Samosběr jahod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
20.6.13 12:06
@MiskaKosa píše:
Hm a ve finále najedeš kvůli jahodám 150 km, den v pryč, a nakonec zjistíš, že kdyby sis je koupila někde na trhu budeš je mít levnější než ten samosběr :mrgreen: :P :jazyk:

a i kdyby, tak proč tě to tak štve? Tebe nikdo nenutí jet ty jahody sbírat… :jazyk: Neboti někdo stojí s pistolí u hlavy a říká ti, že musíš nasbírat minimálně 10 kilo, jinak zmáčkne spoušť? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 12:07
@kate02 píše:
a i kdyby, tak proč tě to tak štve? Tebe nikdo nenutí jet ty jahody sbírat… :jazyk: Neboti někdo stojí s pistolí u hlavy a říká ti, že musíš nasbírat minimálně 10 kilo, jinak zmáčkne spoušť? :mrgreen:

Bych ho poslala někam a řekla radši mě zastřel :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
20.6.13 12:19

At nejste furt jen ot, tak, pokud se Cesky Tesin da povazovat za Ostravsko, tak v zahradnictvi pana Brozdy- samosber za 30,–/kg, byvaji tam po ranu, ale jahody pry uz dlouho nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
20.6.13 12:19
@MiskaKosa píše:
Hm a ve finále najedeš kvůli jahodám 150 km, den v pryč, a nakonec zjistíš, že kdyby sis je koupila někde na trhu budeš je mít levnější než ten samosběr :mrgreen: :P :jazyk:

He, he v podstate mas pravdu. Ja jsem taky vyrazila na samozber az potom, co na me hazeli psi oci deticky i manzel. Vyhodu to ma aspon takovou, ze se hezky opalis :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 12:22
@74paja píše:
He, he v podstate mas pravdu. Ja jsem taky vyrazila na samozber az potom, co na me hazeli psi oci deticky i manzel. Vyhodu to ma aspon takovou, ze se hezky opalis :palec:

Já to nemyslela zle, ale když tady hodně lidí pořád jak je to levnější, jak na tom samosběru ušetříš atd, a pak si spočítáš ty náklady vydané bokem a ve finále zjistíš, že už to tak ekonomický není… To opálení je asi jedna z výhod ( pokud se teda nechodíš smažit do solárka :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
20.6.13 12:23

@MiskaKosa no já mám rodinu ještě dál, takže můžu po cestě, a prosím tě nepřepočítávej vše na peníze :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:,vy asi s rodinou nejezdíte na výlety ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
20.6.13 12:24
@Anonymnii píše:
Ja vim jenom o Chvalkovice na Hane 35,– Kg a nad dvacet kilo je to po 30kc.

Moc děkuji, určitě hned o víkendu vyrazíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 12:28
@Mišanda Ž.. píše:
@MiskaKosa no já mám rodinu ještě dál, takže můžu po cestě, a prosím tě nepřepočítávej vše na peníze :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:,vy asi s rodinou nejezdíte na výlety ne? :lol:

jejda já jezdím na výlety téměř každý víkend :-) Minulý víkend jsme si užili báječné dny na Jižní Moravě, túry, víno, sklepy :-) Předminulý lázně :-) V pondělí odjíždíme do Chorvatska :-) Já peníze řešit nemusím, a taky je neřeším, mě je jedno jestli koupím kilo jahod za 100 nebo za 55 :-) Ale spousta z vás tu řeší, že je samosběr levnější, a proto na něj jezdíte :-) takže asi tak :-)))) :mrgreen: :P :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.6.13 12:30
@MiskaKosa píše:
jejda já jezdím na výlety téměř každý víkend :-) Minulý víkend jsme si užili báječné dny na Jižní Moravě, túry, víno, sklepy :-) Předminulý lázně :-) V pondělí odjíždíme do Chorvatska :-) Já peníze řešit nemusím, a taky je neřeším, mě je jedno jestli koupím kilo jahod za 100 nebo za 55 :-) Ale spousta z vás tu řeší, že je samosběr levnější, a proto na něj jezdíte :-) takže asi tak :-)))) :mrgreen: :P :jazyk:

Pro někoho je holt příjemnější se celý den placatit doma v paneláku, případně na netu a někdo si rád ty jahody nasbírá sám, dokonce i za cenu toho, že výrazně neušetří. Každý jsme jiný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 12:31
@ana11 píše:
Pro někoho je holt příjemnější se celý den placatit doma v paneláku, případně na netu a někdo si rád ty jahody nasbírá sám, dokonce i za cenu toho, že výrazně neušetří. Každý jsme jiný :mrgreen:

No jo já právě nemám čas na ty jahody :-) Proto si je radši koupím :-) Ale třeba až se budu jednou nudit na mateřské, tak i na ty jahody zajedu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.6.13 12:32
@MiskaKosa píše:
No jo já právě nemám čas na ty jahody :-) Proto si je radši koupím :-) Ale třeba až se budu jednou nudit na mateřské, tak i na ty jahody zajedu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P :mavam:

Co příspěvek, to předstudek, viď?!
Ano, všechny jsme chudé, na mateřské a kdo ví co ještě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 12:34
@ana11 píše:
Co příspěvek, to předstudek, viď?!
Ano, všechny jsme chudé, na mateřské a kdo ví co ještě :lol:

Ne ne žádný předsudek, tak jsem to rozhodně nemyslela 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
20.6.13 12:39

k věci

Přidám ještě jeden tip k věci pro lidi z JČ, začalo se sbírat i v Bavorově : http://www.jahodybavorov.cz/sber-jahod.php :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.6.13 12:40
@MiskaKosa píše:
Ne ne žádný předsudek, tak jsem to rozhodně nemyslela 8o

Tak to se omlouvám. Já tedy na samosběr nechodím, sbírám u našich na zahradě na té jejich plantáži. Ale kdyby nebyla možnost, tak jdu na samosběr a to i přes to, že mám peníze a nemám moc čas. Mně pořád přijde pro menší dítě lepší a přínosnější, když jde s rodiči 5× na zahradu, kde si povídají a třeba poznávají kytky/plevele a jednou se jede na výlet, než jet 6× na výlet a ty jahody koupit. Ale je to o pohledu na svět každého, proto nechápu to přesvědčování, že samosběr se nevyplatí. Pro mnoho určitě ano a možná i přesto, že to čistě z finančního hlediska výhodně nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 12:44
@ana11 píše:
Tak to se omlouvám. Já tedy na samosběr nechodím, sbírám u našich na zahradě na té jejich plantáži. Ale kdyby nebyla možnost, tak jdu na samosběr a to i přes to, že mám peníze a nemám moc čas. Mně pořád přijde pro menší dítě lepší a přínosnější, když jde s rodiči 5× na zahradu, kde si povídají a třeba poznávají kytky/plevele a jednou se jede na výlet, než jet 6× na výlet a ty jahody koupit. Ale je to o pohledu na svět každého, proto nechápu to přesvědčování, že samosběr se nevyplatí. Pro mnoho určitě ano a možná i přesto, že to čistě z finančního hlediska výhodně nevypadá.

Tak u nás se zase dělá dřevo :-) a to je taky akce mega a několikrát do roka, kde se i něco ugriluje, popovídá, takže zase tak líná taky nejsem :-) Jen ty jahody no no… celkově práce na zahradě mě nikdy nebrala… ale se zvířaty ano ( měli jsme statek ), teď už jsem teda panelákový člověk. Nikoho nepřesvědčuji, jen říkám svůj názor :) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová