S rýmou do školky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66798
6.4.15 20:14
@Monika24 píše:
@blecha72 my jdeme na 3 letou prohlídku až z měsíc. Také se pak doktorky zeptám, jestli je normální, aby měla od září po 11. rýmu :roll: Doufám tedy spíš, že tohle nic nebude…

Pokud nastoupila do školky, normální to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
6.4.15 20:19

@blecha72 Já tomu věřím, to spíše babičky říkají, že tohle nikdy s dětma nezažily a dneska už rýpal i přítel, že to není normální :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
6.4.15 20:26

@Monika24 babičky mají krátkou paměť, nebo děcka posílaly s rýmou do školky běžně. Já mám to podezření na alergii podchyceno i jinak. Pokud chceš vyzkoušet nějaká antihistaminika, něco je volně prodejné, ale počkala bych do návštěvy lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.4.15 20:39
@blecha72 píše:
@Monika24 uvidíš ráno. Je to blbá situace, na 1 den ani nedostaneš paragraf, jedině v případě odmítnutí ve školce navštívit pediatra. Tam zas chytne děcko nějaký jiný humus a zaměstnavatel jasně bude nadšený. Chápu. Ve tvé situaci bych ho do školky zavedla

Ošetřovačka na jeden den lze, ale stejně tak se může nechat běžet a v případě hlídání můžeš normálně do práce. Je to dobré proto, kdyby hlídání nečekaně padlo, můžeš zase zůstat doma a očr pořád běží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
6.4.15 20:41

@blecha72 my jsme od podzimu trochu bojovali doma s plísní, tak nevím, zda to může mít také souvislost? Jinak při rýmě jí občas dávám Fenistil, aby se lépe vyspala, to je myslím také antihistaminikum. To mi poradila doktorka, když měla rýmu ještě jako miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
6.4.15 20:44

@Karleon nechci se hádat, ale paragraf na dítě musí být nejméně 2 dny. Nemůžeš čerpat paragraf na dítě a zároveň pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
6.4.15 20:45

@Monika24 plíseň by mohla být příčinou, konzultuj to s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.4.15 20:51
@blecha72 píše:
@Karleon nechci se hádat, ale paragraf na dítě musí být nejméně 2 dny. Nemůžeš čerpat paragraf na dítě a zároveň pracovat.

Měla jsem několikrát očr na jeden den a nebyl problém. A nepíšu, že čerpáš ošetřovné a zárověň jsi v práci a máš za to i plat. Ale můžeš být v úterý na očr, ve středu jít do práce - očr běží, ale ossz nic neplatí -, čtvrtek zase doma, pátek práce.. když jsi doma, čerpáš ošetřovné, když jsi v práci, máš plat a přitom ošetřovačka pořád běží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21984
6.4.15 22:38
@Monika24 píše:
Ahoj, dáváte děti do školky s lehčí rýmou?

Ano, samozřejmě dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
6.4.15 22:52
@blecha72 píše:

Ale nemusíš OČR ukončit, jenom se pak vypíše, které dny jsi byla v práci a ty dny normálně zaplatí zaměstnavatel

@Monika24 U nás děti s lehkou rýmou můžou. Jinak plísně samozřejmě zdravotní stav zhorší, takže pokud možno se toho zbavit, jinak si dítě může zadělat i na astma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
7.4.15 23:33

Hm tak ctu diskuzi a nestacim se divit. Nevodit nachlazene ci nedolecene deti do skolky by byl asi idealni stav, v klidu by se vystonaly a nenakazily se navzajem. Jenze tady ve Spanelsku paragraf nebo osetrovacka NEEXISTUJE takze kdybych si mela na kazdou rymu brat dovolenou, jednak tolik volna nemam jednak by se mnou ve firme rychle vybehli. Tady chodi deti do skolky s kaslem i rymou a v nasi (soukroma) klidne s lekama, pani ucitelky jim podaji davku i atb treba. Neberou nebo posilaji domu deti s horeckou. Nosy detem cisti.
nam to vetsinou vyslo tak, ze ty nejhorsi dny s teplotou atd byly pres vikend (prijde patek a dite se sesype) nebo klasicky vecer/pres noc. Takze bezesna noc nebo xkrat vstavat behem noci a rano rodice do prace s hektolitrem kafe a dite s lekem proti horecce do skolky. Urcite to neni idealni stav, ale takova je realita tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
20.10.17 19:04
@Bong píše:
Dnes mi učitelka ve školce řekla, že tam má syn rýmu. Problém je v tom, že doma ji nemá vůbec, ať už vevnitř nebo i venku na procházce. Napadlo mne, že tam mají tepleji a suchý vzduch, doma hodně větrame, nebo nevím… Máte někdo zkušenost, že by dítě mělo rýmu jen ve školce? Doma ho nemám důvod nechávat, když mi tu nezasmrka, jak je den dlouhy… :lol:

Třeba se jen čistí po noci. Může to probíhat dopoledne. :nevim:
Tohle se vás úplně netýká. Ale u nás ve školce mi vadí jedna věc. Bohužel neřešitelná. Jsem ve školce jediná, která nechává děti doma s rýmou a kašlem. Ostatní je tam fláknou, aby měli klid. Přestože jsou dotyčné mamky doma. Moje děti kurýruju z rýmy a kašle týden i dýl, pak je vrátim do školky a za pár dní nanovo. Ve školce každé druhé dítě unudlané a s kašlem. Na imunologii nám řekli že mají imunitu v pořádku, problém jsou nemocné děti ve školce. Prostě šíří nemoce. Část maminek chodí do práce a nemá hlídání, u těch chápu že nemůžou jinak, nejde aby byly ob týden doma s dítětem mající rýmu a pod. Ale těch je zlomek. Zbytek dětí má mámu doma a stejně tam ty děti chodí. Přijde mi to sobecký. Na začátku září na třídních schůzkách sama ředitelka upozorňovala na tento problém. Bohužel, nic se nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
20.10.17 19:39
@Bong píše:
@Borůvka1990 to já bych ho doma nechala, kdyby mu něco bylo, ale on mi tu vážně nezasmrka. A i v noci se mu dýchá dobře. Zkusím ho ráno preventivně pročistit sprejem s mořskou soli, odsávačka podle mě nemá smysl. Jen mě zajímalo, jestli to nemůže mít treba tou změnou vzduchu.

Změnou vzduchu to být může, stejně tak je tu možnost, že se začíná zahleňovat, že na něj něco leze ;) Asi nezbyde než počkat pár dnů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
20.10.17 20:53

Není tam na něco alergický? Úklidové prostředky (třeba Savo), nějaký nátěr, kytky apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
20.10.17 21:49
@Bong píše:
@Borůvka1990 uvidíme o víkendu, ale zas nemyslím si, že na něj něco leze, nos má doma uplne volný. pokud bude ok, zkusím vždycky ráno preventivně vystříknout a vysvětlím učitelkám. Je mi to takový blbý, nechci abychom vypadali, že ho tam rveme nachcípaného :think:

Pokud by na něj něco lezlo, tak se to do pondělí projeví. Ještě mě napadlo-nevím jak u vás, ale tu je inverze. Fakt hnusná. Děti mi trochu smrkají, tak třikrát za den, asi z ní, jak se nadýchají toho polétavého prachu. Pokud bude situace stávající, tak ho tam dej, svědomí budeš mít čisté :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí