Samosběr jahod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
20.6.13 10:46
@MiskaKosa píše:
Já je měla všechny nádherné. Paní říkala, že to sbírají brigádnici přímo vždy ráno než jedou prodávat :-)

No jo a teď si vezmi, kolikasi dají těm brigádníkům, aby cenu dostali tak nízko, měli na tom nějakej zisk, někam to dovzeli… :mrgreen: A kolik péče tomu takovej blbě placenej brigádník asi věnuje… :jazyk: Ale hádat se nebudu… Pro mé bylo lepší to nasbírat sama, jahody, co se mi nelíbily vyhodit přímo namistě a nechat si jen ty fakt pěkný a nespolíhat se na někoho cizího a pak případně jahody, který už pro mě nejsou dobrý, vyhazovat zaplacený doma… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
20.6.13 10:47

Lysá nad Labem, směr Stratov - 38,– Kč za kilo, jahody moc pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 10:48
@kate02 píše:
No jo a teď si vezmi, kolikasi dají těm brigádníkům, aby cenu dostali tak nízko, měli na tom nějakej zisk, někam to dovzeli… :mrgreen: A kolik péče tomu takovej blbě placenej brigádník asi věnuje… :jazyk: Ale hádat se nebudu… Pro mé bylo lepší to nasbírat sama, jahody, co se mi nelíbily vyhodit přímo namistě a nechat si jen ty fakt pěkný a nespolíhat se na někoho cizího a pak případně jahody, který už pro mě nejsou dobrý, vyhazovat zaplacený doma… :mrgreen:

Já jsem nevyhodila ani jednu, všechny byly krásné, a rozdíl je tam téměř nulový, nebo tedy ještě před týdnem byl, tak co bych se snažila, když to za mě udělá někdo jiný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
20.6.13 10:48

U nás se sbírá 30,–Kč za kilo, to je super cena a ještě si vybereš ty nejčervenější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
20.6.13 10:54

U nás ted na stánku prodávali za 40 korun kg a byly úplně v pohodě. Z kila jsem zkusila marmeládu (moc se mi povedla) a z dalšího jsou knedlíky a ještě zbylo na jídlo :-))) O samosběru jsem také uvažovala, ale do Brna se mi fakt jet nechce (máme to cca 60 km), to mi to vyjde levněji na stánku :-))), kdysi býval možnost samosběru i kousek odsud, ale už je to zrušené :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.6.13 10:54
@MiskaKosa píše:
Já jsem nevyhodila ani jednu, všechny byly krásné, a rozdíl je tam téměř nulový, nebo tedy ještě před týdnem byl, tak co bych se snažila, když to za mě udělá někdo jiný :-)

tak moje babička občas nevyhodí taky ani jednu z těch na stánku a já bych jich už půlku hodila pryč, no… :mrgreen: Jahod ze stánku jsem se nakupovala dost, i ten den ráno kupovaných a s těma „samonasbíranýma“ se to nedá srovnat… :-) Ale co už o tom ta diskuze není… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
20.6.13 10:57

@MiskaKosa tak konkrétně v Olomouci mají 35 Kč za kilo :P a já tedy dávam přednost i zážitku ze sbírání :mavam:, však každý ať dělá jak chce, založila jsem téma pro ty chtějí chodit na samosběr :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
20.6.13 10:58

@kate02 souhlas se vším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
20.6.13 11:01

Tak my také jezdíme na samosběr a kvalita se nedá srovnat. Ono kdo neviděl čerstvě natrhané jahody a ty co se už nějak převážely nevidí rozdíl. Navíc tedy manžel jede s dětmi a ty sbírají a k tomu si můžou nacpat bříška :hug: kolik chtějí, takže co snědí tam je zadarmo.
A možná se občas objeví samosběr za cenu skoro prodeje, ale většinou je ten cenový rozdíl výrazně větší. Navíc, když jeden rok manžel nemohl na samosběr a jel jen koupit, tak stejně měli vyprodáno, přivezl jen asi kilo na mlsání, ale koupit 10kg na džemy a knedlíky a do mrazáku není zase až tak jednoduché.

Jinak jsme spoustu let kupovali, než jsme našli samosběr blízko nás a z poloviny vždy stejně vyhazovali, ještě jsem neměla štěstí na koupené jahody, aby byly opravdu pěkné. Ale je pravda, že jsem na každé ťuknutí dost přísná a vše třídím. Kolikrát když neodolám jahodám v obchodě si říkám, kdo ta kvanta jahod kupuje, když je to pokaždé z větší části na vyhození.

Jsem ráda, že jsem našla samosběr nám dostupný :potlesk: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
20.6.13 11:02
@kate02 píše:
tak moje babička občas nevyhodí taky ani jednu z těch na stánku a já bych jich už půlku hodila pryč, no… :mrgreen: Jahod ze stánku jsem se nakupovala dost, i ten den ráno kupovaných a s těma „samonasbíranýma“ se to nedá srovnat… :-) Ale co už o tom ta diskuze není… :mrgreen:

tak nějak si to také myslím, že každý vidím kvalitu jinak :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 11:02
@Mišanda Ž.. píše:
@MiskaKosa tak konkrétně v Olomouci mají 35 Kč za kilo :P a já tedy dávam přednost i zážitku ze sbírání :mavam:, však každý ať dělá jak chce, založila jsem téma pro ty chtějí chodit na samosběr :mavam:

Ok teď je mají za 35 kč, ale když jsem si je kupovala já cca7-10 dní zpátky, tak byl samosběr v Ol za 55 kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
20.6.13 11:04

Já se klidně budu plahočit.. Vyberu si přesně takové jahody, které chci a okamžitě po natrhání pojedou do mrazáku :) A k tomu se pěkně opálím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.6.13 11:04

Já jahody doma trhala vždycky ráda, teď zahradu nemám a chybí mi ovoce přímo ze záhonu/stromu. Takže já bych si sama ráda samonasbírala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
20.6.13 11:06
@gabi.design píše:
U nás prodávají 500g českých jahod za 39,– Samosběry tady v okolí (Vyškov) jsou třeba dvoje - v jednom je 55,– za 1kg, ve druhém chtějí 33,– za 1kg. Zrovna včera tam byla sousedka a dojela se 7kg. S lokalitou na Ostravsku bohužel neporadím, jsem z Brněnska.Příspěvek upraven 20.06.13 v 10:38

Mohla bych se zeptat, kde u Vyškova mají samosběr za 33,–? Bydlím nedaleko, zrovna jsme uvažovali o tom, že bychom někam vyrazili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
20.6.13 11:07
@MiskaKosa píše:
Já jsem nevyhodila ani jednu, všechny byly krásné, a rozdíl je tam téměř nulový, nebo tedy ještě před týdnem byl, tak co bych se snažila, když to za mě udělá někdo jiný :-)

Tak ti nevím, zakladatelka se neptá na to, zda se ji to vyplatí. Ty si je kup a kdo chce, ať si jde nasbírat ne? :roll: Já jen kupuju a vždycky!!! se několik jahod vyhodí, pokud někdo nevyhodí, pak je to nenáročnej člověk a nevadí mu, že jí polohnilý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová