Samosběr jahod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2256
20.6.13 11:09
@kate02 píše:
tak moje babička občas nevyhodí taky ani jednu z těch na stánku a já bych jich už půlku hodila pryč, no… :mrgreen: Jahod ze stánku jsem se nakupovala dost, i ten den ráno kupovaných a s těma „samonasbíranýma“ se to nedá srovnat… :-) Ale co už o tom ta diskuze není… :mrgreen:

No tak vzhledem k tomu, že jsem celkem vybíravá, pečivo ani buchty už druhý den nejím, nemám ráda sr. čky, když to tak řeknu, tak bych plesnivou, shnilou a já nevím co všechno vyhodila… a před pár dny jsme si jich natrhali pár na koktejl u babičky na zahradě, a musím říct, že teda kvalita těch ze stánku a kvalita babiččina byla téměř stejná :-) Takže buď jsem měla na koupi štěstí, nebo ještě jsou poctiví prodejci :pankac: :kytka: Paní je měla naskládané ve velkých bednách, ale ne moc na sobě, takže nebyly ani pomačkané. :pankac: :pankac: ale když se někomu chce, tak ať si sbírá :-) Já si je radši koupím a mám to bez práce. Navíc nekupuju 10kilo atd… knedlíky nedělám, zavařovat neumím ( zásobuje nás babička, ta kolikrát neví co s tím ovocem a ještě ji to zavařování baví ) takže jen tak na koktejl, z cukrem a šlehačkou, a když se teda přemůžu, tak nějaký koláč :-DD pečení mě totiž nebaví :-D :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 11:11
@araw píše:
Tak ti nevím, zakladatelka se neptá na to, zda se ji to vyplatí. Ty si je kup a kdo chce, ať si jde nasbírat ne? :roll: Já jen kupuju a vždycky!!! se několik jahod vyhodí, pokud někdo nevyhodí, pak je to nenáročnej člověk a nevadí mu, že jí polohnilý :lol:

Přečti si můj další příspěvek jo? :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
20.6.13 11:14

U nás na severu Plzeňska je samosběr za 40,–kč a prodej za 80,–kč, tak za tu námahu to 100% stojí. Samozřejmě pokud někdo chce 1-2kg tak si je radši koupí, ale mi berem každá rodina kolem 10kg, na marmeládu, dřeň do mrazu a vcelku na knedle a koláče, takže tam už je ten rozdíl markantní :roll: A ta trocha námahy, co to stojí mi ruce neupadnou :nevim: A přesně jak tu spousta samosběratelek píše, můžeš si vybrat jak chceš velké, červené, kvalitní a navíc s dítkama je to fajn, protože ty k tomu zasednou a dlabou a je od nich klid.

U nás jede vždy celá rodinka, máma, já a ségra a užijem si u sbírání i spoustu legrace, pokecáme a je nám fajn, jsme na čerstvém vzduchu a víme, co si domů odvížáme, jakou kvalitu, pro mě je samosběr jednoznačně super. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
20.6.13 11:15

Nevím jestli už to někdo psal. Ale samosběr jahod je na farmě LIČKA v Sedlnicích..

• Citovat
  • Upravit
3429
20.6.13 11:19
@gabi.design píše:
U nás prodávají 500g českých jahod za 39,– Samosběry tady v okolí (Vyškov) jsou třeba dvoje - v jednom je 55,– za 1kg, ve druhém chtějí 33,– za 1kg. Zrovna včera tam byla sousedka a dojela se 7kg. S lokalitou na Ostravsku bohužel neporadím, jsem z Brněnska.Příspěvek upraven 20.06.13 v 10:38

Můžu se zeptat, kde je ten druhý samosběr v okolí Vyškova? Vím o Chválkovicích, to bude asi za těch 55/kg, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnii
20.6.13 11:19
@Elinečkaaa píše:
Mohla bych se zeptat, kde u Vyškova mají samosběr za 33,–? Bydlím nedaleko, zrovna jsme uvažovali o tom, že bychom někam vyrazili :)

Ja vim jenom o Chvalkovice na Hane 35,– Kg a nad dvacet kilo je to po 30kc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymnii
20.6.13 11:20
@Anonymnii píše:
Ja vim jenom o Chvalkovice na Hane 35,– Kg a nad dvacet kilo je to po 30kc.

A teda jsou nadherny.

• Citovat
  • Upravit
2507
20.6.13 11:24

Prosím tě, kam jezdíte jahody sbírat? Jsem z Plzeňska a vím jen o samosběru v Plzni - Křimicích. Díky :)

@Paradise píše:
U nás na severu Plzeňska je samosběr za 40,–kč a prodej za 80,–kč, tak za tu námahu to 100% stojí. Samozřejmě pokud někdo chce 1-2kg tak si je radši koupí, ale mi berem každá rodina kolem 10kg, na marmeládu, dřeň do mrazu a vcelku na knedle a koláče, takže tam už je ten rozdíl markantní :roll: A ta trocha námahy, co to stojí mi ruce neupadnou :nevim: A přesně jak tu spousta samosběratelek píše, můžeš si vybrat jak chceš velké, červené, kvalitní a navíc s dítkama je to fajn, protože ty k tomu zasednou a dlabou a je od nich klid.U nás jede vždy celá rodinka, máma, já a ségra a užijem si u sbírání i spoustu legrace, pokecáme a je nám fajn, jsme na čerstvém vzduchu a víme, co si domů odvížáme, jakou kvalitu, pro mě je samosběr jednoznačně super. :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
20.6.13 11:26

Je nejaky samozber blizko Jablonce nad Nisou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.6.13 11:28

@Paradise Kampa jezdíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
20.6.13 11:31

@TerezkaW mi nejsme přímo z Plzně, bydlíme 30km nasever (Kralovice) a jezdíme do Stebna, letos budou otevírat až tak příští týden, ale vždy maximální spokojenost. Ségra bydlí nedaleko Plzně a jezdívá i do Štěnovic a jahodárna je i v Radčicích, ale tam nevím jak se to pohybuje cenově -loni byl samosběr v těchto lokalitách kolem 55kč/kg a prodej kolem 80,–kč/kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
20.6.13 11:35

U nás mají jahody za 30kč kilo - samosběr. kousek od Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.6.13 11:37

Našla jsem tyto webovky, tak mrkněte:

http://www.nejvyhodneji.eu/samosber-jahod/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
20.6.13 11:39

@Colombina děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
20.6.13 11:40

Holky v Praze jsou ceske jahody za 120 - 140 na Chodove… nemate nekdo tip kde by byly v levnejsi - trasa Haje - Pavlak… dik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová