Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiskaKosa píše:
Já je měla všechny nádherné. Paní říkala, že to sbírají brigádnici přímo vždy ráno než jedou prodávat
No jo a teď si vezmi, kolikasi dají těm brigádníkům, aby cenu dostali tak nízko, měli na tom nějakej zisk, někam to dovzeli…
A kolik péče tomu takovej blbě placenej brigádník asi věnuje…
Ale hádat se nebudu… Pro mé bylo lepší to nasbírat sama, jahody, co se mi nelíbily vyhodit přímo namistě a nechat si jen ty fakt pěkný a nespolíhat se na někoho cizího a pak případně jahody, který už pro mě nejsou dobrý, vyhazovat zaplacený doma… ![]()
Lysá nad Labem, směr Stratov - 38,– Kč za kilo, jahody moc pěkné.
@kate02 píše:
No jo a teď si vezmi, kolikasi dají těm brigádníkům, aby cenu dostali tak nízko, měli na tom nějakej zisk, někam to dovzeli…A kolik péče tomu takovej blbě placenej brigádník asi věnuje…
Ale hádat se nebudu… Pro mé bylo lepší to nasbírat sama, jahody, co se mi nelíbily vyhodit přímo namistě a nechat si jen ty fakt pěkný a nespolíhat se na někoho cizího a pak případně jahody, který už pro mě nejsou dobrý, vyhazovat zaplacený doma…
Já jsem nevyhodila ani jednu, všechny byly krásné, a rozdíl je tam téměř nulový, nebo tedy ještě před týdnem byl, tak co bych se snažila, když to za mě udělá někdo jiný ![]()
U nás se sbírá 30,–Kč za kilo, to je super cena a ještě si vybereš ty nejčervenější
U nás ted na stánku prodávali za 40 korun kg a byly úplně v pohodě. Z kila jsem zkusila marmeládu (moc se mi povedla) a z dalšího jsou knedlíky a ještě zbylo na jídlo
O samosběru jsem také uvažovala, ale do Brna se mi fakt jet nechce (máme to cca 60 km), to mi to vyjde levněji na stánku
, kdysi býval možnost samosběru i kousek odsud, ale už je to zrušené ![]()
@MiskaKosa píše:
Já jsem nevyhodila ani jednu, všechny byly krásné, a rozdíl je tam téměř nulový, nebo tedy ještě před týdnem byl, tak co bych se snažila, když to za mě udělá někdo jiný
tak moje babička občas nevyhodí taky ani jednu z těch na stánku a já bych jich už půlku hodila pryč, no…
Jahod ze stánku jsem se nakupovala dost, i ten den ráno kupovaných a s těma „samonasbíranýma“ se to nedá srovnat…
Ale co už o tom ta diskuze není… ![]()
@MiskaKosa tak konkrétně v Olomouci mají 35 Kč za kilo
a já tedy dávam přednost i zážitku ze sbírání
, však každý ať dělá jak chce, založila jsem téma pro ty chtějí chodit na samosběr ![]()
Tak my také jezdíme na samosběr a kvalita se nedá srovnat. Ono kdo neviděl čerstvě natrhané jahody a ty co se už nějak převážely nevidí rozdíl. Navíc tedy manžel jede s dětmi a ty sbírají a k tomu si můžou nacpat bříška
kolik chtějí, takže co snědí tam je zadarmo.
A možná se občas objeví samosběr za cenu skoro prodeje, ale většinou je ten cenový rozdíl výrazně větší. Navíc, když jeden rok manžel nemohl na samosběr a jel jen koupit, tak stejně měli vyprodáno, přivezl jen asi kilo na mlsání, ale koupit 10kg na džemy a knedlíky a do mrazáku není zase až tak jednoduché.
Jinak jsme spoustu let kupovali, než jsme našli samosběr blízko nás a z poloviny vždy stejně vyhazovali, ještě jsem neměla štěstí na koupené jahody, aby byly opravdu pěkné. Ale je pravda, že jsem na každé ťuknutí dost přísná a vše třídím. Kolikrát když neodolám jahodám v obchodě si říkám, kdo ta kvanta jahod kupuje, když je to pokaždé z větší části na vyhození.
Jsem ráda, že jsem našla samosběr nám dostupný
![]()
@kate02 píše:
tak moje babička občas nevyhodí taky ani jednu z těch na stánku a já bych jich už půlku hodila pryč, no…Jahod ze stánku jsem se nakupovala dost, i ten den ráno kupovaných a s těma „samonasbíranýma“ se to nedá srovnat…
Ale co už o tom ta diskuze není…
tak nějak si to také myslím, že každý vidím kvalitu jinak
![]()
@Mišanda Ž.. píše:
@MiskaKosa tak konkrétně v Olomouci mají 35 Kč za kiloa já tedy dávam přednost i zážitku ze sbírání
, však každý ať dělá jak chce, založila jsem téma pro ty chtějí chodit na samosběr
Ok teď je mají za 35 kč, ale když jsem si je kupovala já cca7-10 dní zpátky, tak byl samosběr v Ol za 55 kč…
Já se klidně budu plahočit.. Vyberu si přesně takové jahody, které chci a okamžitě po natrhání pojedou do mrazáku
A k tomu se pěkně opálím ![]()
Já jahody doma trhala vždycky ráda, teď zahradu nemám a chybí mi ovoce přímo ze záhonu/stromu. Takže já bych si sama ráda samonasbírala:-)
@gabi.design píše:
U nás prodávají 500g českých jahod za 39,– Samosběry tady v okolí (Vyškov) jsou třeba dvoje - v jednom je 55,– za 1kg, ve druhém chtějí 33,– za 1kg. Zrovna včera tam byla sousedka a dojela se 7kg. S lokalitou na Ostravsku bohužel neporadím, jsem z Brněnska.Příspěvek upraven 20.06.13 v 10:38
Mohla bych se zeptat, kde u Vyškova mají samosběr za 33,–? Bydlím nedaleko, zrovna jsme uvažovali o tom, že bychom někam vyrazili ![]()
@MiskaKosa píše:
Já jsem nevyhodila ani jednu, všechny byly krásné, a rozdíl je tam téměř nulový, nebo tedy ještě před týdnem byl, tak co bych se snažila, když to za mě udělá někdo jiný
Tak ti nevím, zakladatelka se neptá na to, zda se ji to vyplatí. Ty si je kup a kdo chce, ať si jde nasbírat ne?
Já jen kupuju a vždycky!!! se několik jahod vyhodí, pokud někdo nevyhodí, pak je to nenáročnej člověk a nevadí mu, že jí polohnilý ![]()