Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kate02 píše:
tak moje babička občas nevyhodí taky ani jednu z těch na stánku a já bych jich už půlku hodila pryč, no…Jahod ze stánku jsem se nakupovala dost, i ten den ráno kupovaných a s těma „samonasbíranýma“ se to nedá srovnat…
Ale co už o tom ta diskuze není…
No tak vzhledem k tomu, že jsem celkem vybíravá, pečivo ani buchty už druhý den nejím, nemám ráda sr. čky, když to tak řeknu, tak bych plesnivou, shnilou a já nevím co všechno vyhodila… a před pár dny jsme si jich natrhali pár na koktejl u babičky na zahradě, a musím říct, že teda kvalita těch ze stánku a kvalita babiččina byla téměř stejná
Takže buď jsem měla na koupi štěstí, nebo ještě jsou poctiví prodejci
Paní je měla naskládané ve velkých bednách, ale ne moc na sobě, takže nebyly ani pomačkané.
ale když se někomu chce, tak ať si sbírá
Já si je radši koupím a mám to bez práce. Navíc nekupuju 10kilo atd… knedlíky nedělám, zavařovat neumím ( zásobuje nás babička, ta kolikrát neví co s tím ovocem a ještě ji to zavařování baví ) takže jen tak na koktejl, z cukrem a šlehačkou, a když se teda přemůžu, tak nějaký koláč
pečení mě totiž nebaví
![]()
@araw píše:
Tak ti nevím, zakladatelka se neptá na to, zda se ji to vyplatí. Ty si je kup a kdo chce, ať si jde nasbírat ne?Já jen kupuju a vždycky!!! se několik jahod vyhodí, pokud někdo nevyhodí, pak je to nenáročnej člověk a nevadí mu, že jí polohnilý
Přečti si můj další příspěvek jo?
![]()
U nás na severu Plzeňska je samosběr za 40,–kč a prodej za 80,–kč, tak za tu námahu to 100% stojí. Samozřejmě pokud někdo chce 1-2kg tak si je radši koupí, ale mi berem každá rodina kolem 10kg, na marmeládu, dřeň do mrazu a vcelku na knedle a koláče, takže tam už je ten rozdíl markantní
A ta trocha námahy, co to stojí mi ruce neupadnou
A přesně jak tu spousta samosběratelek píše, můžeš si vybrat jak chceš velké, červené, kvalitní a navíc s dítkama je to fajn, protože ty k tomu zasednou a dlabou a je od nich klid.
U nás jede vždy celá rodinka, máma, já a ségra a užijem si u sbírání i spoustu legrace, pokecáme a je nám fajn, jsme na čerstvém vzduchu a víme, co si domů odvížáme, jakou kvalitu, pro mě je samosběr jednoznačně super. ![]()
Nevím jestli už to někdo psal. Ale samosběr jahod je na farmě LIČKA v Sedlnicích..
@gabi.design píše:
U nás prodávají 500g českých jahod za 39,– Samosběry tady v okolí (Vyškov) jsou třeba dvoje - v jednom je 55,– za 1kg, ve druhém chtějí 33,– za 1kg. Zrovna včera tam byla sousedka a dojela se 7kg. S lokalitou na Ostravsku bohužel neporadím, jsem z Brněnska.Příspěvek upraven 20.06.13 v 10:38
Můžu se zeptat, kde je ten druhý samosběr v okolí Vyškova? Vím o Chválkovicích, to bude asi za těch 55/kg, že?
@Elinečkaaa píše:
Mohla bych se zeptat, kde u Vyškova mají samosběr za 33,–? Bydlím nedaleko, zrovna jsme uvažovali o tom, že bychom někam vyrazili
Ja vim jenom o Chvalkovice na Hane 35,– Kg a nad dvacet kilo je to po 30kc.
@Anonymnii píše:
Ja vim jenom o Chvalkovice na Hane 35,– Kg a nad dvacet kilo je to po 30kc.
A teda jsou nadherny.
Prosím tě, kam jezdíte jahody sbírat? Jsem z Plzeňska a vím jen o samosběru v Plzni - Křimicích. Díky ![]()
@Paradise píše:
U nás na severu Plzeňska je samosběr za 40,–kč a prodej za 80,–kč, tak za tu námahu to 100% stojí. Samozřejmě pokud někdo chce 1-2kg tak si je radši koupí, ale mi berem každá rodina kolem 10kg, na marmeládu, dřeň do mrazu a vcelku na knedle a koláče, takže tam už je ten rozdíl markantníA ta trocha námahy, co to stojí mi ruce neupadnou
A přesně jak tu spousta samosběratelek píše, můžeš si vybrat jak chceš velké, červené, kvalitní a navíc s dítkama je to fajn, protože ty k tomu zasednou a dlabou a je od nich klid.U nás jede vždy celá rodinka, máma, já a ségra a užijem si u sbírání i spoustu legrace, pokecáme a je nám fajn, jsme na čerstvém vzduchu a víme, co si domů odvížáme, jakou kvalitu, pro mě je samosběr jednoznačně super.
@TerezkaW mi nejsme přímo z Plzně, bydlíme 30km nasever (Kralovice) a jezdíme do Stebna, letos budou otevírat až tak příští týden, ale vždy maximální spokojenost. Ségra bydlí nedaleko Plzně a jezdívá i do Štěnovic a jahodárna je i v Radčicích, ale tam nevím jak se to pohybuje cenově -loni byl samosběr v těchto lokalitách kolem 55kč/kg a prodej kolem 80,–kč/kg.
Holky v Praze jsou ceske jahody za 120 - 140 na Chodove… nemate nekdo tip kde by byly v levnejsi - trasa Haje - Pavlak… dik ![]()