Sbírka na Maxíka
- Fotoalbum (8)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
https://tn.nova.cz/…l-babis.html
to jsem fakt nečekala, super zpráva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šance pro Oliho
Tak co říkáte na zamítnutí podání léku Oliverkovi? Vyskočilo to na mě dnes a jsem vzteky bez sebe. Nechali rodiče nasbírat 53 milionů, potom bylo řečeno, že jim to pojišťovna proplatí, sbírka se ukončila a nyní je odmítli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaZeAd píše:
Tak co říkáte na zamítnutí podání léku Oliverkovi? Vyskočilo to na mě dnes a jsem vzteky bez sebe. Nechali rodiče nasbírat 53 milionů, potom bylo řečeno, že jim to pojišťovna proplatí, sbírka se ukončila a nyní je odmítli
o tom jsem nevedela? Proc co kdy jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaZeAd píše:četla jsem a přijde mi to velmi nefér! Navíc na mě působí i zdůvodnění té lékařky dost alibisticky…Že je malý odkázaný na ventilátor přece věděla, na tom se nic nezměnilo…Prvně dá rodičům naději, slíbí, že výkon provedou, lidi posílají peníze. A pak rodině řekne - sorry, změna, nechtě ho odejít! A ještě se diví, že to nechápou? Vždyt je to jejich díte, ne křeček…
Příspěvek upraven 27.06.20 v 23:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaZeAd o stavu Olivera věděli díky medializaci a mohli to říct rovnou. Kluk má myslím čas do srpna. Rodiče přemýšlí, že by zkusili zahraničí. A pokud jde o risk nikdo nejsme v jejich kůži. Nevím jaká jsou tam rizika a zda to vůbec lze říct, přeci jen je léčba asi hodně v začátcích.
Bohužel nemají co ztratit, takhle měli naději ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechapu, o jake rizika pri podani se jedna. Lek se podava nitrozilne. Tam hraje plicni ventilace jakou roli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ginuš v situaci, kdy jim „taktně“ naznačili, at dítě nechají zemřít, provedením výkonu nic neriskují. Co může nastat horšího, než že zemře? Peníze vybrané jsou…Naděje umírá poslední. Navíc je ta terapie v začátku a pro lékaře může mít i informativní efekt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to obvykle bývá, média podávají celý případ tak, aby způsobil co největší rozruch. Nechtěla bych být ani v kůži lékařů ani v kůži rodičů. Nevíme o tom vlastně nic, tak co chceme jako laici soudit? Lékaři nesmí nic zveřejnit s ohledem na věk dítěte a média a zoufalí rodiče zveřejní jen to, co se jim hodí. Zřejmě bude ve vedlejších účincích něco, co přímo koresponduje s umělou ventilací. Možná je opravdu velké riziko, že po podání léku dítě může zemřít, zatím co bez něj může ještě pár let žít. Nevěřím, že se jedná jen o peníze, měla to platit pojišťovna a navíc je tu sbírka. Myslím si, že risk vedlejších účinků převážil nad jeho možnými benefity. Těžko se najde lékař, který dítěti aplikuje lék, když ví, že ho může zabít. Co když se podání tohoto léku s největší pravděpodobností rovná eutanázii?
- Citovat
- Upravit
@warita mrkni na fb Oliverkovy cesty s SMA. Ohledně komplikací ti nejsem schopná odpovědět, moc tomu nerozumím. Plicní ventilace je z nějakého důvodu kontraindikace, ale za prvé o tom lékaři věděli a za druhé se jinde léčí i tyto děti.
@pe-terka přesně tak, úplně mě to zvedlo ze židle od té doktorky, že rodiče to nechtějí pochopit nebo jak to řekla
no určitě, takovou zprávu každý přijme úplně v pohodě, že
@Ginuš je jasné, že rodiče do toho jít chtějí, ať už jsou rizika jakákoliv. Přece když se do toho každý vcítí, tak za záchranu svého dítěte by dal všechno. Taky bych podstoupila to riziko, kdybych měla aspoň malilinkatou naději, že se moje dítě uzdraví.
Jde přesně o to, že na zahraničí potřebují dalšich zhruba 10 milionů, musí znovu spustit sbírku.. a není čas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli a tohle všechno lékaři ještě před měsícem nevěděli? Proč jim bylo podání léku přislíbeno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli já bych to brala, ale ten malý na tom nebyl dobře ani v době, kdy jim léčbu přislíbili - pokud seženou peníze..Tak jim neměli dávat falešné naděje..Byl ležáček na umělé plicní ventilaci i před tím…Co se najednou změnilo, že dr. úplně otočila…? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaZeAd hele, nevím. Jen je mým zvykem hledat pravdu na víc stranách než nám média podsouvají…
- Citovat
- Upravit
@Janli víš co, ty nad tím uvažuješ racionálně, protože to není tvoje dítě. Ale tohle je téma, které
I kdyby v novinách psali v neutrální rovině, tak bude u většiny vždycky budit rozruch. Přijde mi to jako strašný podraz na rodiče i nás ostatní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to vsechno v zacatcich. Ted se rodice biji za kazdou cenu lecbu podstoupit, ale co kdyz by jim dite zemrelo po podani leku, to by se zase mozna soudili s nemocnici, ze nekdo neco zanedbal. Vime prd, nejsme studovani lekari…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!