Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych poradit, rozešli jsme se a asi za to nestál, abych se trápila, jen mě štve jedna věc, bylo to kvůli jiné a já se nějak nemůžu vyrovnat s tím, že pro něho je někdo jiný lepší, než já. Že pro něj prostě nejsem dost dobrá. Nemáte nějaké tipy, jak si v této situaci zvýšit sebevědomí a neříkat si, že jsem proste horší než ona a že jinak by mě neopustil?
Já si vždycky změnila vlasy a koupila něco na sebe, vyrazila někam s kamarádkama a najednou jsem viděla, že zájem o mě je a že bude zase jednou dobře. Chce to samozřejmě i čas.
Jinak on pro tebe přece taky nebyl dost dobrý, když nejsi šťastná. Takže teď jen počkat, až se objeví někdo, kdo pro tebe bude dost dobrej
Tenhle ex stejně nejspíš tohle zase zopakuje i současné partnerce a ona bude jednou tam, kde jsi teď právě ty…
Jo, myslíš že v tomhle se chlapi nemění? No a, že když to udělal mě a udělá to i jiné? Nevím…On se totiž nechtěl vázat na mě a na jinou možná jo.
Pro tvého ex byly a budou kamarádi na první místě. Sama jsi psala, že trávil víkendy, dovolené s nimi a ne s tebou. On nebyl dobrý pro tebe, ne ty pro něj. Zbytečně se v tom plácáš a hledáš vinu u sebe. Ale vina je vždy na obou stranách a on se zachoval jako zbabělec a ještě k tomu byl sobec.
Kup si něco nového na sebe, zajdi ke kadeřnici a vyraz s kamarádkami oslavovat, že jsi konečně volná a nebudeš se trápit s takovým kreténem.
Ja si taky zasla ke kadernici a do obchodu s oblecenim, nakoupila si spoustu kosmetiky a kazdou stredu jsem si davala masky, zabaly na vlasy, chodila jsem na pedikuru, manikuru, v patek lovit chlapy… Nemyslim, ze bych byla nejak krasna, ale nevyjdu ven nenalicena, neucesana, v nemodernim oblecenim a bez parfemu, a proto me urazilo, kdyz me nechal kvuli holce s odrostama na hlave, pulitrech na ocich, nosem jak zidovka a predkusem jak kun, co nosila porad jen teplaky a batoh a byla neustale zahalena do cigaretoveho dymu.
@sabuskasabka koupit si něco hezkého na sebe, dojít ke kadeřníkovi, udělat trošku změnu
mě ještě pomáhá při smutku, přestěhovat nábytek prostě udělat změnu v bytě.
Drž se, zase bude dobře ![]()
@sabuskasabka píše:
Jo, myslíš že v tomhle se chlapi nemění? No a, že když to udělal mě a udělá to i jiné? Nevím…On se totiž nechtěl vázat na mě a na jinou možná jo.
tohle si ale nesmíš připouštět, protože to nevíš
i kdyby s ní zůstal do konce života, tak je to jejich věc, ty se zaměř na sebe a užívej si sama sebe, chlapů po světě chodí, mraky, mraky
neboj ![]()
Ahoj, není to tím, že bys pro něj nebyla dobrá, ale chlapy prostě nejsou moc na monogamii a po čase je přestane bavit koukat na to samé s tím se nic neudělá ikdyby ta ženská byla top modelka. Chlapy mají rádi změnu, nedávno jsme na toto téma vedli rozhovor s přítelem. Bylo mi řečeno, že žena by jednou za čas měla na sobě něco změnit styl oblékání, barvu - střich vlasů nebo cokoli teď mě jiné příklady nenapadají aby se pro chlapa nestala kokoukaná. Pokud si chceš zvýšit sebevědomí udělej něco pro sebe, zajdi si ke kadeřnici na kosmetiku, kup si něco hezkého na sebe. ALe věřím že si sebevědomí zvyšovat nemusíš je to prostě v tom jak jsem tu vysvětlila. Mám to potvrzené od mužských a sama se toho držím, nemám ráda stereotyp a i to co nosím nebo svou vyzáš pořád obměňuji, protože samotné mě nebaví pořád to samé.
Zkus dělat něco, na co jsi (kvůli chlapovi) neměla čas. Sport, umění, studium, zábava s kamarádkama, co já vím, co tě baví. Není důležitý, abys byla „dobrá“ pro něj, ale pro sebe.
Krátkodobě pomůže určitě i ten kadeřník a nákupy.
Ahoj, tak dokud jsem neměla malou, tak mi vždy pomáhalo odcestovat, co nejdál… nejlépe na jinou polokouli. Teď jsem ze svého rozhodnutí sama, protože mne naopak přítel fyzicky i psychicky trápil, tak jsem od něj vloni odešla a naopak se modlím, aby si někoho našel a už nám dal pokoj. Paradox života, že?! Furt nás totiž obtěžuje až je to na hraně stalkingu, ale je mazanej, tak to je jen na té hraně…No a když si chci dodat sebevědomí, tak mi pomáhá začít dělat něco pro sebe. Tak jsem vyštrachala fráninu, kupu knih k seberozvoji a když to jde, tak si jezdím odpočinout místo do Jižní Ameriky aspon za hranice Prahy do Čelákovic… není tam sice moře, ale u dobrých kamarádů obě s dcerkou rozkveteme…tak taky doporučuju nějaké „letní byty“. Navíc cesta vlakem s děckem je prima
Držím palce, at to zvládneš.
@Arnet píše:
Ahoj, tak dokud jsem neměla malou, tak mi vždy pomáhalo odcestovat, co nejdál… nejlépe na jinou polokouli. Teď jsem ze svého rozhodnutí sama, protože mne naopak přítel fyzicky i psychicky trápil, tak jsem od něj vloni odešla a naopak se modlím, aby si někoho našel a už nám dal pokoj. Paradox života, že?! Furt nás totiž obtěžuje až je to na hraně stalkingu, ale je mazanej, tak to je jen na té hraně…No a když si chci dodat sebevědomí, tak mi pomáhá začít dělat něco pro sebe. Tak jsem vyštrachala fráninu, kupu knih k seberozvoji a když to jde, tak si jezdím odpočinout místo do Jižní Ameriky aspon za hranice Prahy do Čelákovic… není tam sice moře, ale u dobrých kamarádů obě s dcerkou rozkveteme…tak taky doporučuju nějaké „letní byty“. Navíc cesta vlakem s děckem je primaDržím palce, at to zvládneš.
Já právě dítě ještě nemám, ale taky jsem to tak vzala, že mám čas studovat a trávit čas s lidma, které mám ráda a kteří mají rádi mě, no a taky dohnat všechno, co jsem v poslední době zanedbávala a že to je fakt hodně ![]()