Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1482
27.4.15 12:53

@petul89 Ahoj, já byla nemehlo a pozvala jsem si domů dulu, která to učí vázat u maminek doma, k nezaplacení.
Doporučuju pro menší mimi spíš obnošenější šátek nebo elastický, můj brouček byl maličký a pořádně ho utěsnit v klasickém kvalitním šátku bylo náročné. Ale to je subjektivní věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
28.4.15 08:32
@petul89 píše:
Ahoj maminky, mám 5ti týdenní dcerku a ráda bych začala šátkovat. Spoustu jsem toho na webu načetla, ale i tak bych si raději nechala poradit od zkušených maminek :) - jaký šátek byste mi do začátku doporučily? Je lepší ho hned zakoupit nový nebo třeba vypůjčit (nabízí Didymos) a pak teprve nakupovat? Moc děkuji za rady!

Nektere satky jsou mekke a poddajne uz z krabice tedy nove, nektere jsou tvrde, je potreba je zanosit.
Je lepsi zacit hned s pevnym satkem nez s elastikem.
Pujc si ten didymos a koukni do skupinky Nosime deti a tam najdes plno satku na prodej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.4.15 11:12

@Ostružka děkuju za radu, nevěděla jsem, že i toto duly dělají, ale zní to moc fajn. Malá je občas hodně klidná, trápí jí bříško a doufám, že šátek by ji mohl pomoct. Nic jiného zatím nezabralo :-(
@lucka83 a nemusím se u použitého šátku bát třeba toho, že bude obnošený nebo opraný a třeba méně nosný? Nevím právě jakou mají životnost. Trošku se bojím, aby mi pak malá někde nevypadla. Nebo je to zbytečná obava? :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
28.4.15 11:14

@petul89 promin, že odpovídám na dotaz určený lucce, ale kvalitní šátek, čím je onošenější, tím je lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
28.4.15 11:55
@petul89 píše:
@Ostružka děkuju za radu, nevěděla jsem, že i toto duly dělají, ale zní to moc fajn. Malá je občas hodně klidná, trápí jí bříško a doufám, že šátek by ji mohl pomoct. Nic jiného zatím nezabralo :-(
@lucka83 a nemusím se u použitého šátku bát třeba toho, že bude obnošený nebo opraný a třeba méně nosný? Nevím právě jakou mají životnost. Trošku se bojím, aby mi pak malá někde nevypadla. Nebo je to zbytečná obava? :think: ;)

Jsou to tkane satky, takze vydrzi dlouho, nekdo v nem odnosi tri deti a posle jej dal do sveta, uz sou pekne zanosene a mekoucke.
Ja si teda poridila jeden novej a druhej mam zanosenej tak uz se tim az jej vyzkousim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
28.4.15 11:55
@Ostružka píše:
@petul89 promin, že odpovídám na dotaz určený lucce, ale kvalitní šátek, čím je onošenější, tím je lepší :lol:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.4.15 11:58

@Ostružka tak to jsem netušila, díky za tip ;-) A můžu se ještě zeptat, kde jsi sehnala kontakt na dulu, která ti s šátkem pomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
28.4.15 12:06

@petul89 asociace dul, mají seznam členek na webu, u každé je stručné představení, co dělá, některé tam mají to šátkování: http://www.duly.eu/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.4.15 14:50

Díky moc za rady, moc mi pomohly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
29.4.15 08:46

Ahoj holky chci se zeptat který úvaz je nejvíc náročný na délku šátku? Mam ted objednany Hoppediz Nairobi 5,4 metru a rada bych jeste Didymos indio Aurora ale ten je uz hodne drahy tak aby mi pak nebyl krátký, konfekční velikost mam ted po porodu 50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
29.4.15 09:02

@Marlej ahoj, já měla po porodu vel. 46 a délka 5,4m byla úplně s přehledem na vše a ještě s rezervou, myslím, že delší nepotřebuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
29.4.15 09:23
@Marlej píše:
Ahoj holky chci se zeptat který úvaz je nejvíc náročný na délku šátku? Mam ted objednany Hoppediz Nairobi 5,4 metru a rada bych jeste Didymos indio Aurora ale ten je uz hodne drahy tak aby mi pak nebyl krátký, konfekční velikost mam ted po porodu píše: Více

To by melo stacit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
29.4.15 10:44

@Ostružka @lucka83 ale Didymos děla 5,2 nebo 5,7 metru prave ze maj ty rozměry jiný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
29.4.15 11:11

@Marlej promiň, teď jsem se dívala, já měla 5,2 a fakt jsem měla ještě velkej „ocas“ z toho za sebou, vázala jsem dvojitý kříž s kapsou, určitě to bude stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
29.4.15 11:14
@Marlej píše:
@Ostružka @lucka83 ale Didymos děla 5,2 nebo 5,7 metru prave ze maj ty rozměry jiný :think:

5.2 by měl stačit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko