Rýma a kašel - dítě nesmí do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39199
11.5.18 14:18

No ty brdo, fakt cumim. Pediatr bude ocividne clovek na svem miste. Nejde jen o vylouceni z kolektivu, ale prece o rekonvalescenci ditete, aby se toho nachlazeni co nejdrive zbavilo, ne? Me prijde, zes asi moc nepochopila, ze tady jde i tvoje dite a jeho zdravi. Myslim, ze kazdy dospely by v pripade rymy a kasle zustal rad doma, v klidu a teple, protoze je mu to prijemnejsi a da se rychleji do kupy. :roll: To same asi plati pro decko, ne? A do kolektivu s moluskama nebudu komentovat. To nema smysl :mrgreen: To, ze se TVE dite muze nakazit v cekarne resis, ale ze tve dite nakazi JINE deti ve skolce je ti u zadku.. Protoze tve dite neni bezpriznakovym nosicem choroby, kdyz kasle a ma rymu :nevim: :roll: To jaksi neni znak zdraveho ditete, ze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
11.5.18 14:42

Vůbec netuším co je „molušky“. To jsme asi ještě neměli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
11.5.18 14:49

Viz. administrativni zatez je asi o zvyku. V Belgii je bezna praxe, ze ze skoly omlouva pouze lekar a lekar opet potvrzuje, ze dite jiz je zdravo.Jine omluvenky, od rodicu, se neberou v potaz.Ve skolce muze omluvit rodic, pokud ale pro nemoc, tak opet nastup jen s potvrzenim lekare. Lekar si ukony samozrejme zpoplatnuje, aby se mu ta aministrativa vyplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
11.5.18 14:56

Dítě s neštovicemi má snad čekat v samostatné čekárně ( naše doktorka měla takovou karanténu), případně se rodiče domluví s doktorkou na takovém čase, aby neohrozili jiné pacienty. Neštovice v čekárně s nachlazenými dětmi, to mi přijde dost úlet jak ze strany doktora, tak rodičů.

a že doktorka nechce vystavovat potvrzení pro školku? tak to ať si vyřídí se školkou - ta má taky zodpovědnost za svěřené děti. A pokud rodič není ochoten uznat, že nemocné dítě do kolektivu nepatří, tak holt bude muset doktorka vykonávat administrativní činnost navíc. Ale může si ji přece nechat zaplatit, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39199
11.5.18 15:04

@neumisa no, ma to ten pediatr cele jakesi zvlastni. Tady je taky bezne, ze infekcni deti (nestovice, spala, strevni problemy…), cekaji v jine mistnosti nez bezne nemocne. A jak pises, jedno souvisi s druhym. Dokud budou nemocni chodit do skolky, bude potreba vyzadovat od lekare potvrzeni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
11.5.18 15:29

@AvajBr Zvláštní místnost ale všeude nemají. U nás tak měli, kdyžjsem byla dítě, u současné doktorky nemáme. Mělo by to fungovat, že se alespoň zaťuká na sestru a veme Tě jako dalšího, ale stejně tam chvilku jsi. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.5.18 15:38

S neštovicema jsme radši vůbec u doktora nebyli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39199
11.5.18 15:41

@hofka jo, ja taky jenom volala, ze je ma. Jinak, i kdyby teda mistnost nemela, tak je snad normalni predem zavolat, ze jdu asi s nestovicemi a domluvit se na konkretni cas, aby vas Dr. cekala a hned vzala. Jako jit si s nim sednout primo do cekarny pro vsechny by me nenapadlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.18 15:41

Ona ta holčička určitě tedy nebyla infekční, měla i ty pupinky nečím zasypané…

• Citovat
  • Upravit
2155
11.5.18 16:05
@AvajBr píše:
@hofka jo, ja taky jenom volala, ze je ma. Jinak, i kdyby teda mistnost nemela, tak je snad normalni predem zavolat, ze jdu asi s nestovicemi a domluvit se na konkretni cas, aby vas Dr. cekala a hned vzala. Jako jit si s nim sednout primo do cekarny pro vsechny by me nenapadlo 8o

Já jednou měla podezření, nedovolal jsme se (bylo to koncem prac. dne, kdy je tam vždy jeden z pediatrů), tak jsme tam šla, zaťukala na sestřičku, řekla jí, o co jde, stejně jsem pak čekala, než na nás přišla řada. Jako bylo tam málo lidí, drželi jsme se stranou, ale stejně. Všude to prostě zařízené nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
11.5.18 16:26

Zakladatelko, dle mého trochu kecáš, zaprvé děti s neštovicemi obvykle čekají jinde a zadruhé potvrzení lékaře o bezinfekčnosti je úplně normální a běžná věc… Takže buď je pediatr úplně mimo nebo si vymýšlíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.18 16:39
@kacz
@kacz píše:
Zakladatelko, dle mého trochu kecáš, zaprvé děti s neštovicemi obvykle čekají jinde a zadruhé potvrzení lékaře o bezinfekčnosti je úplně normální a běžná věc… Takže buď je pediatr úplně mimo nebo si vymýšlíš…

Potvrzení o bezinfekčnosti je asi bežné, ale v připadě 3× zakašlání a 4× vysmrkání během dnešního dne, kdy syn lítal po venku naprosto čilý a ok, mi to proste prijde zbytečné. A jak jsem psala, mate pravdu, ze holčicka urcite nebyla infekční. Šla nejspíš na kontrolu po neštovicích. Mela pupinky po obliceji a krku zabělené. Nemám důvod lhát. Nepotrebuji pred cizími lidmi vypadat líp. Pediatricka je mladá ženská, ale už se zkušenostmi déle po atestaci a snazi se k ni dostat hodne lidi, protoze má v našem meste dobrou povest. Neznám nikoho, kdo by si na ni stezoval.

• Citovat
  • Upravit
26271
11.5.18 17:30
@Anonymní píše:
Ona ta holčička určitě tedy nebyla infekční, měla i ty pupinky nečím zasypané…

pokud vím, tak jsou neštovice infekční až do zaschnutí posledního pupínku. Ale třeba se to změnilo od té doby, co je měly moje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56316
11.5.18 19:00
@Sabinka píše:
Tak když jsou to tak ceněné zaměstnankyně, tak bych od zaměstnavatele čekala, že jim o těch pár tisícovek navíc dá a ony si pak budou moct k nemocnému dítěti dovolit chůvu, ve světě je to celkem běžná praxe…

ve světě možná, ne tady v pr..li na konci světa. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.5.18 19:08

Jako abych pravdu řekla, žak vůbec nechápu nějaké řeči okolo..
Prostě mě, kdyby dítě kašlalo, a ve školce toto řekly, tak prostě jdu na potvrzení a nepřijde mi to divné.. mají na to právo. Člověk může být rád, že ůho nevytočí s dítětem u dveří.. U nsá máme tzv. ranní filtr, nevím, jeslti někoho vraceli, ale jako radši než toto, tak si ten den zařídím a jdu a nereptám..
To samé, řeči doktorky, zlatá naše.. U nás když cokoliv je, tak bez problému, dítě problédno a za pár vteřín plácne razítko a podpis a jdem, vyplní sestra nějakýá doklad..
Všichni mají být rádi, že dítěti nic neni školka, rodič, a doktor je tam snad i od preventivní prohlídky..
U nás takto zavolat doktorce, tak mi řekne, abych přišla např. kdy má objednané preventivky, mrkla na kluka do krku, poslechla a ahoj..
A ttřeba potvrdila a nebo vyloučila případnoou alergii a třeba předepsala něco- nevím, jeslti se něco.. ale aby člověk měl jistotu..
Přijde mi, že se situace hrotí u všech teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+