Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jasněnkaa píše:
Tady je u HK, teď jsem koupila půl kg jahod za 39kčtakže nebýt prcek nemocný, tak si pro 5 kg zajedu, takhle bude muset chlap koupit u překupníka, chci dělat marmošku a v zelenině je to drahé
http://www.agrolhota.cz/index.php?…
U nás v zelenině mají 3 jakosti a ta 1. nejlepší okolo 120-130 kč za kilo… u překupníka kupuju v Ol za 65… nebo aspoň před týdnem ta cena taková byla… třeba už šli z cenou níž…
@MiskaKosa píše:
U nás v zelenině mají 3 jakosti a ta 1. nejlepší okolo 120-130 kč za kilo… u překupníka kupuju v Ol za 65… nebo aspoň před týdnem ta cena taková byla… třeba už šli z cenou níž…
já čuměla na třešně za 140 ![]()
@ana11 píše:
Holky a co s těma jahodama děláte, když je takhle sbíráte?Já zatím rozkrájím na půlky a mrazím, protože neumím zavařovat a ani mě to nějak neláká. Asi koupím želírovací cukr a udělám pár marmelád, ale nějak víc fantazie nemám. Děláte třeba nějaké šťávy nebo nějaký vlastní recept na chutné (a pokud možno zdravější) konzervování jahod?
My jsme dělali marmeládu, zamrazila jsem celý jahody, pak jsem je rozmačkala s cukrem a zamrazila…
pak manžel vyrobil takovou řidší marmeládu do jogurtů a na zmrzlinu… Na šťávu už nám nezbyly jahody ![]()
Koláč jsem pekla tento: http://www.dobrutky.eu/…odovy-kolac/ a doporučuji, alespoň teda u nás má úspěch!
@ana11 píše:
Holky a co s těma jahodama děláte, když je takhle sbíráte?
Prezerem se jako takovy prasatka. Ja mam nejradsi zcela nezdrave jahody umixovany s cukrem a smetanou ![]()
Jinak mrazim a delam marmeladu.
@Jasněnkaa píše:
no marmeládu, tu dělá pekárna a pár na mrazák. Ale jsem břídil 17.5 kg bych nevěděla co s tím@kate02 co jsi s tím dělala?
už jsem psala
pak jsem dělala jahodový knedlíky, jahodový koktejly a tak… Dvě kila jsme dali mamce s babičkou… ![]()
@Jasněnkaa píše:
já čuměla na třešně za 140
Tak to mají taky tak… nevím kterej vůl to koupí… zvlášť když byly tak nějak na maděru…
![]()
V Lidlu maj teď třešně v akci, za 79, ale italský. Do buchty stačí:-)
Holky třešně už nekupujte, jela jsem autem a už jsou u silnic červený, takže za chvilku budou.
@Jasněnkaa píše:
Holky třešně už nekupujte, jela jsem autem a už jsou u silnic červený, takže za chvilku budou.
JJ taky jsem už viděla že pomalu začínají ![]()
@Jasněnkaa píše:
u nás právě nikde navolno nejsou a autem nejezdím, v tomhle vedru bysme chcípli než bysme našli třešeň. Lidl máme pět minut od baráku:-) Ale snad pojedem k tchánovcům, kde jsou naopak aleje třešní.. ovšem dost často pomrzlých.
@hofka já nemyslela hurá na stromy
ale že už budou na trzích a tak. a za jinou cenu, teda doufám ![]()
@Jasněnkaa píše:
@hofka já nemyslela hurá na stromyale že už budou na trzích a tak. a za jinou cenu, teda doufám
No tak to je jasný, to si koupím taky:-)
@ana11 ¨jestli mrazíš, tak doporučuji pak dělat zmrzlinu, je ta nejlepší jakou znám a dávám jen zmrzlé jahody, smetanu na šlehání a třeba trochu cukru i rumu
nebo mléko - dělám to v nádobě se sekáčkem co je u ručního tyčového mixéru.
Jinak dělám šťávy, ale ty vydrží chvilinku, hned je vypijeme ![]()
By mě spíš zajímalo, jestli existuje samosběr ještě něčeho jinýho ![]()