Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@CokeLady Uka šátek za osmičku…
To asi nebude obyč bavlna, ale už spec příměsi hedvábí, vlna, co já vim…
Podle mě rozdíl je v tom, že obyč šátek za litr z bavlny můžeš při vázání ráchat venku po zemi a je ti to putna…dítě se ti na to ublinkne a je ti to putna…použiješ to jako deku pod dítě na trávě a je to to putna…šátek za osmičku bych se snad bála i uvázat..o praní ani nemluvim ![]()
Ahoj, podívej se na značky Sanami rádařada exklusiv, Yaro, Little frog, Hoppediz. Ty dražší Šátky jsou s přimesema a ručně tkane. Na fb je skupina Nosime děti a potom Nosime prodej, tam ti poradí a můžeš si tam i šátek vybrat.
@CokeLady nemám. Mám jeden, konkrétně babylonia, akorát jiná barva. A stačí mi to. stejně víc používám manducu (tak od půl roku)
Jako šátek za víc jak 3 litry bych nekoupila. Asi jde o to, že jsou tam příměsi (ale pokud chceš jeden šátek, tak určitě ber 100% bavlnu) a taky to bývají různé limitky a podobně. ale jak říkám, víc jak 3000 je dle mě přehnaný (jako ty s hedvábím asi levnější nebudou, ale já to fakt nepotřebuju
)
Mám didymos. Je to kvalitní šátek a vřele ho doporučuju. Nosim od miminka až doteď-12 kg. Zkoušela jsem dát i starší skoro 4letou dceru a v poho. Lepší je koupit už použitý..jde líp vázat, je pružný.
@CokeLady Hele já jsem teď v rámci příprav na tyranosaura pořídila Natibaby s hedvábím, vychytala jsem povánoční slevy a přišlo mne to na necelých 2 a půl- moje největší investice do šátku vůbec. Celkově Natibaby chválím, kudy chodím, je ale fakt, že pořizujeme většinou několik holek a pak půjčujeme mezi sebou (máme děti déle od sebe, takže většinou jedna donosí a druhá začíná).
nedávno jsem viděla šátky za 5 a více tisíc, to už mi přijde šílené.
Ještě k tomu kříži s kapsou, je nějaké speciální omezení, jak do úvazu napolohovat novorozence? Tak před pěti lety se tradovalo, že novorozenec jenom naležato, nikdy vertikál, kolíbka je nejlepší (dcera měla třmínky, tak jsem nosila, až když držela hlavičku v kříži s kapsou, vertikál)…
Dídymos a Natibaby jsou taky dobrý značky. Já sama mám natibaby a jsem spokojená. Teď se v nošení preferuje vertikální už od novorozenecka.
@CokeLady píše:
Já v nich jsem, tam se právě prodávací ty masakry za 5 tisíc použžité a jakmile někdo poptá šátek za litr, tak je tyran
Ja jsem koupila satky jeden za 1100 ten hoppediz a pak za 1600 natibaby(manžel se rozhodl, že bude taky nosit, tak jsme potřebovali delsi). Oba byly bavlněné, protože jsem se o ně nechtela moc starat. V albech určitě najdeš nějaký podle tvých představ
.
Jo a existují i Šátky za 15 tisíc
, ale v tom bych se bála nosit, že ho poškodim. Mám na šátek podobná kritéria jako ty
.
No jo..fakt to ty ženský prodávají skoro za stejnou cenu, co to koupily. Kdybych ho už nepotřebovala, tak ti ho za 1500 nabidnu. Já ho teda koupila za dva tisíce, ale používám ho taky všude a nijak extra opatrná nejsem..vyprat jde v pohodě.
Zkus zadat didymos tady na bazaru emimina. Nejsou tam tak drahý. Záleží taky co chceš za velikost.Mne by bohatě stačila 5,kvůli manželovi jsme kupovali 6.
Z drazsich jsem mela Solnce, vyzkousela jsem i drazsi, desetitisicove a jo, rozdil to je. Na miminko je to celkem fuk, od nejakych deviti kil je hodne poznat, v cem se dite nese.
Kdybych mela ted mimino, koupila bych yaro, lenny lamb nebo kokadi, moc se mi libi jejich vzory a na lehkeho nosence neni treba resit nosnost.
Mam doma satek za 5000,– za 8000,– a za 1500,–
Pokud zanosenytak vyjde levneji o nejaky peniz a je zanoseny.
Pokud novy tak Yaro, Little frog Echo, Didymos, Natibaby, Storchwiege.
@CokeLady 5-10 tis?
to přidej
dnes uz to jde i do 50 tis
ano stanování se rozmohlo stejně jako kočárku je fůra tak dnes uz i šátku a já jsme rada, mam z čeho vybírat, kočárek nevedu
ale co se tyče vysokých ven, a o u některých šátku je na ramenou i zádech cítit rozdíl, hlavně u větších děti, ale více méně jde o přinesly- merino, Kašmír, len, konopí, hedvábí, baby alpaca atd atd a v drze radě samozřejmě o značku a dále o vzácnost. Čin méně šátku jednoho vzoru tím větší cena… Jde o to si u to stalo ani proste užit to ty co mají zájem samozřejmě
jinak v satcic značky Yaro se také nosí velmi kvalitně a cena odpovídá ![]()
Jak psaly holky výše, miminko odnosíš i v obyč. čemkoli, a jestli plánuješ nosit do půl roku, tak pořiď Lenny Lamb, Yaro, Vatanai, Šanami,… já třeba nosila do roka bez kočáru úplně a i teď ve 2,25 letech nosím, když bolí nohy(ale to mám mnou šité onbuhimo). Navíc můj synek vážil v půl roce 10 kg, měla jsem Didymos Indio-bavlněné(tady z bazaru za 1100) to doporučuju, nejlepší šátek, nejuniverzálnější, měkký na malé miminko a nosný na těžké batole, pak ještě Rybky s babyalpakou a ten byl taky úžasný, ale nebyl tak nosný, zas na zimu jsem se nemusela bát zmrznutí miminka. Dobrý je i Storchenwiege, ten jsem měla u prostředního, ale kup Leo, já měla pruhy a je to tuhý šátek na novorozence(pokud tedy není zanošený).
Solnce, Osha, různé ručně tkané a tak nepořizuj, neoceníš je a byla by to pro tebe ztráta peněz(i když já šátky prodala za stejnou cenu, co jsem je koupila, takže vyhozené peníze to nejsou, to spíš u kočáru, který se prodává za 40%pořizovací ceny a po druhém dítěti skoro zadarmo).