Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj nenašla jsem téma samosběr jahod a docela bych ráda věděla, jestli víte o nějakém samosběru v okolí Ostravy, ale téma jsem chtěla založit i pro ostatní lokality v ČR. Já vím, že je v Olomouci, Prostějově, Brně. Také budu ráda za aktuální cenu a hodnocení spokojenosti
.
Já bych se na samosběr mohla z vysoka… jelikož jak píšeš PV, BR, Ol je samosběr, ale za kilo chtějí 55 kč, já jsem koupila od soukromníka vynikající jahody (České) a za 65 kč za kilo…
Včera jsem viděla stánek s prodejem českých jahod za 29Kč půl kilo. Fakt se to vyplatí?
@Lacenka píše:
Včera jsem viděla stánek s prodejem českých jahod za 29Kč půl kilo. Fakt se to vyplatí?
Nevyplatí
@MiskaKosa píše:
Já bych se na samosběr mohla z vysoka… jelikož jak píšeš PV, BR, Ol je samosběr, ale za kilo chtějí 55 kč, já jsem koupila od soukromníka vynikající jahody (České) a za 65 kč za kilo…
No my jsme na samosběru byli v neděli a co píšeš není pravda, v Brně chtěli za kilo 50 korun s tím, že cena jde postupně dolů…
Navíc ty jahody máš fakt čerstvý neomačkaný…
Jahody jdou v tomhle počasí hodně rychle do háje…
to bylo vidět i na těch, co jsme nasbírali sami… ![]()
U nás prodávají 500g českých jahod za 39,– Samosběry tady v okolí jsou třeba dvoje - v jednom je 55,– za 1kg, ve druhém chtějí 33,– za 1kg. Zrovna včera tam byla sousedka a dojela se 7kg. S lokalitou na Ostravsku bohužel neporadím, jsem z Brněnska.
Příspěvek upraven 08.12.15 v 11:23
Tak já zase samosběr ráda. Tady se sbírá kilo za 38kč, krásné jahody.
@MiskaKosa píše:
no tak to se fakt vyplatí, plahočit se někde, já nevím že lidi nepřemýšlí ![]()
@MiskaKosa píše:
Nevyplatí
A pro mě jo, protože se mi nestalo, že VŠECHNY jahody ze stánku by byly ok, vždycky se našla nějaká už hodně omačkaná, nahnilá nebo plesnivá… A mě fakt nebaví se probírat shnilým ovocem… ![]()
Já jsem z jižní moravy a kousek od nás je samosběr a chcou 40Kč za kilo ![]()
@kate02 píše:
No my jsme na samosběru byli v neděli a co píšeš není pravda, v Brně chtěli za kilo 50 korun s tím, že cena jde postupně dolů…Navíc ty jahody máš fakt čerstvý neomačkaný…
Jahody jdou v tomhle počasí hodně rychle do háje…
to bylo vidět i na těch, co jsme nasbírali sami…
tak ještě před týdnem kdy jsem se na to dívala a koupila ty za 65 kč tak ještě chtěli 55… ale i za 50 bych se na to vykašlala… 5-10 kč tam 5-10 kč sem… neřeším…
A aktuální cena v Brně je na stránkách napsaná 45 korun za kilo… ![]()
@kate02 píše:
A pro mě jo, protože se mi nestalo, že VŠECHNY jahody ze stánku by byly ok, vždycky se našla nějaká už hodně omačkaná, nahnilá nebo plesnivá… A mě fakt nebaví se probírat shnilým ovocem…
Já je měla všechny nádherné. Paní říkala, že to sbírají brigádnici přímo vždy ráno než jedou prodávat ![]()
@kate02 píše:
A aktuální cena v Brně je na stránkách napsaná 45 korun za kilo…
Jak přichází sezona, tak zlevňují… asi je málo těch co se jim tam chtějí plahočit… zvlášť teď v tomto počasí ![]()