Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Xixi ani nevíš jak Ti rozumím
mám to doma úplně stejně a říkám si někdy že to není možné,ale musím to vydržet.
Matěj dokud Linda ležela byl zlatý,ale jak začala lozit a všude se dostane tak nastal problém asi se cítí odstrčený,ale já se mu věnuju až nad míru jak mi všichni říkají,dokonce se mnou spí i v posteli a malá v postýlce
no prostě u každého ne má histerák a já v tu chvíli nevím jestli ho seřezat nebo někam zavřít no volím duhou možnost a dávám ho do pokojíku tam se uklidní a pak příjde za náma,ale jak říkám další ne které se mu nelíbí a scénka jako z filmu na novo
tak holka věř že v tom nejsi sama to aspoň trošku potěší ![]()
přeju pevné nervíky Vám i sobě
Říkám si, jestli by nepomohlo třeba třetí dítě. Abychom viděly, že se dvěma jsme měly veget
.
Já mít věkový rozdíl mezi dětma menší, než 3 roky, tak mě odvezou. Fakt všechny takové rodiče obdivuju.
Katty - tak super, že se tomu zasměješ. Já bych asi vraždila. ![]()
Judykum - fakt se děcka narodila ve stejný den? Super. Taky gratuluju.
Lentil - a ty už třetí nechceš? Já myslela, žes chtěla mít stejně malý věkový rozdíl, jako mezi prvníma dvěma. ? ![]()
Len-til-kah píše: Říkám si, jestli by nepomohlo třeba třetí dítě. Abychom viděly, že se dvěma jsme měly veget.
Len-til-kah píše: Říkám si, jestli by nepomohlo třeba třetí dítě. Abychom viděly, že se dvěma jsme měly veget.
MOUDRÁ TO SLOVA
CO JÁ BYCH DALA ZA POUZE DVOUHLASNÝ ŘEV
![]()
katty píše:
Judycum sice to sem nepatří ale tedy 3× gratuluji)
![]()
![]()
Taky se přidávám s gratulací. A jakto, že třikrát??
![]()
A ted k autorce diskuze.
Neboj, ted se ti to bude zdát jako nedosažitelný cíl, ale brzy to přejde. Já tohle měla dá se říct nedávno a i pulrok je opravdu velký skok v chování dětí. Držím palečky a přeji at je lépe ![]()
xixi, uplne ti rozumim… ja mam „jen“ dvojcata a uplne blaznim!
kolikrat si rikam jestli nemam jit k psychousovi, abych tak furt na ne nervala!
malvino, mas muj obdiv! nechapu jak se to da zvladnout!!!!
takze pevne nervy vsem!
jú xixi…
jak to popisuješ, živě si to představuju - doma to nemám, ale představuju si naši malou v těch dvou etapách, jak jsou staré tvoje holčiny…
to sloučení je opravdu na nervy velkej nápor - ale ono to PŘESTANE…
ne teda uplně, ale zmírní se to
vydrž
Když jsem byla jednou něco zařizovat na městským úřadě, tak jedna paní (za přepážkou) mi tam začla povídat, jak měla děti rok a půl od sebe - a tenkrát řekla, že „to je horší než dvojčata“ - od tý doby mi to často zní v hlavě…
Aladina píše:Aladino - a ty
Lentil - a ty už třetí nechceš? Já myslela, žes chtěla mít stejně malý věkový rozdíl, jako mezi prvníma dvěma. ?
malvína píše:
CO JÁ BYCH DALA ZA POUZE DVOUHLASNÝ ŘEV![]()
Ty jsi jedna ze dvou uživatelek emimina, které mi hned vytanuly na mysli
. Tooooolik dětí
, to bychom neměli kam dát, jinak by se mi to líbilo - než jsem mrkla, mám dvě batolata, to si člověk ani neužije. Ale nemluvě o všech provozních problémech - už jenom kdo by je měl rodit? Jsem zchátralá už teď
.
Holky, co máte dvojky, všechna čest. Hlavně ty jako Adka - k dítěti ještě dvojčata. To by mě omývali
.
Řev jak řev, ale kdo to má pořád oblíkat, svlíkat, dupy utírat
? (Včera trojí sprchování ve vaně a patero vylívání nočníku
.)
Xixi, bude hůř
![]()
Tak teď vážně, chápu tě, ani nevíš jak. Jen tak pro ilustraci dnešní večer u nás v obýváku: Míša cpe víčka od fixů na voskovky, Věrka a Davča na něj křičí, že to tam nepatří, takže se rozeřve Míša, že mu víčka berou… Do toho lezoucí Ondra s fixou v ruce, zanechávajíc za sebou černou čáru.
Jsou chvíle, kdy manželovi vyhrožuju, že si půjdu hodit mašli na tu hrušku na zahradě, na což mi manžel s klidným výrazem v obličeji odpovídá, že by mě ta hruška stejně neunesla.
![]()
A jinak taky smekám před maminama od dvojčat, já zase razím teorii, že radši sedm po jednom než jedna dvojčata.
Držím pěsti, ať je brzo líp.M.
fragolo, ja zase smekam pred tebou!
jedna pani mi rikala ze je ze dvou dvojcat, po 5 letech - to musela byt docela sila!
Lentil - jo, já bych i čtyři. Já strouchnivělá nejsem, protože rodím vždy dost před termínem, takže se nějak nestihnu opotřebovat. ![]()
Ale Honza se cuká, že už nechce.
No do klimaktéria mám taky nějaký čas.
Však ho ukecám aspoň na to třetí.
Holky, moc děkujeme za gratulace, je to milé… ![]()
Všechny maminky co mají děti míň jak tři roky od sebe nebo dvojčátka mají můj upřímný, bezmezný obdiv, já bych to nedala.
O pěti dětech ani nemluvě… ![]()