S rýmou do školky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4749
16.1.20 07:20

@Kauree nezařila, tady se nepíchá (rakousko), ale zánět jsme už měly a mužu říct, že byly chvíle kdybych za píchání dala cokoliv..není to hezký, ale je to rychlá uleva..nicméně, že přijde dítě do kontaktu s někým s rýmou a ty už se děsíš tohoto..tak raději ho nepouštěj nikam, sta¨čí jeden člověk v metru co na něj prskne a nakazí..já nevim, fakt to prostě vnímám jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
16.1.20 07:28

@astoret taky jsem žila v zahraničí a taky mám pocit, že toto zažívám jen tady, nejsem zvyklá mít doma dítě s obyčejnou rýmou, my to ani jako nemoc nebereme, jen třeba v tom období nechodíme do bazenu, ale jinak jsme furt venku..a my žili ve Francii a v Belgii a nikdy jsme se nesetkala s tím, že by se někdo pozastavil nad dítětem s rýmou ve školce, ted jsme od srpna v čr a teda hrůza, ráno dcera prskne v šatně, jinak přes den nic, prostě občas prskne a ty pohledy a někdy i komentáře..nestačím se divit..

jedna matka ki i řekla, že se nediví, že dítě prská, když s ním jsme pořád venku v zimě, onbi prý přes zimu skoro nechodí 8o tak já se pak zas nedivim, že to dítě je jak sklenikova kytka, že chytne kde co..dcera bývá obnčas nastydla, ale ne nemocná, rýmu a obyč kašel fakt neřeším, a ni nemůžu, manžel lítá mezi Belgii a Prahou a já si nemůžu dovolit být permanentně doma kkvůli rýmičce.

v Belgii když přijdete s dítětem k lékaři, že potřebujete zůstat doma kvůli nachlazení, seřve vás, že proč se zdravým dítětem lezete do ordinace, kde chytne kde co a že rýma není nemoc, pokud není zelená apod a nic vám takového nedá..a že běžné nachlazení nevadí v kolektivu, v čr už vám vypisuje týdení ošetřovné a 3 sloupce různých léku na kašel, rýmu a já nevim na co všechno, nejlépe paralen preventivně.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
16.1.20 07:42

@ahhotep mám to stejně, ale jak vidíš spousta matek to má jinak, za mě jsme ráda, že neřeším školku v česku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
16.1.20 14:28

@astoret dovolím si jen dvě poznámky - píšeš o mém náchylném dítěti, já ale o zdravotním stavu svých dětí nic nepsala (rozhodně bych to nedělala veřejně, k tomu tu slouží anonymní režim). a taky píšeš, že se děsím toho, že se moje dítě dostane do kontaktu s někým s rýmou. ani to jsem nepsala, já se neděsím.
já jen chtěla vyslovit svůj názor, že když někdo nemá s něčím zkušenosti, tak psát o hysterii je povýšené.

pokud bych měla být osobní, tak já zažila ve školce děti, které měly podle rodičů „jen rýmu“ pod paralenem, s antibiotiky, zvracející sotva se zavřely dveře za rodičem… a když jsem nechtěla, aby moje děti chytly každý týden něco jiného, tak jsem si to holt zařídila a nechala je doma. tím chci jen říct, že i pojem „jen rýma“ je dost relativní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.1.20 16:20

@Kauree tak „jen rýma“ asi neskryje zvracení. Ale ano, kdyby rodiče dávali opravdu s „jen rýmou“ a ničím dalším, tak by to asi bylo veselejší pro všechny. Já bych di nikdy nedovolila dát do školky dítě nadopované čímkoliv mimo mořské vody ráno na propláchnutí nosu při slabé vodové rýmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
16.1.20 16:32

@Kauree ale tak o tom já vůbec nemluvím, myslim, že většina lidí se shodne, že dávat dítě s teplotou či na lécích, je špatně. psala jsme o obyčejné rýmě, ne o tom, že má dítě atb nebo zvrací..

nicméně nejde ani podle toho soudit, ty třeba vidíš dítě co zvrací a řešíš matku, co tam to dítě dala, ale ráno to dítě mohlo být v pohodě..já taky jednou dala dceru do školky, nic ji nebylo, jen mi přišla unavenější, ale nic a za pár hodin mi volali, že zvracela a když jsme ji vyzvedla měla zvýšenou teplotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.2.20 15:08

U nás ve školce jsou celkem přísní. Pokud má dítě,,vodovou´´ a průhlednou rýmu, tak ho tam bez problému paní učitelky nechají. Pokud má ale zelenou rýmu a kašle, už jej do kolektivu nepřijmou. Za sebe jsem ráda, díky tomu, že to většina rodičů dodržuje, není ve školce tak vysoká nemocnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.2.20 15:12

@KathyCa Tak to závidím ze jsou paní učitelky takové. U nás je to kalamita každé druhé dítě nemocné. Kam chodíte do Mš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.2.20 15:19

@Koulenka Navštěvujeme od léta MŠ EDIN v Ostravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.9.24 20:04

Zeptám se ještě tady. Syn byl tento týden doma (do školky chodí jen po-st), protože minulou neděli na pondělí špatně spal a pak se vzbudil nachlazený. Nakonec měl jen v pondělí teplotu, pak už ne, ale ještě hodně rýmu a kašel, i v noci chrčel. Teď už má jen trochu vodovou rýmu, ale neteče mu z nosu nonstop a občas zakašle, ale spíš jen při smíchu nebo když si zavýskne, ve spánku už ne. Mám ho už dát? Vždyť se ho to může držet ještě i příští týden nebo celý podzim a jak píšu, teplotu měl jeden den, jinak mu nic není.
(Je to první dítě a do školky nastoupil teď v září takže vůbec nevím, aby mi za hodinu nevolali, že jo. Známé volali, aby si přišla pro dítě, když jednou zakašlalo, ale to už mi přijde jak extrém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
29.9.24 20:06

@Marieke S klidem bych dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
29.9.24 20:36

Nemám čas číst příspěvky, mám plno známých ve školce, spolužačky, kamarádky. Vím, a hlavně tomu napomohla situace s covidem, že na učitelky je velký tlak stran zřizovatele, vedení školky, ostatních rodičů, kteří se všímají, aby dítě s projevy respiračního onemocnění prostě nepřijaly a nebo poslaly domů, pokud se to projeví během dne. Ty děti to chytají jeden od druhého. A dítě, které čerstvě nastoupí, je marod každou chvíli, než získá odolnost. Rodič si je sice nechá pár dní doma, ale dítě jde do školky zase nedoléčené, každý prostě do té práce jít musí, není kam dítě dát. Je to bludný kruh. Každý tím musí projít, málokteré dítě nemarodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
30.9.24 19:52

Zalezi, jestli musis jit do prace, ja kolikrat davala syna do skolky, kdyz uz mu ryma dobihala, jinak by ten prvni rok byl skoro cely doma. Ale idealni je nechat jeste stejnou dobu, jakou trvala nemoc, i po nemoci at se co nejvic doleci. Napr. tyden ryma = 14 dni doma, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.24 19:49

:mavam:, pořád trochu tápu. Nějak nedokážu rozhodnout jestli mám dát zítra dceru do školky. V pátek přišla ze školky z rýmou. Nic jiného k tomu nemá, žádná zvýšená teplota, kašel. Spi celou noc. Sem tam utřeme nos. V odsávačce skoro nic. Má spoustu energie, skáče, hopsa, běhá… Do školky se moc těší. Chodíme pěšky a se třídou chodí denně ven za každého počasí. Si říkám, aby se k tomu něco nepřidalo. Minulý týden sušili docela dost promočené věci. :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
2961
8.12.24 20:01
@Anonymní píše: Více

Myslím, že s klidným srdcem dceru do školky můžeš dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí