do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
10.5.18 22:38

@Moise nj tak když si zaměstnavatel poskládá kolektiv jen ze samých matek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56316
10.5.18 22:39
@kacz píše:
@Moise nj tak když si zaměstnavatel poskládá kolektiv jen ze samých matek…

bohužel nemá na výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.5.18 22:44
@Moise píše:
bohužel nemá na výběr

Možná by i měl, kdyby přidal na platech. To je všechno otázka volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39199
10.5.18 22:47
@Sabinka píše:
Aha… já jsem to tu nechtěla psát, ale já jsem taky lékařka a problém bych s tím tedy měla.

No jasne, ja kdybych sla s kaslajicim a soplicim ditetem k nasi pediatre, tak si jen nabehnu. :mrgreen: pac by me hned mezi dverma doporučila byt aspon pet dni doma, v klidu. Nejen, ze muze byt nakazlivej, ale hlavne je sam i slabou virozou oslabenej a mohl by lehceji chytit nejaky jiny bacil. Skolce se nedivim. To je pristup :roll: A jako zamestnavatele bych te fakt chtela 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56316
10.5.18 22:49
@kacz píše:
Možná by i měl, kdyby přidal na platech. To je všechno otázka volby.

:mrgreen: jasně. Tady ale nejde vůbec o platy, ale o kvalifikaci, kterou musí mít a je dneska dost těžké sehnat někoho, kdo ji má. Nechci být konkrétní, ale není to tak jednoduché, že zaměstnavatel nabídne o pár tisícovek navíc a problém je vyřešen. Kéž by :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
11.5.18 06:30
@kacz píše:
@Moise nj tak když si zaměstnavatel poskládá kolektiv jen ze samých matek…

Takze na webu pro maminky radis podnikatelce zamestnane maminky nejlepe propustit :lol:… promin ale tohle fakt rozsekalo - ja jsem teda fakt rada, ze jsou lidi kde maminky zamesnavaj i pres riziko ocr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
11.5.18 06:36
@kacz píše:
Tak dospělý člověk, který je běžně mezi lidmi, školkové bacily nechytne.

A tohle je taky slusnej nesmysl. Naopak dospeli ty skolkovy rymicky rozchazej hur - dite fit po tydnu, my s muzem mrtvy tri tydny… a to rikam jako zastance proudu, ze dvoji zasmrkani a zakaslani za den je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
11.5.18 07:03
@Moise píše: :mrgreen: jasně. Tady ale nejde vůbec o platy, ale o kvalifikaci, kterou musí mít a je dneska dost těžké sehnat někoho, kdo ji má. Nechci být konkrétní, ale není to tak jednoduché, že zaměstnavatel nabídne o pár tisícovek navíc a problém je vyřešen. Kéž by :lol:

Tak když jsou to tak ceněné zaměstnankyně, tak bych od zaměstnavatele čekala, že jim o těch pár tisícovek navíc dá a ony si pak budou moct k nemocnému dítěti dovolit chůvu, ve světě je to celkem běžná praxe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
11.5.18 07:42
@czaky píše:
A tohle je taky slusnej nesmysl. Naopak dospeli ty skolkovy rymicky rozchazej hur - dite fit po tydnu, my s muzem mrtvy tri tydny… a to rikam jako zastance proudu, ze dvoji zasmrkani a zakaslani za den je ok

Měla jsem to stejně, když jsem byla doma, nejezdila MHD… odolnost se sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
11.5.18 08:01

Zakladatelko dítě které má rýmu a kašel opravdu nemá do školky chodit. To že nemá teplotu neznamená, ž nešíří nemoc přeci. O víkendu buďte s malým doma v klidovém režimu, proplachuj mu nos konvičkou, dávej čaje a uvidíš, že se bude cítit líp. To že běhá a je aktivní neznamená, že nebojuje s nějakou virózou, kterou v kolektivu šíří. Naše paní ředitelka posílala také domů „chycené“ děti. A upozorňovala na to už při nastoupení do MŠ. Všichni to přijali jako fakt. Proč mezi dětmi šířit epidemie nachlazení? To pak nemá nikdy konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
11.5.18 08:03

A jinak tedy jednou jsem musela přinést do školky potvrzení z MŠ že synovy opuchlé oči nejsou zánět ale alergie. Paní ředitelka si to vyžádala. A naše mudr jí pak volala, že takto ne, že není ouřada, ale lékař. Syn dostal kapičky do očí a bylo po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
11.5.18 08:16
@kacz píše:
Měla jsem to stejně, když jsem byla doma, nejezdila MHD… odolnost se sníží.

Manzel doma nebyl, stale jezdil do prace a imunitu ma dobrou, k doktorce chodil obvykle jen pro papir do prace :D… skolkovy nemoci se fakt chytaj uplne stejne jako dospelacky, kapenkova infekce je holt kapenkova infekce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
11.5.18 08:27

Neverim tomu, ze dite nekasle a nesmrka vic, nez je popisovano. Kdyby dvakrat frklo, nikdo nevola.
Tyto „zdrave“ deti ve skolce mam moc rada. Moje dite je chytlave a pak jsem s nim neustale doma. Kazde dite je jine, s jinou imunizou, ale vetsina rodicu pracovat musi a nebavi me doplacet na nemocne deti ve skolkach.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.18 13:50

KDYBY NĚKOHO ZAJÍMALO, JAK TO DOPADLO…byla jsem dnes u lékaře a potvrdil mi, že syn může navštěvovat kolektiv. Netrpí žádným epidemiologicky závažným infekčním onemocněním. U žádného dítěte prý nelze tvrdit, že je neinfekční, protože každý jedinec může být bezpříznakovým nosičem některých bakteriálních i virových onemocnění. Odmítá tedy do budoucna vystavovat podobná potvrzení, že dítě není infekční. Potvrdila mi, že dítě s moluskami může navštěvovat bez problémů kolektiv. Mimo zprávu - MUDr. byla celkem rozhořčená, nejen pro nesmyslnost toho potvrzení viz. vysvětlení výše, ale také tím vzniká pro ni administrativní/časová zátěž a dítě se může nakazit v čekárně. Potkali jsme tam holčičku s neštovicemi a asi další 4 děti, nevím, s jakými potížemi. Prý je důležité, aby se děti „promořili“ a získali tak imunitu. Rýma (ne zelená), prostě bezproblémové nachlazení bez teplot, bez zchvácenosti atd. není důvodem pro vyloučení z kolektivu.

• Citovat
  • Upravit
3739
11.5.18 14:02

Nojo, dneska se třeba skoro každá těhotná ptá doktora zda si může dát skleničku vína. Žádné doktor neřekne, že nemůže. je to rozhodnutí té matky a ona moc dobře ví jak to je. Ale doktor to nezakázal, tak je to dovolené. :poblion:
A „proměřování“ mě teda rozsekalo úplně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+