Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Evelino: věř mi, že pokud budeš mít jeden super šátek, tak budeš tahat pořád ten a po levnějším nevzdechneš ![]()
Ginche: no teď momentálně novej nepotřebuješ, tak pak na léto, ale ty sis koupila vlny ne? No tak to budeš muset koupit len, aby to mužskej pochopil ![]()
Saxony vlny uz sem poridila ted, jen me lehce stve, ze kvuli chlapovi sem vzala sestku, kdyz by mi stacila petka. Tak snad v lete ho udolam ![]()
Ginche: no právě a vlny jsou letní ne? A šestku upotřebíš, neboj. A přeji ti, aby tvůj chlap nosil víc než můj ![]()
saxanoTak ja ti teda budu verit
Chlap nosi hlavne, kdyz mam jizdy, nebo v pripade nocni krizovky.
Saxana22 píše:
Chuanitka: a jak moc chodíš po vesnici ven s šátkem? Já teď kor v zimě v podstatě vůbec, to jdeme na boby nebo procházku. Když jdeme do města, tak tedy šátek. Tak nějak mi přijde, že tady není kam choditA sama do lesa se bojím, kdyby se mi něco stalo nebo tak…
Jdu na procházku po vesnici, protože do lesa (nebojím se) to mám po uježděné cestě a tam se bojím uklouznutí
Teda už je to lepší, začíná tát. Chodím vlastně každý den někam, buď pomoct k chlapovi do práce nebo k někomu na návštěvu nebo jen tak courat ![]()
Saxana22 píše:
Evelino: věř mi, že pokud budeš mít jeden super šátek, tak budeš tahat pořád ten a po levnějším nevzdechneš
Chceš říct, že budu courat po lese se Zarou a na Storcha ani nevzpomenu? ![]()
Holky, tak jsem dneska po týdnu šátkování musela Marka šoupnout do kočárku a kdybyste viděly ten pohled… Sice neřval, ale celou cestu na mě z toho kočáru naprosto nešťastně koukal, jako „to snad nemyslíš vážně, tady mám fakt ležet???“
Tak asi ten kočár zítra zase zůstane doma ![]()
Chuanitka: tak to máte asi větší vesnici než my, já bych tady musela chodit pořád dokolečka
Ale nosím každý den doma
A když máš Storcha, tak asi budeš fatk nosit obojí. Já mám doma ještě Šanami, ale co je doma Didy, tak jsem měla Šanami asi 2× a z toho jednou u ohně na čarodkách ![]()
Bohunka: to znám
Ale jinak Nina, ač nošené dítě, kočárek uznávala, tedy pouze na spaní, jinak to nešlo, doma nespala ![]()
Bohunko tak to mame uplne stejne, jen Sofia v nem rve.......takze sme ho zcela zavrhli ![]()
Jo holky poradte, do ceho navlict na ven do KsK, mame dve kombinezi jednu hooodne teplou{kocarkovka}, tu sem zavrhla a druhou tensi{bavlna 80 a polyester 20}, ale ja mam radsi vsechno prirodni. Tak nevim, do ceho ji oblict. Nejorsi sou zipy, furt se ji otiskuji na oblicej
Jinak protoze doma furt satkujeme, nemuzeme jine oblecky nez 100 bavlna{spoustu vecicek sme dostali a ted se nam hold nehodi}.
Příspěvek upraven 15.02.10 v 19:27
BohunkaP píše:
Holky, tak jsem dneska po týdnu šátkování musela Marka šoupnout do kočárku a kdybyste viděly ten pohled… Sice neřval, ale celou cestu na mě z toho kočáru naprosto nešťastně koukal, jako „to snad nemyslíš vážně, tady mám fakt ležet???“
Tak asi ten kočár zítra zase zůstane doma
Hm, tak to abych začala kočát trénovat… přece jen když přijede tchán a vezme Markét na procházku, není to úplně marné
Nebo že bych naučila tchána šátkovat? ![]()
Saxana22 píše:
Chuanitka: tak to máte asi větší vesnici než my, já bych tady musela chodit pořád dokolečkaAle nosím každý den doma
Asi 650 obyvatel… ale na rozlohu se mě neptej ![]()
Gihche: my nosili ve flízovém (nevím, jak se to píše) overalku
Sice je flíz taky umělej, ale mě je sympatickej ![]()
Chuanitka: tak to je asi jednou tak velké jako naše dědina
U nás fakt 5 minut a jsi v lese ![]()
Holky, tak kamaradka mi napsala, ze satek, co jsem mela pujceny je Girasol. Takze to asi neni nejhorsi, ze?
Na me byl ale asi moc tlusty (navic jsem to zkousela v kvetnu a cervnu, kdy byly docela vedra). Ted jsem zabrousila na ND, kde je o nem diskuse a je prirovnavan k tem tlustsim. Tak pokud bych se odpichla od tohoto, tak by mi Dolcino ci Zara mely co do tenkosti vyhovovat vic???
Evelína: nemám zkušenosti ani s jedním, ale myslm, že Zara se neřadí mezi tlusté šátky ![]()
ginche: A ty ji nosíš pod bundou?
Saxana: A já myslela, že menší vesnice než ta naše neexistují ![]()
Evelína: Taky jsem vyčetla, že Zara a Dolcino jsou tenčí. Ale vlastní zkušenost zatím nemám.
Ginche, jaké oblečení do šátku v zimě?
Bavlna je fajn, ale zkoušela jsi merino vlnu?
Pokud nechceš dávat malé milion vrstev a chceš, aby byla oblečená opravdu teple, tak za mě říkám: VLNU!!!
Je to sice trochu pálka, ale já vlnu miluju.
Vlněné body, vlněné svrchní kalhotky Longies, vlněná sloní čepice + samo nějaké vrtsvičky z balvny jako mikinka a tepláčky, ale přímo na tělíčko vlnu.
Ještě se mi nestalo, aby byl Maty studený.
Na to vše dávám teda ještě zimní kapsu, ale i tak se mi zdá, že toho na sobě moc nemá.
Neodvedu si představit, že bych vázala na záda 12kilového samce v mega tlusté kombinéze ![]()
Chuanitko vazu pod bundu, zatim ma 4,6 kg tak se mi tam vejde
Cappy merino vlnu sem jeste nezkousela ![]()