Samostatné usínání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
195
24.6.13 21:23
@PetiteFillette píše:Právě bych nedokázala to, co v úvodu popisuješ. Sedět/ležet vedle dítěte, které tě vidí a zoufale chce pochovat, ale ty ho odmítáš, díváš se na něj a necháváš ho trápit z jemu neznámého důvodu. To bych teda nedala.

Každá to chápem jinak 8) A Ty ho netrápíš, když odejdeš, necháš ho z jemu neznámého důvodu plakat, mimi neví, kde jsi a která bije? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.6.13 21:25
@Verca1989 píše:
Věřím tomu, že některé děti na to přijdou samy ale kdybych měla čekat do nějakých 14-15 měsíců (začala se takhle budit v půl roce), tak je ze mě chodící mrtvola,

taky jsem jak chodící mrtvola byla a v čase kdy Maty spal jsem visela nad záchodem :lol:

@pampeliš přesně jak píše @Mišamila. pokud to bude pro vás obě bezbolestné tak v tom nevidím problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.6.13 21:28

@paola white „bezbolestné“…no, dneska to bolelo obě.. Já to vydržím, ale hlavně aby to tu naši berušku nebolelo, o nic jiného mi nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.6.13 21:29

@paola white nj, když se k tomu přidá ještě těhotenství, to musí být mazec…a už je líp? Budete mí teda překvápko? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.6.13 21:35

@pampeliš hele mě se nejvíc osvědčilo vykašlat se na všechny chytrý rady a dělat to tak jak jsem cítila. někdy byly situace kdy jsem měla chuť mu vymáchat hlavu ve studený vodě, protože řval jen vzteky a pak jem ho nechala a někdy jsem měla neodbytnou touhu ho pochovat tak jsem ho chovala. řiď se tím co cítíš. mateřský pud je nejsilnější radar.

@Verca1989 už je dobře, ale zas už mám docela břicho takže se mi Maty blbě chová a nosí. vypadá to, že překvápko bude, zatím jsme to nezahlédli, ale oba máme podezření co že to bude (ale každý opačné :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
24.6.13 21:37

Ahojky, náhodou jsem zrovna narazila na tento prý bezbolestný způsob http://www.jaknamiminka.cz/…ley-a52.html ale nemám s tím zkušenost, takže nevím, zda to funguje. Náš malý od 8. měsíců usíná v naší posteli, ležíme vedle něj, on chvíli blbne, brblá a postupně to zabalí…a spí s náma až do rána :lol:. Na vlastní postýlku časem dojde, ale ještě nám na to přijde malý… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9090
24.6.13 21:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.6.13 21:41

A v noci???

Holky, prosím Vás ještě o poslední radu - co dělat, když se vzbudí v noci???Běhá mi mráz po zádech z toho, že by v noci plakala :-O :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
24.6.13 21:42
@pampeliš píše:
Každá to chápem jinak 8) A Ty ho netrápíš, když odejdeš, necháš ho z jemu neznámého důvodu plakat, mimi neví, kde jsi a která bije? :D
:D Z mého pohledu se trápí míň, když mě nevidí a za chvilku ani neví, proč vlastně pláče (za předpokladu, že pokojík, postýlka a věci v ní nejsou pro něj novinkou), než když mě vidí vedle sebe a já ho nechci pochovat a ono neví, jestli něco provedlo, nebo proč najednou nesmí ke mě do náruče, když jindy může.. Aktuálně totiž mnou nově odpozorovaná věc (mám druhé dítě 13 měsíců). Něco provede, třeba tříská kočku pro to, aby zjistil, co se stane, když to udělá i přes moje důrazné NE, kterému velmi dobře rozumí a ví, že kočka se mlátit nesmí. Třískne, odnesu ho od kočky, třeba jen metr, aby na ni nedosáhl. Vztek, pláč, natahování rukou. Nevezmu, sedím vedle něj, hysterie se stupňuje. Natahování rukou, zoufalství, máma mě nechce. Pokud tuto situaci vyřeším tím, že jakmile ho od kočky oddělím a odejdu z dohledu, nekoná se pláč žádný. Mě prostě přijde větší týrání to dítě od sebe odstrkávat, nedovolit mu se přitulit, než odejít někam, kde na mě nevidí. Když jsem takhle učila tenkrát dceru usínat, tak jsem vždycky přišla, položila jí, podala dudlíka, pohladila, zašeptala dobrou noc a odešla. Žádná hysterie nebyla. Jen fňukala (a že ona je teda královna hysterie a jekotem se projevuje ještě v 5 letech).
Syna jsem pak už učila od malička, prostě někdy musel počkat, měla jsem i jiné povinnosti, nemohla jsem ho pořád uspávat, ruce mám jen dvě. Takže ten umí usnout sám od malička. Jen někdy ho musím hladit po vláskách dokud neusne, většinou v cizím prostředí nebo když se mu spát nechce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.6.13 21:43

@katka379 by mě zajímalo jak mám v tomhle pařáku udělat teplotu na spaní 20°C :think: ale jinak je to co píše pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.6.13 21:43

@pampeliš nabídni jí pití ale nerozsvěcuj (max. tlumené světlo), nevytahuj ji z postýlky, zase jen hlaď a utěšuj ;) určitě se v noci vzbudí, asi to nebude hned tak, že bude spát celou noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.6.13 21:47

@katka379 Díky!! V podstatě jde ale o stejný princip těch, které nepozžily Estivilla, ale naučily své děti (postupně) usínat samotné, takže o většinu maminek této diskuze. Někdo uklidní prsem, nekojící hlazením či chováním. Věřme tomu, že to funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
24.6.13 21:49

@paola white :lol: no to je fakt…i když dneska venku 16, doma už 22…už by to skoro šlo :). Já budu asi něco podobného používat při stěhování do vlastní postýlky, ale to má ještě chvíli čas.

• Citovat
  • Upravit
12743
24.6.13 21:51

@katka379 to vedro je fakt hnus. synátor je studený odchov takže teď spí a usíná hůř- a to spí jen v pleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.6.13 21:51

@Verca1989 Díky :* To dělám vždy, dnes spala poprvé ve své postýlce celou noc, zvládla to krásně, vzbudila se dvakrát, dala jsem ji ruku, se kterou do 5 min. usnula ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí