Sanus Pardubice 2012

150
20.9.12 16:05

Sanus Pardubice 2012

Ahoj holky, kdo začíná v Sanusu v Pardubkách, tak budu ráda, když se připojíte, my měli první návštěvu teď v úterý a příští čtvrtek nás čeká další. Tak doufám, že tu nebudu jediná, i když samozřejmě všem přeju, aby Sanus vůbec nepotřebovali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
23.9.12 16:58

Ahoj, my jsme do Sanusu začali chodit v červenci, přesně naše první návštěva byla 13.července. Chodila sem k panu doktorovi Vodičkovi a byla jsem s ním moc spokojená. 10.srpna jsme byli na IVI a dávali nám 10% úspěšnosti. Za 14 dní jsem zjistila, že jsem těhotná a na prvním ultrazvuku mi pan Vodička řekl, že čekám dvojčátka :D a to jsme se snažili dva roky. Pro někoho krátká doba a pro nás to byla věčnost. Přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
23.9.12 23:06

Ahoj Dvoj :o) Moc děkuju za povzbuzující zprávičku :o) Snad dopadneme jako vy :o) Jednu dceru už máme, přirozeně, o druhý se snažíme tři roky a ze Sanusu v Pardubkám máme dobrý pocit, tak doufáme, že nám pomůžou, snad do klapne a příští cyklus nás také čeká IVF.. Přeju hladký průběh těhotenství ;o) Měj se krásně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luwica
25.9.12 13:55

Ahoj holky,
já se minulý pátek konečně rozhoupala a objednala nás do Sanusu v Pardubicích. Jdeme 8.10 na první návštěvu k paní doktorce. Jinak se už snažíme rok a je to nekonečný. Naordinovala jsem si pozitivní myšlení, takže věřím, že nám pomůžou. Hlavně se to konečně dá do pohybu, protože ten rok už je nekonečný. Jak u Vás probíhala první návštěva? Mám se na něco konkrétního připravit? Předem díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
150
25.9.12 14:25

Tak to jdete zrovna na moje narozky :) to je určitě znamení ;) My se chystáme teď ve čtvrtek na druhou návštěvu, tak se těším, že se to zas pohne.. No první návštěva probíhala spíš jen informačně, vše o MS, nemocích a tak.. Já byla zrovna druhý den MS, tak mi hned udělali HP, možná by mě i hned vyštřil, ale díky mrše mě to čeká až ve čtvrtek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luwica
25.9.12 14:31

@miri29
No já budu 15 DC, takže to budu mít opačně než ty. Já doufám, že by mi mohli udělat ultrazvuk a říct ovulaci. Mám delší cykly, tak by to skoro mohlo vycházet. Sice jsem se tomu trochu bránila, ale zase se mi ulevilo, že se to někam posune. Neboj do vánoc budeme těhotný a dáme to překvápko všem pod stromeček:-)

• Citovat
  • Upravit
150
25.9.12 14:34

No kéž by :) bylo by to krásný.. Ale je fakt, že si to radši moc nemaluju, no uvidíme.. A u vás je nějaký konkrétní problém??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
25.9.12 14:45

O žádném problému zatím nevíme, protože nemáme žádná vyšetření. Moje gynekoložka tomu chtěla nechat volný průběh rok a když se nic nestalo, tak mě poslala rovnou do Sanusu. Jediné co máme je spermiograf, který byl v pohodě. Přijde mi, že to prostě gynekologové neřeší a rovnou posílají do center. No má to svoji logiku, protože jsou na to specializovaný. Navíc se neztrácí čas. Jen se bojím, aby mě rovnou netlačili do IVF. Moje kamarádka ho podstoupila už třikrát, tak vím dost podrobně co a jak, což mě dost děsí. A co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
25.9.12 14:46

O žádném problému zatím nevíme, protože nemáme žádná vyšetření. Moje gynekoložka tomu chtěla nechat volný průběh rok a když se nic nestalo, tak mě poslala rovnou do Sanusu. Jediné co máme je spermiograf, který byl v pohodě. Přijde mi, že to prostě gynekologové neřeší a rovnou posílají do center. No má to svoji logiku, protože jsou na to specializovaný. Navíc se neztrácí čas. Jen se bojím, aby mě rovnou netlačili do IVF. Moje kamarádka ho podstoupila už třikrát, tak vím dost podrobně co a jak, což mě dost děsí. A co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.9.12 14:55

Tak třeba vám to hned vyjde při prvním IUI ;) to by bylo super!!! Vyhnula by ses IVF, a je to hlavně šetrnější pro tělo, no a co si budem povídat, o prachy taky docela jde :think:
No u nás.. Máme holčičku, čtyřletou, a od jejího první roku se snažíme o druhý, nějak jsme to neřešili, ona nám taky skoro dva roky dávala zabrat :o) No ale pak přišla laparoskopie, zjistili mi endometriozu 3.stupně a moje vaječníky zrovna moc dobře funční nejsou, takže pro nás je IVF rozhodně lepší, větší šance.. Teď ve ČT jde ještě manža na SPG, tak doufám, že aspoň on bude v pohodě :) A pak hurá do stimulky :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.9.12 14:56

Jo to máš pravdu, gyndaři spíš čekaj a doufaj, že to klapne „normálně“, no kéž by měli pravdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
25.9.12 15:07

No hlavně, že už máte jednoho prcka. Je divné, že po roce se mohla situace tak rychle změnit. Nebo jste na holčičku taky čekali delší dobu? No já doufám, že to půjde bez nějakých moc velkých zásahů. Já jsem totiž hrozný pacient. Z injekce mám fobii a u všem prášků, které jsou větší jak antikoncepce, se dávím. Docela legrace byla, když jsem přišla do lékárny pro listovku, s tím, že chci co nejmenší tablety. Lékarnice na mě koukala jak na cvoka, že ve svých letech neumím spolknout prášek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.9.12 15:14

Na dcerku jsme čekali necelý dva roky, kdoví, čím to bylo…
Tak to tě chápu, bylo by to nejlepší!! Bez větších zásahů.. No uvidíme, jak dopadnem ;) Já pořád říkám, že co se má stát, to se stane.. I když někdy nám ta příroda dává zabrat.. Holt to musíme brát s nadhledem..
:D já už tuhle fobii naštěstí překonala, ale ještě před holkou jsem byla to samé :) Jen teda injekce mi vůbec nevaděj, když mi berou krev, tak se na to i dívám :) Ale co se pamatuju, tak třeba antibiotika, takový ty dvoubarevný, tak ty mi mamča musela rozdělat a ten prášek smíchat s čajem, prostě jsem to nedávala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
25.9.12 15:23

No já mám problém i s pitomým brufenem. Ale je fakt, že radši všechno vytrpím, než abych si brala prášek. Takovou bolest hlavy, rozhodně neřeším zázračnou pilulkou :) No já si myslím, že můj problém bude asi dlouhá a nepravidelná MS. Cyklus mám 35-40 dnů a rozhodně ne pravidelný. Dcerku jste nakonec měli přirozeně nebo taky s pomocí CAR? Jo příroda je nevyzpytatelná a hlavně psychika. Nesnáším řeči typu: „Kdy budete mít miminko?“ (u těch co nevědí, že se snažíme) „Nesmíš na to myslet a ono to přijde.“ (u těch co to vědí, a nikdy to nezažili)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.9.12 15:33

Já je taky měla dlouhý a nepravidelný, pak hrozně silný krvácení a šílený bolesti, ty první dva dny denně 7 brufenů nebyl problém, tak jsem právě šla za gyndařem, že tam bude asi něco špatně, a hlavně na jedný straně mě to šíleně bolelo, a on, že tam jsou srůsty a že půjdu pod kudlu, že už když se snažíme třetím rokem, tak mi rovnou vše zkontrolujou, tam jsem byla před šesti měsíci, pak teda za měsíc byla kontrolní hysteroskopie a od tý doby dobrý, musim zaťukat :)Teď je pravidelná a hlavně, jsem bez prášků :pankac: Dcerka byla nakonec přirozeně, doktor nám sice už psal doporučení a manže měl před druhým SPG, ale den předtím jsem si dělala test a my se radovali, takže to bylo fakt tip ťop :)
No to mi povídej, u nás teda to už většina neřeší, prostě jim to asi došlo, že máme nějaký problémy, tak se vůbec neptaj, za což jsem ráda.. Ale u holky to bylo to samé, pořád tak kdy už konečně budeme mít dítě a tak.. A rady tipu „nemysli na to“, na to jsem fakt alergická!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.