Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiskaKosa píše:
Hm a ve finále najedeš kvůli jahodám 150 km, den v pryč, a nakonec zjistíš, že kdyby sis je koupila někde na trhu budeš je mít levnější než ten samosběr![]()
![]()
a i kdyby, tak proč tě to tak štve? Tebe nikdo nenutí jet ty jahody sbírat…
Neboti někdo stojí s pistolí u hlavy a říká ti, že musíš nasbírat minimálně 10 kilo, jinak zmáčkne spoušť? ![]()
@kate02 píše:
a i kdyby, tak proč tě to tak štve? Tebe nikdo nenutí jet ty jahody sbírat…Neboti někdo stojí s pistolí u hlavy a říká ti, že musíš nasbírat minimálně 10 kilo, jinak zmáčkne spoušť?
Bych ho poslala někam a řekla radši mě zastřel
![]()
At nejste furt jen ot, tak, pokud se Cesky Tesin da povazovat za Ostravsko, tak v zahradnictvi pana Brozdy- samosber za 30,–/kg, byvaji tam po ranu, ale jahody pry uz dlouho nebudou…
@MiskaKosa píše:
Hm a ve finále najedeš kvůli jahodám 150 km, den v pryč, a nakonec zjistíš, že kdyby sis je koupila někde na trhu budeš je mít levnější než ten samosběr![]()
![]()
He, he v podstate mas pravdu. Ja jsem taky vyrazila na samozber az potom, co na me hazeli psi oci deticky i manzel. Vyhodu to ma aspon takovou, ze se hezky opalis ![]()
@74paja píše:
He, he v podstate mas pravdu. Ja jsem taky vyrazila na samozber az potom, co na me hazeli psi oci deticky i manzel. Vyhodu to ma aspon takovou, ze se hezky opalis
Já to nemyslela zle, ale když tady hodně lidí pořád jak je to levnější, jak na tom samosběru ušetříš atd, a pak si spočítáš ty náklady vydané bokem a ve finále zjistíš, že už to tak ekonomický není… To opálení je asi jedna z výhod ( pokud se teda nechodíš smažit do solárka
)
@MiskaKosa no já mám rodinu ještě dál, takže můžu po cestě, a prosím tě nepřepočítávej vše na peníze
,vy asi s rodinou nejezdíte na výlety ne? ![]()
@Anonymnii píše:
Ja vim jenom o Chvalkovice na Hane 35,– Kg a nad dvacet kilo je to po 30kc.
Moc děkuji, určitě hned o víkendu vyrazíme ![]()
@Mišanda Ž.. píše:
@MiskaKosa no já mám rodinu ještě dál, takže můžu po cestě, a prosím tě nepřepočítávej vše na peníze![]()
![]()
![]()
![]()
,vy asi s rodinou nejezdíte na výlety ne?
jejda já jezdím na výlety téměř každý víkend
Minulý víkend jsme si užili báječné dny na Jižní Moravě, túry, víno, sklepy
Předminulý lázně
V pondělí odjíždíme do Chorvatska
Já peníze řešit nemusím, a taky je neřeším, mě je jedno jestli koupím kilo jahod za 100 nebo za 55
Ale spousta z vás tu řeší, že je samosběr levnější, a proto na něj jezdíte
takže asi tak
![]()
@MiskaKosa píše:
jejda já jezdím na výlety téměř každý víkendMinulý víkend jsme si užili báječné dny na Jižní Moravě, túry, víno, sklepy
Předminulý lázně
V pondělí odjíždíme do Chorvatska
Já peníze řešit nemusím, a taky je neřeším, mě je jedno jestli koupím kilo jahod za 100 nebo za 55
Ale spousta z vás tu řeší, že je samosběr levnější, a proto na něj jezdíte
takže asi tak
![]()
![]()
![]()
Pro někoho je holt příjemnější se celý den placatit doma v paneláku, případně na netu a někdo si rád ty jahody nasbírá sám, dokonce i za cenu toho, že výrazně neušetří. Každý jsme jiný ![]()
@ana11 píše:
Pro někoho je holt příjemnější se celý den placatit doma v paneláku, případně na netu a někdo si rád ty jahody nasbírá sám, dokonce i za cenu toho, že výrazně neušetří. Každý jsme jiný
No jo já právě nemám čas na ty jahody
Proto si je radši koupím
Ale třeba až se budu jednou nudit na mateřské, tak i na ty jahody zajedu
![]()
@MiskaKosa píše:
No jo já právě nemám čas na ty jahodyProto si je radši koupím
Ale třeba až se budu jednou nudit na mateřské, tak i na ty jahody zajedu
![]()
![]()
![]()
![]()
Co příspěvek, to předstudek, viď?!
Ano, všechny jsme chudé, na mateřské a kdo ví co ještě ![]()
@ana11 píše:
Co příspěvek, to předstudek, viď?!
Ano, všechny jsme chudé, na mateřské a kdo ví co ještě
Ne ne žádný předsudek, tak jsem to rozhodně nemyslela ![]()
Přidám ještě jeden tip k věci pro lidi z JČ, začalo se sbírat i v Bavorově : http://www.jahodybavorov.cz/sber-jahod.php ![]()
@MiskaKosa píše:
Ne ne žádný předsudek, tak jsem to rozhodně nemyslela
Tak to se omlouvám. Já tedy na samosběr nechodím, sbírám u našich na zahradě na té jejich plantáži. Ale kdyby nebyla možnost, tak jdu na samosběr a to i přes to, že mám peníze a nemám moc čas. Mně pořád přijde pro menší dítě lepší a přínosnější, když jde s rodiči 5× na zahradu, kde si povídají a třeba poznávají kytky/plevele a jednou se jede na výlet, než jet 6× na výlet a ty jahody koupit. Ale je to o pohledu na svět každého, proto nechápu to přesvědčování, že samosběr se nevyplatí. Pro mnoho určitě ano a možná i přesto, že to čistě z finančního hlediska výhodně nevypadá.
@ana11 píše:
Tak to se omlouvám. Já tedy na samosběr nechodím, sbírám u našich na zahradě na té jejich plantáži. Ale kdyby nebyla možnost, tak jdu na samosběr a to i přes to, že mám peníze a nemám moc čas. Mně pořád přijde pro menší dítě lepší a přínosnější, když jde s rodiči 5× na zahradu, kde si povídají a třeba poznávají kytky/plevele a jednou se jede na výlet, než jet 6× na výlet a ty jahody koupit. Ale je to o pohledu na svět každého, proto nechápu to přesvědčování, že samosběr se nevyplatí. Pro mnoho určitě ano a možná i přesto, že to čistě z finančního hlediska výhodně nevypadá.
Tak u nás se zase dělá dřevo
a to je taky akce mega a několikrát do roka, kde se i něco ugriluje, popovídá, takže zase tak líná taky nejsem
Jen ty jahody no no… celkově práce na zahradě mě nikdy nebrala… ale se zvířaty ano ( měli jsme statek ), teď už jsem teda panelákový člověk. Nikoho nepřesvědčuji, jen říkám svůj názor
![]()