S rýmou do školky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
27.11.12 13:31
@Katka86 píše:
U nás ve školce vyčnívá z davu dítě, která rýmu nemá nebo nebo nepokašlává :lol: :lol: Absolutně běžný jev :lol: Syna s lehkou rýmou do školky posílám, protože jinak by byl doma pořád.

přesně tak :mrgreen:

Můj syn chodí do školky už poslední rok a kdybych ho nechávala s každou rýmou doma tak jsem dávno bez práce :twisted: Ony se ti děti pěkně promoří, ale jak píšu je rýma a kašel a pak je RÝMA A KAŠEL. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.11.12 13:34

U nás je taky běžné, že je ve školce týden, 14 dní a 12 dní marodí, bylo to tak loni i letos, s tím se jaksi počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
@Mia82 píše:
přesně tak :mrgreen:Můj syn chodí do školky už poslední rok a kdybych ho nechávala s každou rýmou doma tak jsem dávno bez práce :twisted: Ony se ti děti pěkně promoří, ale jak píšu je rýma a kašel a pak je RÝMA A KAŠEL. ;)

A to jsem ted doma s mladším, až budu muset do práce, tak ani jiná možnost nebude.|Teda vlastně jo, být na UP :nevim: :lol: :lol: První rok, co chodil syn do školky, byl marod pořád, ale musím zaklepat, asi mu ty bacily prospěly a podpořily imunitu, protože od září ve školce nebyl snad 4dny, z toho dva nebyly kvůli nemoci.

Příspěvek upraven 27.11.12 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
@Jeva píše:
Naprosto souhlas. A u nás taky máme zavedeno, že pokud dítě má trochu rýmu nebo kašel (třeba doznívaící) musíme mít potvrzení od doktorky. Jinak je to totiž začarovaný kruh, když budou děti chodit nemocné do MŠ, budou to od sebe pořád dokola chytat a budou doma pořád.

No ona je to školka s integrací, kde jsou třebas děti s diabetem a pro ty je to extra rizikové. Navíc školka měla problémy s hygienou při kontrole, když tam objevily chrchlající děti, nemocné dítě do kolektivního školského zařízení prostě nepatří. Tak se jistí tím potvrzením. Ředitelka mi povídala, že to sledují a nemocnost díky tomuto opatření klesla a to výrazně, nedoléčené děti do školky prostě nechodí. Já jsem ráda.

• Citovat
  • Upravit
17310
27.11.12 13:35

@Katka86 jj, první rok tragédie, druhý rok lepší, loni nezamarodil až na rotaviry a letos ještě ani rýma - ťuk, ťuk 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
27.11.12 14:18
@K.Black píše:
Nemocné děti do kolektivu nepatří! nikomu by se nelíbilo, kdyby dal své dítě do školky a tam pobíhalo zasoplené, ukašlané dítě.

mě to nevadí. běžně chodíme do kolektivu dětí s rýmou. Kdybych se vyhybala dětem s rýmou, tak nemůžeme prakticky nikam. S rýmou přes zimu počítám.
U nás do školky se s průsvitným soplem smí. Děti mají i v povinné výbav krabici papírových kapesníků. Má se pokoušet utírat samo. Jen to z něj nesmí téc proudem co 5 minut. Nesmí tam ani zelené a žluté soply.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
27.11.12 14:25

Učím ve školce a zanudlené a ukašlané děti to je opravdu „dáreček“. Naštěstí máme ve školním řádu uvedeno, že paní učitelka smí dítě odmítnout přijmout, pokud se jí zdá nemocné a vyžádat si potvrzení od lékaře, že dítě smí do kolektivu.

nemocné dítě nepatří do kolektivu - vám to připadá jako malá rýma, vy to třeba nechytnete, ale nakazí se zbytek dětí ve školce. :roll:

U nás teď řádí spála - a proč? protože maminky ráno utlumí dítě panadolem a místo do postýlky ho šoupnou do školky…

Pokud syn teprve začal chodit do MŠ, tak půl roku promarodí než si projde nemocema dětského kolektivu.

• Citovat
  • Upravit
165
27.11.12 14:30

Tak my od září jsme taky pořád doma :zed: malej jde na týden do školky a pak je 14dní doma..zase vyléčim jde zdravej a do dvou dnů má rýmu..učitelky taky remcaj že třeba smrká ale když je jenom voda tak to neřešim normál do školky jde..hlavně mi to řeknou proto že jsem doma s druhým a aby neměli moc dětí :cert: minule jsem upozorňovala na holčičku co byla nachrmlaná jako blázen kašlala oči rudý od rýmy a normál do školky chodila :cert: ted jsme zase doma menší měl 6stou nemoc a starší zase rýmu a kašel tentokrát měl atb a co čert nechtěl malej to chytil taky :cert: bude už doma 2hý týden v pondělí jde do školky a jsem zvědavá na jak dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.11.12 15:07

Taky jsem to hrozně řešila, aby ve školce nikoho nenakazil, jak začal trošku kašlat, nechala jsem si ho hned doma. Až takhle byl doma pět týdnů a kašlal stejně a pořád, takže teď už chodí. Na rýmy sice netrpí, ale s menším kašlem normálně chodí, posmrkávají tam a pokašlávají všechny děti. To by se do tý školky ani nepodíval :roll:
Ale s tím utlumení dítěte panadolem je to teda drsný 8o
Nám se jednou stalo, že nás upozornila učitelka, že je nachlazený a zahleněný, což se mu rozjelo během dne, tak jsme si ho nechali doma. Naštěstí máme rozumný učitelky a dá se s nima domluvit, při vyzvedávání upozorní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4854
27.11.12 15:10

Tak mam pomalu to same, kluk nastoupil do skolky a byl fit pouze dva tydny za celou dobu, ale ja nejsem v Cr, takze mi kluk do skolky chodi normalne, tady se na zadne nemoce nehraje.Ale nedavno jsem se bavila se svagrovou, ktera dava taky dite do skolky v Cesku a ptala se ucitelky, jak to, ze tam jsou deti nemocne s kaslem a rymou. Ucitelka ji rekla, ze pokud dite nema horecky, do skolky muze, takze je to asi urcite taky jak kde.
Tobe to ale ucitelka rekla urcite kvuli tomu, aby jsi si nechala dite doma, si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
27.11.12 15:17

No uvidím budu ho pozorovat do večera a pak se rozhodnu. Kdyby šel tak to učitelce řeknu a domluvím se s ní. Je už 2 a půl hodiny ze školky doma a nudli měl jednou. Možná mu to prostě víc teče to ráno jak je to nastřádaný z noci. Dyžtak ho zítra ještě dám a uvidíme jak se to bude vyvýjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
27.11.12 15:31

@madi
s tím panadolem to se u nás ve školce dělo taky, pak dokonce zjistily, že tam takhle chodily děti s ATB. Takže se jede tvrdě na potvrzení od doktora a je klid konečně.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
27.11.12 15:41
@stazinka09 píše:
@madi
s tím panadolem to se u nás ve školce dělo taky, pak dokonce zjistily, že tam takhle chodily děti s ATB. Takže se jede tvrdě na potvrzení od doktora a je klid konečně.

tak, tak a někteří rodiče jsou i lékaři a potvrzení mají když potřebují :roll: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
21893
27.11.12 15:46

Dcera ma uz dva mesice rymu a lehce pokaslava.Vzdy rano vysmrkne zluty a pak behem dne je to ok, sem tam cira nudle, opravdu sem tam.Byla doma cely rijen, stav je stale stejny, vyter z krku a nosu v poradku.
Takze od listopadu s timto do skolky chodi.Mela by byt doma? Jsem s ni sama a do prace proste musim. Potvrzeni od dr jsme dali. Ucitelky se nezminily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.11.12 15:48
@stazinka09 píše:
No ona je to školka s integrací, kde jsou třebas děti s diabetem a pro ty je to extra rizikové. Navíc školka měla problémy s hygienou při kontrole, když tam objevily chrchlající děti, nemocné dítě do kolektivního školského zařízení prostě nepatří. Tak se jistí tím potvrzením. Ředitelka mi povídala, že to sledují a nemocnost díky tomuto opatření klesla a to výrazně, nedoléčené děti do školky prostě nechodí. Já jsem ráda.

Škoda, že jsme o takové školce nevěděly dřív. Když jsem vodila vnuka do školky, bylo to tam jak v lazaretu :( A když jsem se o tom bavila s učitelkama, naříkaly, ale bály se rodičům něco říct. Kdybych věděla o nějaké nechrchlací školce, promluvila bych se snachou… Vnuk byl furt nemocný, poctivě jsme se ho snažily doléčit a pak stačilo pár dnů a měl něco nového :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí