Sedm schodů k moci (seriál) - líbil se?

11592
20.4.24 15:35

Sedm schodů k moci (seriál) - líbil se?

Už dlouho jsem nezaložil žádné trapnotéma a o životě místních žen vím téměř vše. Nejdřív jsem tomu seriálu nepřikládal význam, další pokus o západní produkci, ale kvalita mimo. Avšak pak mě jedna z kamarádek, co ho viděla, řekla, že jsou ve druhém dílu kozy, a to mě s defintivní platností přesvědčilo, že tomu mám dát šanci. Takže jsem zhltnul všech osm dílů a vám ostatním to doporučuji taktéž.

Ještě víc mi to znechutilo českou politiku, potvrdil jsem si, jak jsem rád, že jsem byl naposledy u voleb v roce 2009. Příběh je inspirován kauzou Nečas-Nagyová, až na to, že ministr Nečas se tam jmenuje Vichr, premiéra Topolánka prezentuje postava premiéra Duba a postava Jana Nagyová se jmenuje Anna Malá (Nagy je prý maďarsky Velký). Překvapilo mě, jak dnes vypadá představitel rektora Jiří Schwarz. Vřele doporučuji, na CSFD 78 %.

Scénář napsal novinář Josef Klíma a Lenka Hornová, tuším, že bývalá šéfka publicistiky na Nově. Zajímalo by mě, co všechno v seriálu byla pravda a co naopak bylo přibarveno či zcela vyfabulováno, obávám se ale, že většina věcí sedí. Otázka na závěr: byl on tak slabý, nebo ona tak dobrá manipulátorka?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65205
20.4.24 15:51

Prý je knížka trochu jinak, a ta je asi pravdivější. Seriál prý moc neodpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
20.4.24 15:52

Seriál se mi líbil moc, od prvního dílu…super :palec: a odpověď na tvojí otázku je, že on byl tak slabý a ovladatelný a ona zdatná manipulátorka. A řekla bych, že toto byl jen slabý odvar toho, co se se tam ve skutečnosti děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
20.4.24 15:54
@vokishka píše: Více

Ona je knížka? No neke… Jak se jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
20.4.24 15:54

Kde to je mozne videt?

Popravde nevim, jestli takove srajdy jeste dobrovolne sledovat, staci, co obcas prosakne na net, ruzne zlodejiny politiku. :poblion:

A k volbam uz taky nejdu, je to marny, jw to marny, je to marny. Proste slusny lidi kteri opravdu neco umi a neceho dosahli, o takove „posty“ fakt nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
20.4.24 15:55

To je ten seriál s Josefíkovou a Měcháčkem? Jestli ano, tak jsem viděla nějaké ukázky, zaujaly mě a o to víc mě po zdejších názorech láká se kouknout :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
20.4.24 15:56

@Ploskutáček https://www.knihydobrovsky.cz/…ci-536614922?…(knihy)|Sedm+schod%c5%af+k+moci+536614922&utm_content=Sedm+schod%c5%af+k+moci&utm_term=sedm+schod%c5%af+k+moci+kniha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
20.4.24 15:59
@Monchichik píše: Více

Slabý odvar? Tak větší maso už si moc představit neumím. Nedávno jsem sledoval nějaký podcast a jediný, kdo se jí prý nebál, byl Kalousek, jinak se jí prý báli úplně všichni. Ale jako příběh, že i chudé děvče může přijít svého štěstí, je to inspirující… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.06.24 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
20.4.24 15:59

@Cullenova Josefíková je tam naprosto skvostná, dokáže zahrát jak nanynku ze vsi, tak potvoru…přeměna obdivuhodná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
20.4.24 16:01

@Ploskutáček Jo, báli se jí všichni, však je na ní vidět, co je to za rajdu :mrgreen: a Nečas teda ukázkový jeliman. Tak tohle bylo víc příběhů smotaných dohromady, v kantýně dělala původně Grossovo manželka. Větší maso jsem myslela všeobecně, co se tam asi všechno děje, si my dole neumíme vůbec představit… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
20.4.24 16:01
@Cullenova píše: Více

Ano, to je on. Akorát že Josefíková už se jmenuje Podzimková, mrcha jedna nevěrná. Já byl do ní platonicky, víš co…zamilován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
20.4.24 16:03
@Ploskutáček píše: Více

„i chudé děvče může přijít svého štěstí…“

• jiste, nadeje umira posledni :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
20.4.24 16:07

Ale ty chlebíčky za 8 korun by se mi líbily. Škoda že taky nejsem kantýnskej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
20.4.24 16:12

@Ploskutáček Tak mně by se vůbec líbilo jíst v poslanecké kantýně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
20.4.24 16:14
@Monchichik píše: Více