Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No ty brdo, fakt cumim. Pediatr bude ocividne clovek na svem miste. Nejde jen o vylouceni z kolektivu, ale prece o rekonvalescenci ditete, aby se toho nachlazeni co nejdrive zbavilo, ne? Me prijde, zes asi moc nepochopila, ze tady jde i tvoje dite a jeho zdravi. Myslim, ze kazdy dospely by v pripade rymy a kasle zustal rad doma, v klidu a teple, protoze je mu to prijemnejsi a da se rychleji do kupy.
To same asi plati pro decko, ne? A do kolektivu s moluskama nebudu komentovat. To nema smysl
To, ze se TVE dite muze nakazit v cekarne resis, ale ze tve dite nakazi JINE deti ve skolce je ti u zadku.. Protoze tve dite neni bezpriznakovym nosicem choroby, kdyz kasle a ma rymu
To jaksi neni znak zdraveho ditete, ze..
Viz. administrativni zatez je asi o zvyku. V Belgii je bezna praxe, ze ze skoly omlouva pouze lekar a lekar opet potvrzuje, ze dite jiz je zdravo.Jine omluvenky, od rodicu, se neberou v potaz.Ve skolce muze omluvit rodic, pokud ale pro nemoc, tak opet nastup jen s potvrzenim lekare. Lekar si ukony samozrejme zpoplatnuje, aby se mu ta aministrativa vyplatila.
Dítě s neštovicemi má snad čekat v samostatné čekárně ( naše doktorka měla takovou karanténu), případně se rodiče domluví s doktorkou na takovém čase, aby neohrozili jiné pacienty. Neštovice v čekárně s nachlazenými dětmi, to mi přijde dost úlet jak ze strany doktora, tak rodičů.
a že doktorka nechce vystavovat potvrzení pro školku? tak to ať si vyřídí se školkou - ta má taky zodpovědnost za svěřené děti. A pokud rodič není ochoten uznat, že nemocné dítě do kolektivu nepatří, tak holt bude muset doktorka vykonávat administrativní činnost navíc. Ale může si ji přece nechat zaplatit, že?
@neumisa no, ma to ten pediatr cele jakesi zvlastni. Tady je taky bezne, ze infekcni deti (nestovice, spala, strevni problemy…), cekaji v jine mistnosti nez bezne nemocne. A jak pises, jedno souvisi s druhym. Dokud budou nemocni chodit do skolky, bude potreba vyzadovat od lekare potvrzeni ![]()
@AvajBr Zvláštní místnost ale všeude nemají. U nás tak měli, kdyžjsem byla dítě, u současné doktorky nemáme. Mělo by to fungovat, že se alespoň zaťuká na sestru a veme Tě jako dalšího, ale stejně tam chvilku jsi. ![]()
@hofka jo, ja taky jenom volala, ze je ma. Jinak, i kdyby teda mistnost nemela, tak je snad normalni predem zavolat, ze jdu asi s nestovicemi a domluvit se na konkretni cas, aby vas Dr. cekala a hned vzala. Jako jit si s nim sednout primo do cekarny pro vsechny by me nenapadlo ![]()
Ona ta holčička určitě tedy nebyla infekční, měla i ty pupinky nečím zasypané…
@AvajBr píše:
@hofka jo, ja taky jenom volala, ze je ma. Jinak, i kdyby teda mistnost nemela, tak je snad normalni predem zavolat, ze jdu asi s nestovicemi a domluvit se na konkretni cas, aby vas Dr. cekala a hned vzala. Jako jit si s nim sednout primo do cekarny pro vsechny by me nenapadlo
Já jednou měla podezření, nedovolal jsme se (bylo to koncem prac. dne, kdy je tam vždy jeden z pediatrů), tak jsme tam šla, zaťukala na sestřičku, řekla jí, o co jde, stejně jsem pak čekala, než na nás přišla řada. Jako bylo tam málo lidí, drželi jsme se stranou, ale stejně. Všude to prostě zařízené nemají.
Zakladatelko, dle mého trochu kecáš, zaprvé děti s neštovicemi obvykle čekají jinde a zadruhé potvrzení lékaře o bezinfekčnosti je úplně normální a běžná věc… Takže buď je pediatr úplně mimo nebo si vymýšlíš…
@kacz píše:
Zakladatelko, dle mého trochu kecáš, zaprvé děti s neštovicemi obvykle čekají jinde a zadruhé potvrzení lékaře o bezinfekčnosti je úplně normální a běžná věc… Takže buď je pediatr úplně mimo nebo si vymýšlíš…
Potvrzení o bezinfekčnosti je asi bežné, ale v připadě 3× zakašlání a 4× vysmrkání během dnešního dne, kdy syn lítal po venku naprosto čilý a ok, mi to proste prijde zbytečné. A jak jsem psala, mate pravdu, ze holčicka urcite nebyla infekční. Šla nejspíš na kontrolu po neštovicích. Mela pupinky po obliceji a krku zabělené. Nemám důvod lhát. Nepotrebuji pred cizími lidmi vypadat líp. Pediatricka je mladá ženská, ale už se zkušenostmi déle po atestaci a snazi se k ni dostat hodne lidi, protoze má v našem meste dobrou povest. Neznám nikoho, kdo by si na ni stezoval.
@Anonymní píše:
Ona ta holčička určitě tedy nebyla infekční, měla i ty pupinky nečím zasypané…
pokud vím, tak jsou neštovice infekční až do zaschnutí posledního pupínku. Ale třeba se to změnilo od té doby, co je měly moje děti.
@Sabinka píše:
Tak když jsou to tak ceněné zaměstnankyně, tak bych od zaměstnavatele čekala, že jim o těch pár tisícovek navíc dá a ony si pak budou moct k nemocnému dítěti dovolit chůvu, ve světě je to celkem běžná praxe…
ve světě možná, ne tady v pr..li na konci světa.
![]()
Jako abych pravdu řekla, žak vůbec nechápu nějaké řeči okolo..
Prostě mě, kdyby dítě kašlalo, a ve školce toto řekly, tak prostě jdu na potvrzení a nepřijde mi to divné.. mají na to právo. Člověk může být rád, že ůho nevytočí s dítětem u dveří.. U nsá máme tzv. ranní filtr, nevím, jeslti někoho vraceli, ale jako radši než toto, tak si ten den zařídím a jdu a nereptám..
To samé, řeči doktorky, zlatá naše.. U nás když cokoliv je, tak bez problému, dítě problédno a za pár vteřín plácne razítko a podpis a jdem, vyplní sestra nějakýá doklad..
Všichni mají být rádi, že dítěti nic neni školka, rodič, a doktor je tam snad i od preventivní prohlídky..
U nás takto zavolat doktorce, tak mi řekne, abych přišla např. kdy má objednané preventivky, mrkla na kluka do krku, poslechla a ahoj..
A ttřeba potvrdila a nebo vyloučila případnoou alergii a třeba předepsala něco- nevím, jeslti se něco.. ale aby člověk měl jistotu..
Přijde mi, že se situace hrotí u všech teda ![]()