Sebevědomí – jak si ho zvednout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.3.26 15:05

Sebevědomí - jak si ho zvednout?

Ahoj, jak si zvedáte jako ženský sebevědomí? Jsem na mateřský, klasika, a prostě chtěla bych se cítit dobře. Jsem asi hezká, mám po dvou dětech fajn postavu, ne jak dřív ale jde to. nechci znit nejak namyslene ale ze ve fyzickem vzhledu to asi nebude… Ale prostě jsem se sebevědomím na tom blbě. Nejvíc by mi pomohl asi nějaký milenec :cert: :oops: :P ale to je samozrejme sranda :) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.3.26 15:12

Mě pomohlo začít pracovat na částečný úvazek, vypadnout občas mezi lidi a řešit jiný věci než děti. No a ten sympatický kolega tam byl pak samozřejmě taky…

• Citovat
  • Upravit
2989
27.3.26 15:57

Přesně tak, pomohlo mi vrátit se do práce, vidět, že dokážu najít další smysl života kromě kolotoče kolem dětí a domácnosti, což je sice nádherné, ale často už ubíjející. Do práce má člověk novou chuť se obléct, nalíčit, upravit, pořídit si doplňky atd. Když opadne motivace vnitřní, už nemáš sílu dělat to kvůli sobě (dětem, manželovi..), tak naskočí motivace vnější - vypadat dobře v kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
27.3.26 17:03
@Anonymní píše: Více

Problém je, že pro tebe se pojem sebevědomí točí jen kolem chlapa a fyzického vzhledu. Zkus na sobě pracovat, vzdělávat se, získávat nové dovednosti a najít si čas pro to, co tě baví. Pak budeš i pro druhé zajímavá a pocítíš to i sama na sobě a svém sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30369
27.3.26 20:23

Koukej na Výměnu manželek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5205
27.3.26 21:47

@Roxy ivka Presne to me napadlo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
27.3.26 22:00

Základem je starat se i o sebe a nejen o ostatní. Jakmile se zanedbáváte a je jedno jakým směrem, pak se to někde negativně objeví a sebevědomí je tou lepší variantou, ale vlastně i takovým prvním signálem.

• Citovat
  • Upravit
6201
28.3.26 05:19

Nejlepe jit do prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
29.3.26 07:55

Zajistit si hlidani a chodit na ruzne aktivity, idealne i kde jsou muzi. Jojo, ja byla 7 let na materske, i v dobe covidu, byla hezky hubena a nikdo to neocenil, pamatuju zimu, lidi me vidali jen v bunde (chodila jsem max do obchodu, zadna prace atd), chodilo se v rouskach, nikdo nevidel jak kdo vypada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
29.3.26 18:41
@eva.pass píše: Více

S rouskou pres hubu vlastne vsichni byli krasni a atraktivni. I ja 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.26 18:20

Omlouvám se, zdá se že to tady je spíše téma pro ženy (no, to asi skoro celý tento portál že?), ale není tady blokován příspěvek od muže, tak proč nereagovat.

Podle mne dost vy ženy, řešíte samy sebe až do té míry, že se utápíte ve vlastních otázkách, které máte ale bohužel jen vy samy ve své hlavě, a nikdy vám ty otázky nedával, natož pak partner/manžel/milenec.

Já jsem třeba před 8 lety (a hrdý na to nejsem, i když to bylo pěkné) poznal na jedné akci jednu moc milou ženu, byl jsem tenkrát asi 12 let ženatý, měli jsme s ženou syna (tenkrát mu bylo 10 let), manželka se s mateřstvím přehodila na despotickou podivínku (jo, mateřství není procházka rozkvetlou jarní loukou plnou motýlků, je to dřina a žena jako matka, si toho zkrátka vždy vezme na sebe více než muž jako otec), přestali jsme postupně asi po 4 letech doslova intimně žít, no a ač jsme to zkoušeli restartovat, tak to k ničemu nevedlo a já ten „půst“ zkrátka nevydržel, a začal si začal říkat, že žijeme jen jednou, a tak proč nezkusit to co chybí doma, najít někde stranou (trochu popichován od v tomto zkušenějších kolegů v práci apod.).
Teorii jsem měl zmáknutou na jedničku jak poznat nějakou ženu, ale praxe jaksi nepřicházela, a najednou na jedné akci ta usměvavá o 10 let mladší holka se kterou jsme se dali do řeči, a po týdnu jsme se začali více stýkat o volných chvílích.

Byla typickou 27 letou maminkou po mateřské, doma manžel co byl neustále na služebkách (takže doma moc ne vlastně), žila ještě v domě s rodiči kteří byli fajn že si brali dceru často na hlídání, ale volný čas trávila spíše jen vařením, úklidem a večery u filmu v TV jako jakási prokrastinace.
Měla hodně nízké sebevědomí, že prý je tlustá, že po dětech už není hezká, že se hodně změnila, že ji splaskla prsa a manžel jí nechce takovou jaká je, že před dítětem byla jak modelka a teď je kus sádla… a podobné nehezké termíny, které jí vlastně nikdy nikdo neřekl, ale jen si to myslela, že to tak je a utopila se v tom natolik, že to brala jako reálný problém.

Já jsem celkem velký mužský a vždy jsem byl, a tím nemyslím jen na výšku ale prostě mám nějaké to kilo navíc (možná trochu víc kil), a tak když se do ne po čase zakoukala o 10 let mladší krásná holka, začal jsem si všímat jak je vlastně nádherná, jak má hezké tělo, velká plná prsa, a to ve bylo vnějškem obohacené krásným úsměvem, milým, klidným hlasem, očima jak dva smaragdy a prostě jsem se do ní hodně zamiloval.
Bohužel jakákoliv má lichotka na její tělo, její krásu vnější i vnitřní, na nejí krásná velká prsa nebo příjemný dívčí hlas a další a další pravdivé lichotky, byly zastíněna reakcí typu „Jo jo, to jen říkáš i když jsem ošklivá, to znám nech toho prosímte!“ nebo „Nevymýšlej si, já moc dobře vím, že to je jen lež, ale děkuji“ apod.

No, bohužel toto mne po dalších 4 měsících doslova odradilo, ač jsem se stále snažil jí dát najevo, že je hezká a příjemná sympatická mladá ženská.

Sebevědomí se asi dá napravit, sám s tím mám od malička problémy, a nemyslím intimně ale celkově jsem nikdy nebyl krasavec z časopisu pro ženy, nikdy jsem nebyl dívčí idol ani když mi bylo 18 let, byl jsem, a vlastně jsem se vždy snažil nevyčnívat a být normální myšlenkami, sebecítěním a vším tím při zemi, a když ve 19 letech přišla první láska, tak jsem měl strach, že se nebudu líbit, že se mi vysměje, že se bude smát že nemám tělo samý sval, že nemám v kalhotách 20cm, a nebo že nejsem zkrátka idol žen.

A jak to dopadlo? Prostě jsem narazil pokaždé na ženy, které toto vůbec neřešily, a tu třetí jsem si v mých 23 letech vzal za manželku na dalších 14 let (jo, ne vše je navždy).

A co z toho plynu z mého pohledu jakožto muže?
Každá žena je něčím hezká, něčím přitažlivá, a to něco musí v sobě každá žena najít, a poukazovat na to ve svém okolí. :-)

T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 18:31

Sebevědomí se mi zvedlo hodně sportem, hlavně během, jít na závody na půlmaraton a dát to byl skvělý pocit..a 2× týdně posilovnou. Mít "hezkou "postavu je jedna věc, ale mít kondici na 21 km a být trochu osvalená, je věc druhá.
Za další kromě sportu mi pomohlo se učit jazyky, kromě angličtiny, němčiny jsem přidala i španělštinu a každé větě, které rozumím se cítím líp a líp.

• Citovat
  • Upravit
525
30.3.26 18:43

Tak, že si zařizuji věci sama, umím pracovat hlavou i rukama, zmáknu věci i s dětma na hrbu, naopak vyslechnu ostatní, jsem jim oporou. A taky v práci, zkrátka, když dělám něco, co umím a co se mi povede, vidím za tím výsledek, ocenění ostaních tak úplně nehledám. Vzhledově vím, že vypadám spíš podprůměrně, ale tak to bylo vždy, takže z této oblasti sebevědomí čerpat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová