Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S mámou, tátu jsme všichni 3 nesnášeli - jednal podle nálady, většinou byla špatná.
S mamkou… otec byl jen na papíře a tuhle jsem se dozvěděla, že před 10ti lety umřel a nic…
Asi s tatou, ale nejvic mam rada babicku. S mamou to moc dobre neni, nerozumim ji a ona nerozumi me.
S tátou, trávil se mnou skoro veškerý čas a naučil mě spoustu věcí.
Stejně s mamkou i s taťkou. Naopak jsem si nikdy neutvořila vztah s babičkou.
Obecně táta. Matka vždycky, že všechno dělala moc velkou trágu. I teď v dospělosti umí dokonale jedno věc. Vyvolat ve mě pocit viny i za to, za co nemůžu.
Matka je složitá hadavá, vysavací povaha, čeká kdo za ní co udělá.
Táta? Ten chytil druhou mizu a když se neozvu já, zavolá jen když něco potřebuje.
Já jsem to měla nastejno ale časem jsem měla bližší vztah s mámou, táta se nějak uzavřel co mi je líto. Ale i tak máme celkově dobrý vztah.
S taťkou, je klidnější, nemá problém pomoct, i když není nějaký empatický, klidně se mu svěřím, moje partnery vždy viděl jako první. Mamka byla hysterka a ze všeho udělala velké drama. Naši se brzo rozvedli a ona přes nás tátu vydírala a vybíjela si na nás vztek a bezmoc. Později se zklidnila, ale bohužel, ty vztahy jsou ze strany nás dvou dcer chladné, vidíme ji párkrát do roka a vůbec nám nechybí. Jsme na ní se ségrou naopak alergické a bohužel, když už je toho moc, taky nám rupnou nervy a zařveme na ni. Není mi s ní vůbec dobře, i když jsem se snažila. S prarodiči jsme dobrý vztah také příliš neměli, jedna babka psychicky nemocná a druhá taktéž uječená hysterka, s dědou byli věčně v sobě.
Ja mam hezky vztah s obema. S mamkou asi o malinko lepsi, vi o mne veci, se kteryma bych se tatkovi nesverila. Stejne tak se mamka sveruje mne, toho si vazim. Tatka je skvelej, mel a ma rodinu na prvnim miste
. Ale je uzavrenejsi, proste chlap no
, tak si nejme tolik blizci.
S obema mam skvely vztah
Ale povahou mam bliz k tatovi…jsem presne takovy rodic, jako byl on
Vse dovolim a neumim byt na deti prisna… jsem chodici benevolence
Nastesti mam deti, u kterych ta pevna ruka neni potreba…mamka na nas byla vzdy prisnejsi, kdyz jsme byly deti…rozumet jsem si s ni zacala, az v dospelosti…ted uz pohoda casto si volame, schazime se
A s babickou mam taky super vztah, s brachou rovnez
Drzime vsichni tak nejak pri sobe.
Mám hezký vztah s oběma, ale mamka je mi malinko blíž, dokáže mě lépe pochopit při mých rozhodnutích.