Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@lucka83 asi jsem to špatně napsala, ale já nosím od začátku v úvazu, který mám posaný jako kolíbka v kříži s kapsou uvnitř.
@sonulicka nosnosti bych se u didymosu nebála, na jejich stránkách v často kladených dotazech dokonce píší: *„Do jakého věku dítěte je mohu nosit v šátku?
Horní věková hranice je v podstatě neomezená, záleží jen na tom, kolik unese nosič a jak dlouho se Vaše dítě bude chtít v šátku nosit. Obvykle se mluví zhruba o třech letech věku dítěte. Nosnost šátku jako takového není omezující, šátky DIDYMOS se mimo jiné již po desetiletí používají jako závěsná lana na porodních sálech, což dokazuje, kolik toho vydrží. “**
Šátek je super věc pro úplně nejmenší miminka, mám s tím jen a jen skvělé zkušenosti, provorodičkám doporučuji! Miminko se lépe uklidní nebo uspí, takže určit do toho
!
Milé dámy, ráda bych Vás požádala o radu: čekáme teď první mimčo a chtěli bychom zkusit pevný šátek – pravděpodobně ne jako primární způsob přepravy, ale spíš jen na doma a na kratší procházky. Šátek si chceme koupit nový (abychom si mohli vybrat barvu O:-) a aby vydržel na případné další děti), ale nechceme do něj investovat zbytečně moc peněz.
Měla jsem předběžně vybraný Girasol Primavera , ale dnes jsem narazila na Natibaby Paissi Emerald .
Vzhledem k tomu, že se má mimčo narodit na konci června, říkala jsem si, jestli by nebylo vhodné zainvestovat do toho hedvábí, ať se v létě moc nepřehříváme. Máte s tím někdo zkušenost (třeba i s tímto konkrétním šátkem)?
@iiiiiiiiii pokud chces satek na leto tak ti doporucim bambus ![]()
@lucka83 píše:
@iiiiiiiiii pokud chces satek na leto tak ti doporucim bambus
Děkuju za odpověď, koupili jsme nakonec šátek s bambusem, už se těším, až ho budu moct vyzkoušet naživo ![]()
Ahoj holky, šátek Didymos materiál 70% bavlna 30% Tussah hedvábí, gramáž 170g/m2
Myslíte, že by mohl být vhodný i pro novorozence?
Je to limitka a moc se mi líbí vzor, tak bych ho nerada prošvihla kvůli váhání ![]()
@Ancasara píše:
Ahoj holky, šátek Didymos materiál 70% bavlna 30% Tussah hedvábí, gramáž 170g/m2
Myslíte, že by mohl být vhodný i pro novorozence?
Je to limitka a moc se mi líbí vzor, tak bych ho nerada prošvihla kvůli váhání
Ano je to vhodné pro novorozence
Ahoj, prosím doporučte úvaz na záda pro 4letou. Už dva roky nešátkuji. Předtím jsem vázala na záda DH. Je spolupracující dítě. A potřebuji, aby bylo možné snadno převázat při usnutí přes hlavu. Odkaz na video by mi moc pomohl. Jsem na dovolené a mám obmedzený internet i málo času a nic mi nešlo vygooglit.
Zústala bych u DH, po usnutí můžeš uzel rozvázat a hlavu zajistit vrchním pruhem.
Prosim o radu. Hoppediz kairo nebo vatanai sulsbury. Mam pulrocni dceru, 6,5 kg.
@aprilatko píše:
Prosim o radu. Hoppediz kairo nebo vatanai sulsbury. Mam pulrocni dceru, 6,5 kg.
Oboje je dobrá volba
kairo bych nechtěla kvůli barvě ![]()
@agy Mam moznost koupit z druhe ruky za stejny peniz a nemuzu se rozhodnout.
@aprilatko píše:
@agy Mam moznost koupit z druhe ruky za stejny peniz a nemuzu se rozhodnout.
Za me vatanai