Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@2012Mex píše:
To mas docela dobry, skoro kazdy dite ma sveho privatniho tatinkajestli 6 nebo 7 deti, to si myslim uz nehraje velkou roli. Jestli je vsechny sama zvladnes, tak proc ne
Někteří tatínci dopřávají svým dětem luxus a pořizují si je pokaždé s jinou maminkou.
@Kelen píše:
Nevím co je k tomu k nepochopení. Pokud nepracuji sama na sebe, tak vydělávám na majitele firmy pro kterou pracuji. Budu li pracovat třeba pro Sony, vydělávám peníze pro majitele zmíněné společnosti. Netuším proč někdo ohrnuje nos nad ženou, která rodí a vychovává děti a bude společnsti více užitečná než žena, která dřepí v kanceláři Sony-jejíž majitel bude mít o vilu navíc. A nebo třeba nerozumím tomu komentáři bůhví zda někdy pracovala. Přišlo mi to dost nepatřičné ptát se matky 6 dětí, zda pracovala. Ano, pracovala a to víc než si Šmoulinka dokáže představit…
to je dobrá snůška žvástů ![]()
@Kobliha51 píše:
Na tu práci jsem se ptala já. Je spousta žen, které nechtějí chodit do práce a proto rodí jedno dítě za druhým a žijí z podpory státu. Slušně jsem se zeptala a zakladatelka mi slušně odpověděla a už o vím. Každý máme jiné priority. Pokud někdo vidí smysl života v péči o děti, tak to je jeho věc a klobouk dolů. Neohrnuju nos v žádném případě. Já osobně bych na to neměla i kdyby mi je živil stát a měla bych k nim pečovatelky.
A ty pokud jsi zaměstnaná, tak bereš plat, takže nedělej z nouze ctnost.A to dřepí v kanceláři snad nemyslíš vážně? Proč ty lidi urážíš? Myslíš si, že nemají žádnou odpovědnost a chodí tam jen pro svoje povyražení. Tak to by asi zůstali raději doma ne?
Nebo je to nějaká lopata z fabriky a jen závidí lidem ty teplé fleky v kanclu u pc ![]()
@Kobliha51 píše:
Na tu práci jsem se ptala já. Je spousta žen, které nechtějí chodit do práce a proto rodí jedno dítě za druhým a žijí z podpory státu. Slušně jsem se zeptala a zakladatelka mi slušně odpověděla a už o vím. Každý máme jiné priority. Pokud někdo vidí smysl života v péči o děti, tak to je jeho věc a klobouk dolů. Neohrnuju nos v žádném případě. Já osobně bych na to neměla i kdyby mi je živil stát a měla bych k nim pečovatelky.
A ty pokud jsi zaměstnaná, tak bereš plat, takže nedělej z nouze ctnost.A to dřepí v kanceláři snad nemyslíš vážně? Proč ty lidi urážíš? Myslíš si, že nemají žádnou odpovědnost a chodí tam jen pro svoje povyražení. Tak to by asi zůstali raději doma ne?
Já nikoho neurážím, možná jsem podvědomě vyjádřila svůj postoj. Kdyby za mnou na pohovor přišla žena jako jsi ty a nebo Šmudlinka a žena, která ma 6 dětí, prostě bych tu ženu se 6 dětmi brala jako práce schopnější a šikovnější. Promiň, zda jsem tě urazila…
Nejsem Romka. A soukromí by bylo zajištěno. Máme byt 5+kk. Ložnice, pokoj kluků, pokoj holek, obývák a větší šatnu že které by se dal udělat pokoj pro miminko… zdravotní stav mám dobrý, je mi 36. Když jsem byla těhotná s holčičkami tak mi doktor řekl že mám pravděpodobnost dvojčat mnohonásobně zvýšenou říkal že 1:3 zatímco běžná žena má 1: něco kolem 70 a že kdybych náhodou plánovala další dítě (což jsem řekla že ani náhodou) tak že mám hodně vysokou pravděpodobnost a nemusí to být jen dvojčata.
Asi bych se hlavně zeptala na názor svých dětí. Jestli nejsou proti snášet v domácnosti dalšího otčíma, jestli nedělají problém třeba organizace víkendů - nedovedu si představit, že jeden vrh dětí jede na víkend ke svému tatínkovi, další vrh dětí nejede nikam, protože svého tatínka nemá, jedny děti dostanou od babičky dárečky a jiné nic, protože babičku ani neznají… mě to připadá až moc komplikované na rovnou výchovu, že bych do žádného dalšího vztahu snad ani nešla, aspoň do té doby, kdy nejstarší děti odmaturují a pořídí si vlastní bydlení a nejlíp vlastní děti.
@Kelen píše:
Já nikoho neurážím, možná jsem podvědomě vyjádřila svůj postoj. Kdyby za mnou na pohovor přišla žena jako jsi ty a nebo Šmudlinka a žena, která ma 6 dětí, prostě bych tu ženu se 6 dětmi brala jako práce schopnější a šikovnější. Promiň, zda jsem tě urazila…
Schopnější a pracovitější je ta, která umí svou práci líp, než ostatní. To je celé
@Kelen píše:
Tady ženský asi závidí či co. Jestli jsi zvládla tolik dětí, bavilo tě to a pokud je na to dost peněz, tak proč nemít další…
Ty bys taky byla schopná závidět i uříznutou nohu. Co je na tom k závidění?
@Takyjedna píše:
Asi bych se hlavně zeptala na názor svých dětí. Jestli nejsou proti snášet v domácnosti dalšího otčíma, jestli nedělají problém třeba organizace víkendů - nedovedu si představit, že jeden vrh dětí jede na víkend ke svému tatínkovi, další vrh dětí nejede nikam, protože svého tatínka nemá, jedny děti dostanou od babičky dárečky a jiné nic, protože babičku ani neznají… mě to připadá až moc komplikované na rovnou výchovu, že bych do žádného dalšího vztahu snad ani nešla, aspoň do té doby, kdy nejstarší děti odmaturují a pořídí si vlastní bydlení a nejlíp vlastní děti.
To ale asi moc nesouvisí s plánováním dalšího dítěte, když už takhle ty děti vychovává 20 let…
Zakladatelko, pokud jsi zajištěná, zdravá a cítíš se na to, tak do toho jdi. Nemáš už děti tak malé, víš, co to obnáší, tak věřím, že to zvládneš
(i případná dvojčata) ![]()
@AnastazieB píše:
To ale asi moc nesouvisí s plánováním dalšího dítěte, když už takhle ty děti vychovává 20 let…Zakladatelko, pokud jsi zajištěná, zdravá a cítíš se na to, tak do toho jdi. Nemáš už děti tak malé, víš, co to obnáší, tak věřím, že to zvládneš(i případná dvojčata)
Ale to víš, že souvisí. My jsme měly se sestrou taky velký rozdíl a líto mi to bylo až snad do pětadvaceti.
A nešlo jenom o dárečky a organizaci víkendů. Sestra velké rodinné oslavy, já nic, na její děti se těšila celá rozvětvená rodina, moje děti tolik zájmu neměly. Já bych do toho nešla.
@smajlik345 píše:
@Andrea.Tom 16 a 6 jsou dvakrat
Díky
Já to sice četla, ale tohle mi muselo ujít ![]()
Tedy chtěla jsem tím hlavně napsat, že čím víc dětí s různými tatínky, tím vyšší pravděpodobnost nespravedlnosti a rozbrojů. Nemusí to samo být pravidlem, ale vyšší pravděpodobnost tam samozřejmě je.
@Takyjedna tak ale to je jen tvoje osobní trauma z tvého dětství a rodiny. To přeci neznamená, že to tak musí mít všichni.
@Kelen píše:
Jaká Šmudlinka? Myslíš Šmoulici?! Já bych brala ženu, co by měla lepší kvalifikaci. Počet dětí by pro mě nebyl směrodatný. Leda kdyby byly hodně malé všechny. To bych se bála častých absencí na OČR.