Samosběr jahod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1023
23.4.15 17:22

@Marilyn.M ahoj poblíž Českýho Šternberka se dají sbírat v Ratajích nad Sázavou http://jahodarna-rataje.websnadno.cz/kontakty.html a pak za Uhlířskýma Janovicema - http://www.jahodychmeliste.aspone.cz/.
Nejsem si jistá jak je to tam s prodejem už natrhaných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
23.4.15 18:45

@Marilyn.M Tady je seznam plantáží, snad Ti něco bude vyhovovat:
 http://www.zbynekmlcoch.cz/…trhani-jahod

Je to info z r.2009, takže je to třeba ověřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
24.4.15 09:04

@florrinka mooc děkuji, ty Rataje, to je to co jsem sháněla. Už jsem s paní domluvená :kytka:

@vagabund tam jsem právě koukala a co jsem hledala, jsem nenašla. Ale děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.4.15 16:23

@Marilyn.M není zač. Jsem ráda, že už florrinka dobře poradila:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1023
24.4.15 23:40

@Marilyn.M není zač :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
31.5.17 13:39

Nevíte jestli ve Stratově u Lysé nad Labem už jede samosběr? A pokud ne, tak od kdy a za kolik? Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.6.19 20:09

Samosběr 2019

Ahoj, už jste byly na letos na samosběru jahod? Chtěla bych jet kolem Prahy (ne Kunratice, to je megaplné), ale ráda bych věděla, jaké jahody tam jsou, ať tam nejedu zbytečně. Podle https://samosber-jahod.cz/ jsem si vytipovala Uhříněves (Schenk), Sedlčánky, Kouřim a Břežany. Máme rádi velké sladké :) Kdo by to řekl, že?
Případně - které odrůdy vám chutnají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
9.6.19 20:12

Zkus Vranany. Pro feti skakaci hrad, hriste. Samosber tusim od 30 kc/kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
9.6.19 20:13

@LuckaDole pokud bys jela s detmi, muzete se pak stavit vedle v Zelcine v zooparku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
9.6.19 20:17
@Premek_Orac píše:
Zkus Vranany. Pro feti skakaci hrad, hriste. Samosber tusim od 30 kc/kg.

Tak to vůbec, 55 kč/kg, předloni bylo 50 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
9.6.19 20:19

@klamonožka fakt? Ty brdo, tak to jsem zamrz v case. Je teda fakt, ze ja proste nakoupit u nich v obchode, tak bude lepsi tu cenu zkontrolovat na facebooku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
9.6.19 20:24

@klamonožka fakt? Ty brdo, tak to jsem zamrz v case. Je teda fakt, ze ja proste nakoupit u nich v obchode, tak bude lepsi tu cenu zkontrolovat na facebooku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.6.19 19:46

Jo, tak jedu tam, zitra :-) a cena je 55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
4.6.22 12:27

Oživuji diskuzi, Vraňany jsou naprosto super, včera jsme tam vyrazili. Nakonec z toho byl výlet na otestovaní funkčnosti sourozeneckého dvojkočárku, co jsme dostali, neb jsem v tom horku „vyměkla“ a na pole si 14dní po sc a s malou v kočárku netroufla. Muž tedy jahody koupil odrůdu Karmen, a tak sladké a obrovské červené jahody jsem opravdu nikdy neměla. Na vlakové zastávce jsme pak potkali starší pár (65+, pán byl asi po mrtvičce, paní byla velmi přátelská a akční),co za 2hod. natrhal na poli cca 20-25kg krásných jahod. Ty jsem viděla v taškách. Přijeli prý vlakem ve 13h a na zastávce jsme si s nimi povídali kolem 15:30.
Kdo není na samosběr, tak ve Vraňanech u pole je i prodejna a ten koncept teď posunuli hodně do moderního stylu, ale nám se to líbilo. Jsou poněkud dražší, ale mají tam i toalety zdarma, kdo by potřeboval po samosběru.
Myslím, že koncem měsíce se tam vypravíme ještě jednou, a to už bych chtěla samosběr zvládnout. Cena je 70Kč/kg/samosběr.

Loni jsme byli na výletě s kočárkem u Čelákovic a narazili jsme na jahodárnu Sedlčánky, tam to má víc atmosféru a jahody také vynikající, odhadem kilo a půl mí dva chlapi (jeden měl rok a čtvrt) snědli než jsme dojeli na konec obce. :D Ale jahody Karmen jsou jahody Karmen. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová