Samozvaní k vám domů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16302
17.10.25 16:07
@jamik1416 píše: Více

Rychle nazout kecky nebo sandály. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5161
17.10.25 16:29
@jamik1416 píše: Více

Nebo co kdyz jsi doma s detma, rychle vsichni ke dverim, bundy na sebe, psa na voditko… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.25 17:24

Za mě je rozdíl chtít někoho vidět a pozvat se k někomu domů. To druhé je za mě drzé, za sebe to vnímám tak, že k sobě domů má zvát hostitel :nevim: Ale já jsem introvert vychovaný dvěma extroverty, tak ze mě možná mluví trauma neustálých návštěv a nucených konverzací 🙃 Pak je za mě tady taky to, zda se taková osoba pozve občas, nebo pravidelně. Mám kámošku, se kterou nemáme šanci se vidět často, takže se párkrát do roka ozve, když jede třeba z práce okolo a zrovna má volný večer. A to je pro mě v pohodě. Ale… Máme nové sousedy, jsou strašně společenští a ze začátku u nás zvonili i bez pozvání, to mi teda už jednou ruply nervy a byla jsem nepříjemná :nevim: Tak teď už teda dopředu píšou, volají, ale stylem: Můžem za 5 minut přijít? A to klidně několikrát za týden :roll: Taky potkat sousedku je očistec, protože se jde vždycky jakože kouknout, jak nám něco roste na zahradě a za chvíli už slyším: Tak jedno kafe dáme, ne?" A v ten ráz se cpe domů :roll: A ne pro ni není odpověď. Ono je hezké psát, že se dá přece v klidu odpovědět, že se to nehodí. Jenže tenhle typ lidí se začne ptát proč, proč ne aspoň na chvilku a kdy teda bude volno atd.

Věřím, že extroverti jsou s návštěvami v pohodě a i když je jim to nekomfortní, tak si z té návštěvy vezmou to dobré. Ale pro mě jako pro introverta je to akorát vysávající a jen tiše trpím, až taková návštěva skončí.

Nehledě na to, že pracuju s lidma a denně mám hromadu kontaktu, x krát si s někým volám, píšu a energii na sociální interakce si tím naprosto vyčerpám. Domov pak vnímám jako svoje bezpečné místo, svůj klid a když mi tu někdo „leze“ tak je to únavné a nepříjemné 😤 Mně jen překvapuje, že ti lidi to nevycítí, že ten člověk je z takové návštěvy rozhozený. Já mám skoro pocity že vyzařuju nějakou pohostinnost (což úplně nesnáším) a nadšení k návštěvám, protože se na nás vždycky takhle někdo nalepí a chce s námi trávit maximálně času. Úplně mám osypky, když se mám dát do řeči s někým u školy, aby se zas nechtěl kámošit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24400
17.10.25 17:31
@Alušáček píše: Více

Já to taky nechápu. Švagrová prý neví co by dělala jiného s dětmi. Sama s nimi nikam nechodí. Asi má i nějaké psychické potíže a řeší je tímto způsobem. Takže prostě, když je její manžel v práci, tak šla k nám. Teď chodí ke tchyni. Ta je doma a nudí se, dělá konflikty. My máme normální honičku kolem tří dětí. Času málo. Takže nemáme čas takto vysedávat. Důchodci nemají nikdy čas :D s mojí rodinou se vídáme také hodně. Ale je to v rámci slušnosti a respektu k soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24400
17.10.25 17:33
@Mkmkz píše: Více

Určitě. Ona se nezvládá o děti sama postarat, tak chodí na návštěvu, aby nebyla sama. My to víme, ale takto žít nemůžeme. Teď je klid a snad se i do konce příštího roku odstěhujeme. Je to na dobré cestě. Pak se třeba konflikty vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová