Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Brat mimino na promoci je fakt blby… Zkusila bych se zeptat vsech zucastnenych, zda by nekdo dobrovolne nevozil kocar venku, jinak musi manzel
Mate maly dite no, je nutne kvuli nemu obcas neco olezet
Jinak jedine zaplatit nejakou profi hlidacku, jestli k tomu mate duveru, nic lepsiho asi nevymyslis…
Taky mi to prijde bezohledne vuci ostatnim. Ale muze se jednat o velmi klidne dite, o kterem nikdo vubec nebude vedet.
Osobne mi na takovychto akcich male deti nesedi ![]()
V životě jsem byla celkem 5× na promoci a POKAŽDÉ tam byly nějaké malé děti. Ano, sedělo se s nimi u dveří nebo je někdo aktivně poponášel přímo v sále… Promiň, ale vyrušovalo to a kazilo tu sváteční atmosféru. Každou chvíli někdo otvíral a zavíral dveře, to v takových sálech nejde úplně nenápadně… Těžké a velké dveře jdou dost slyšet. Pamatuju si, jak tam jednou bylo fakt mrňavé miminko a celou dobu s ním chodila paní po celé délce sálu tam a zpět, pořád na miminko mluvila a houpala… Z promoce měla prd a její příbuzná, co se na ni pořád otáčela z řad absolventů, nejspíš taky.
Nehodí se to. Ideálně najít osobu, co by po dobu promoce korzovala s kočárkem venku. To snad tu hoďku dítě přežije! ![]()
Myslím si, že to prožívás víc, než zbytek a myslím, že se nikdo z toho, že tam nebude, psychicky nezhouti. Ano, je to událost, ale zas ti nejdou dávat medaili za záchranu 676489543 životu
Někoho bych nechala hlídat.
@Medičkaa píše:
Obnovuji diskuzia prosím o radu. O prázdninách mě čekají moje promoce v Praze v Karolinu. Synovi bude tou dobou 16 měsíců a já moc nevím co s ním… Samozřejmě bych ho tam ráda měla ale nevím jestli vydrží hodný a nechci nikoho rušit a promoci kazit. Navíc všichni komu jsem ochotná nechat syna na hlídání budou na té promoci také… (partner, naši, ségra, babička) Co byste tedy dělali na mém místě? Vzít syna sebou a neřešit to nebo prostě říct chlapovi že s ním kdyžtak půjde ven (zas by mě mrzelo kdyby to muž neviděl i když jemu je to asi fuk) nebo poprosit ještě někoho dalšího ať mi jede na promoci speciálně jako hlídač na dítěnebo vysvětlit někomu z mých nejbližších že mi nepůjde na promoci a pohlídá kluka doma nebo ho nechat na hlídání někomu na koho není tak zvyklý (to si neumím moc představit, nejsme z Prahy takže nám promoce zaberou i s cestou a nějakým obědem víc než půl dne)? Dík za rady
Já bych poprosila někoho, kdo mi tam na chvilku dítě pohlídá. Sama jsem nikdy na promoci dítě neviděla, ale nenaštvalo by mě, kdyby si ho tam někdo vzal. Prostě chápu, že někdy hlídání není a profesionálním chůvám jsem zatím dítě nesvěřila.
Mne na tom nic bezohledneho nepřijde. Taky jsem měla syna na promoci, cca stejně starého a nebyl tam jedině dítě. Muž si s ním sedl na kraj a když vydal nějaký zvuk, hned s nim šel ven. Nakonec byli venku celou dobu, syna logicky nebavilo hodinu sedět koukat. Naštěstí já ani muž jsme to nijak neprozivali, bylo to divadlo pro rodiče a babičky, takže muž byl ještě rád, že se na tu budu nemusí koukat. Ale jiné dítě tam občas pobrekavalo, a to rusilo dost. Byla jsem ráda, že muž má soudnost a vypadl hned, jak syn začal byť jen vypadat, že začne něco říkat.
Měla jsem promoci v Karolinu a v pozvánce bylo, že děti do tuším 6 nebo 7 let s sebou nikdo vodit nemá, že je to nevhodné. Tak možná to závisí i na tom, jaká má pravidla která fakulta, či katedra…
Na pozvánce je děti nebrat. Za sebe bych se bála i těch varhan, když jsem teď viděla, jak naši 13 měsíční vyděsilo piano na vítání občánků. Přitom má hudbu velmi ráda. A souhlasím s tím, že z té auly se nenápadně odchází dost těžko.
Byla jsem na promoci příbuzného (ne v Karolinu), kde bylo už starší batole a to pořád nahlas mluvilo a komentovalo. Otec vždycky udělal náznak odchodu, tak na chvíli zmlklo, tak se po pár krocích vrátil, že jako už přece dobrý a začalo to nanovo. Rušilo to hodně a to jsme byli několik lavic od nich.
Já byla na doktorské promoci kamarádovi, seděla jsem vedle jeho ženy. Malýmu byly tuším čtyři. Při sedání na sklapovací židli mu člověk před ním přiskřípl nohu nebo ruku nebo co. Během minuty jsme byli venku. Čili manželovu promoci vůbec neviděla. A víš co? Nestalo se vůbec nic!
Čili takové to „chci, aby na promoci byla moje sestra a všichni“ je IMHO zbytečnost.
@Medičkaa píše:
Obnovuji diskuzia prosím o radu. O prázdninách mě čekají moje promoce v Praze v Karolinu. Synovi bude tou dobou 16 měsíců a já moc nevím co s ním… Samozřejmě bych ho tam ráda měla ale nevím jestli vydrží hodný a nechci nikoho rušit a promoci kazit. Navíc všichni komu jsem ochotná nechat syna na hlídání budou na té promoci také… (partner, naši, ségra, babička) Co byste tedy dělali na mém místě? Vzít syna sebou a neřešit to nebo prostě říct chlapovi že s ním kdyžtak půjde ven (zas by mě mrzelo kdyby to muž neviděl i když jemu je to asi fuk) nebo poprosit ještě někoho dalšího ať mi jede na promoci speciálně jako hlídač na dítěnebo vysvětlit někomu z mých nejbližších že mi nepůjde na promoci a pohlídá kluka doma nebo ho nechat na hlídání někomu na koho není tak zvyklý (to si neumím moc představit, nejsme z Prahy takže nám promoce zaberou i s cestou a nějakým obědem víc než půl dne)? Dík za rady
Vem sebou kamarádku a pošli ji na procházku s kočárem.
Já nevím no, tyhle nálety příbuzenstva, že jsem dostudoval
dneska se mluví o svatbě, že proč dělat divadlo a kecy o papíru.. Za to na tohle, obvykle 200 km od bydliště, se tahají i prababy a kojenci
já bych se cítila víc „poctěna“ pomoci například sestře hlídat dítko venku, ať si může svoji promoci užít, než koukat na 50 dalších neznámých lidí, jak dostávají diplom. Nepochybuju, že v dnešní době je z téhle akce několik videozáznamu.
Byla jsem s pulrocni na promoci pritele a bylo to uplne v pohode a ted jsem byla na svoji a mela jsem tam 2,5 letou a taky v pohode. A bylo tam mnohem vic rodicu s detmi, nikoho to nepohorsovalo. Za mesic pujdu na dalsi a neocekavam zadny problem.