Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojda holky.
Chci se zeptat dr.nas taky posila do sanusu pce a tak se chce optat jak to tam chodi
Na prvnim sezeni?
Snazime se teprve rok ja jsem pry ok a partner spomalenejsi spg a lecenej antibiotikama!
A mam se objednat ale on se zacal kroutit ze je este brzy! Ze jsme teprve asi pred pul rokem zacaly sledovat ovu!
Tak si myslim ze se boji! Dik za radu uz je to dlouha doba sem ztoho trochu nestastna!!!
Já doporučení od gynekoložky mám. Napsala mi ho po cca roce snažení. Příští týden máme první návštěvu, tak doufám, že se to pohne. Objednání trvalo cca 14 dní.
Čtu o té tvé laparoskopii a jelikož toho já se děsím nejvíc, tak se tě můžu na něco zeptat? Na základě čeho ti ji dělali - to nějakým vyšetřením přišli na to, že je potřeba a jaké to je? Sorry, ale jsem strašnej strašpitel
a k doktorovi pokud „neumírám“ nechodím. I první těhu jsem trpěla tím, že budu muset v porodnici strávit 3 dny (na porod jako takový jsem vůbec nemyslela)
@ajleenka píše:
Děkuji. Já se právě bojím, zda nemám nějaké problémy nebo srůsty po tom císaři, které brání přirozenému otěhu. Ale zatím to ještě tak nehrotím, protože to ještě není tak dlouhá doba a u dcery to taky nebylo hned. Na druhou stranu jsme zas nechtěli mezi dětmi velký věkový rozdíl (i když, jak má dcera teď období vzdoru, tak si občas říkám, že ještě že teď nerodím).
Byla jsem teď na laparoskopii, měla jsem z toho strach. Operovali mě v HK. Byli skvělí. V úterý odpolede nástup, ve středu ráno na sál a ve čtvrtek mě vykopli, pravda jen se do mě podívali, neodstraňovali žádné srůsty, ale i tak když to není komplikované pouštějí po dvou dnech a fakt to nic není ![]()
Taky by mě to zajímalo ![]()
kacik.PV
Jsme na tom stejně, já mám problém spolknout i pitomý prášek. Vyzkoušela jsem asi pět druhů kyseliny listové, než jsem našla nejmenší prášek, který vyrábějí. Prostě nespolknu větší tabletu než je antikoncepce. O injekcích ani nemluvím. Složím se i při odběru krve. Jsme dost zvědavá, co tam se mnou budou dělat ![]()
Laparo fakt není nic strašnýho, i když mě upozorňovali, že kdyby přišli na to, že mám špatný vaječník, jestli budu souhlasit s odebráním. Nakonec se nic takového nekonalo a dělají to fakt vyjímečně, když je vaječník nevratně poškozený, protože to komplikuje otěhotnění (vylučuje nějaké špatné hormony). Paní doktorka mě tam poslala, protože můj muž má vyšetření v pořádku a chtěla vyloučit právě ten špatný vaječník nebo srůsty. A jak jsem psala už výš, někdy se stává, že se vejcovody prošťouchnou a jde to potom i přirozeně ![]()
Tak to díky za uklidnění, doufám, že k tomu u mě nedojde. Já jsem na tom co se týče ovulace dobře - pravidelná a téměř pokaždé i 2 vajíčka
Ale musím nějak chlapa připravit na onu návštěvu a spermiogram
což bude asi děsné. Páč se cítí, že je fit a prostě jen to nejde a máme dle něho na tom pracovat normálně dál bez doktorů. Prcka jsme totiž měli před 8 lety prakticky na 1 pokus, ale teď už dva roky nic. A bohužel nejsme ani už nejmladší a tak tomu nechci dávat víc jak rok až dva.
@lenaf. píše:
Ahojda holky.
Chci se zeptat dr.nas taky posila do sanusu pce a tak se chce optat jak to tam chodi
Na prvnim sezeni?
Snazime se teprve rok ja jsem pry ok a partner spomalenejsi spg a lecenej antibiotikama!
A mam se objednat ale on se zacal kroutit ze je este brzy! Ze jsme teprve asi pred pul rokem zacaly sledovat ovu!
Tak si myslim ze se boji! Dik za radu uz je to dlouha doba sem ztoho trochu nestastna!!!
Zkus partnera ukecat, můj muž z toho taky moc nadšený nebyl, ale přirozená zvědavost zvítězila:-) Slovo kelímek se u nás už moc nepoužívá, je na to dost alergický
Naprvním sezení nám paní doktorka vysvětlila, jaké máme možnosti a jaká je úspěšnost. Pokud partner nemá udělaný spermiogram, udělají ho. No a pak je partner potřeba až při IUI nebo IVF:-) Netuším, kolik Ti je, ale pokud se snažíte už delší dobu a máš doporučení od svého gynekologa, pusťte se do toho rychle, čas běží, vůbec se to nezdá…
Jasně - už týden hledám ten "správný " okamžik kdy mu to nekompromisně říci
Ale on je docela dost natěšený na další mimi, tak doufám, že to problém nebude, ale znáš chlapy a jejich ješitnost
Dám Vám brzy vědět jak jsme dopadli a kdy jdeme poprvé do sanusu.
Mám taky pravidelnou ovulaci, můj muž je podle SPG v pořádku a stejně se nedaří:-( Ale chlapi jak jsou ješitní, pokud SPG dopadne dobře, tak z toho mají veleúžasný pocit, že jsou fakt chlapáci ![]()
@Evelýnaa píše:
Mám taky pravidelnou ovulaci, můj muž je podle SPG v pořádku a stejně se nedaří:-( Ale chlapi jak jsou ješitní, pokud SPG dopadne dobře, tak z toho mají veleúžasný pocit, že jsou fakt chlapáci
Můj zase tvrdí, že je v pořádku, když zplodil dceru.
Takže problém bude mnou, protože jsem po operaci a tam se toho mohlo hodně napáchat. Ale asi to tak bude. A nebo ještě nenastal ten vhodný okamžik, aby to klaplo.
No my spermio mely tak cca pul roku zpatky! A tak uz to mame za sebou pak sme musely znovu na vysetreni kvuly tomu ze tam mel nake leukocity-bakterie a tak mu daly antibiotika! Tak snad uz to ma ok!
Me je teprve 21 ale chlap je starsi!! A jak sem psala tak si mysli ze po 1roku je brzo!
A doporuceni mam od dr. Mam pockat na vysledky ze steru a pak me da i zpravu!
Este sem se ji ptala jestly to nejde este obejit ten sanus nakejma hormonama a prej kdyz jsem ok tak to je zbytecny! Si mysly así ze to bude u chlapa jak byl lecenej!!!
@ajleenka píše:
Můj zase tvrdí, že je v pořádku, když zplodil dceru.Takže problém bude mnou, protože jsem po operaci a tam se toho mohlo hodně napáchat. Ale asi to tak bude. A nebo ještě nenastal ten vhodný okamžik, aby to klaplo.
Jojo, můj muž taky tvrdil, že mám žluklý vejce ![]()
My už spermio máme jako jediné za sebou. Nechala jsem si o doktorky napsat doporučení. Přítel si tam zavolal a dokonce si to vyjednal tak, že to mohl dovézt. Tak jsem mu vyzvedla kelímek a pak to tam ráno při cestě do práce hodil a nějak odpoledne nebo druhý den byly výsledky.
kacik.PV
Tak můžeš toho svého na to taky nalákat:-)
Je to trochu mimo, ale objevila jsem úžasný dětský nábytek, to až to vyjde:-)
http://www.hezkydetskynabytek.cz/…y-dream.html
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.