Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
16.2.10 21:44

Ginche, sloní čepička vydrží rok určitě, my máme teď velikost, která by měla být dobrá i na 4leťákovi ;-)

Co se týče třeba těch vlněných kalhotek Longies, není potřeba kupovat všechny velikosti, myslím, že by stačila vel. L - teď bys je malé zahrnovala a postupem času by do nich dorostla ;-)
Je to z pružného materiálu, který se přizpůsobí, nám je teď L akorát.

Má to ale háček, Longiesky v L jsou v ČR myslím vyprodané, už skoro nejsou sehnat.

Vlněné body se taky nemusí kupovat to úplně nejmenší.
A ještě existují i extendory ;-)

To jen pro zajímavost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
16.2.10 21:48

cappy to bylo zcela vycerpavajici. Pred par dny sem na ND objednala navleky. Jedna vec ale neni, tak to preobjednam a zkusim neco s merino :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.2.10 06:24

Ano ano, taky jedem ve vlně :pankac:
Merino kojící košilka je furt v permanenci, vlnu má Tobík i Aňula - Devold, kupovanou ve výprodeji a taky Manymonths. Tobík má sloní čepici už druhý rok a ještě tak rok mu bude. Overal a body (vel. explorer) Aňuli asi už moc dlouho nevydrží, na podzim už jí nejspíš nebudou, ale nosí je už od října a tak do května vydrží. Dobré jsou taky spodky a body z vlny (ne merino)z H&M, ty se nám teď podařilo ulovit ve slevě za 70Kč :dance: No nekupte to… Škoda, že už měli jen spodky. Jinak stojí 300, po normoš slevě 150. Extendor na ně pasuje, takže taky vydrží.
Jen na ten Devold bacha - jejich velikosti jsou spíš menší. A má od 3 měsíců spodky vel. 86. Má je dlouhé, ale to nevadí, taky nejsou dimenzované na látkovky, takže ta 86 je na vycpanou prdelelku tak akorát. Tričko nosí s úspěchem vel. 4 roky - s ohrnutýma rukávama to má tak akorát pod zadek… Tobík má vel. na 2 roky, ale on je vyžle, tomu to pasuje.
Jo ještě jsem zapomněla - já furt tahám Manymonths návleky na ruce a na nohy návleky Alice od Surtexu.
Vlně zdar :jazyk:

Příspěvek upraven 17.02.10 v 09:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
17.2.10 08:19

ginche: Super, že máš metřík :potlesk:

K těm oblečkům - já taky nechtěla objednávat proto, že z toho Markét hned vyroste :nevim:

Zaru samo vyfotím, těším se, jak malá holka :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
17.2.10 08:28

Tak merino sem ted odlozila, mozna dalsi mesic :-?
novire diky za tip na HM, dost tam nakupujeme, tak treba na neco jeste narazim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
17.2.10 08:41

nevíte některá už přibližnou cenu šátků z nové kolekce ZARY? třeba ten trigreen? Ten u mě asi vyhrál, al emusím si na něj počkat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.2.10 08:44

Jak už jsem psala k vlněnému oblečení, nekupují se ty pidi velikosti a pak to není taková pálka, když jeden svršek vydrží třeba rok.

Monique, ono záleží na tom, jakou velikost budeš chtít.
Zary v 4,2m stojí necelých 2600.
TriGreen bude ale nepatrně dražší.
Já bych teda ráda vel. 4,7m a počítám s cenou do 3000

Budu doufat, že se je Věrce podařilo objednat, včera večer měli na oficiálních stránkách skladem už jen pár kousků tohoto nádherného šátku :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
17.2.10 08:59

No já se koukala a mají jich tam už jen 11. No a když jsem přepočítala cenu na koruny tak mi to vyšlo při délce 4,2 na cca 3200kč. Kdybych se tam někde dočetla kolik je poštovné… možná bych si to objednala i sama.
Jinak jsem psala ještě do polského obchodu, kde Zaru prodávají a tala se na ceny tam. Tak uvidím co mi odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.2.10 09:04

3200? Taky jsem si to přepočítávala, ale vyšlo mi to podstatně míň :think:
Ty chceš 4,2m na novouška?
Tuhle délku mám doma já a Kříž s kapsou uvážu až úplně na konci těch dlouhých cípů, celkově mi na vícevrtsvé úvazy nestačí, tak chci větší.
Normálně by mi 4,2 stačilo, ale Zara ne - má dlouhé cípy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
17.2.10 09:07

A koukám zarovská poradna :)

MOnique: na novoška by ti u didyho stačilo 4,2m v pohodě :) Budeš asi vázat KsK vem ten delší, jak radí Cappy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
17.2.10 09:07

Aha… no já měřím cca 163cm a mám konfekční velikost tak 36-38. Vázala jsem si Storchenwiege v delce 4,7 a měla jsem konce do poloviny lýtek. Tak nevím :nevim:

No já to přepočítavala na jakési měnové kalkulačce a tolik mi to tam vyšlotak nevím teda. Jinak poštovné nepojištěného balíku je 90 NOK a pojištěný 279 NOK 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
17.2.10 09:09

No kurňa… teď když jsem se zalogovala tak je šátek levnější… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.2.10 09:12

Monique, jen pro představu jsem šla změřit, jak dlouhý cíp má Hoppediz, naměřila jsem cca 30cm, Zaru teď sice nemám doma, takže nezměřím přesně, ale mělo by to být kolem 60cm.
Když vážu a podaří se mi navázat na hranici začínajícího cípu, taky je mám pak skoro až u kolen, ale tak to má být, Zara je prostě jiná, dlouhé cípy mají vypadat elegantněji, někomu se to líbí, někdo to nemusí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
17.2.10 09:16

no a teď teda nevím… :) jakou délku :lol:
Toho Storchenwiege jsem vázala minulý týden a i s těhu břichem a cípy byly pod kolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
17.2.10 09:22

vkládám amatérské první vázání na kurzu… :oops:
s panenkou co měla 3,5kg, škoda že nejde vidět ta délka cípů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí