Sedmé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
26.8.18 18:03
@Russet píše:
Po tolika nevydařených vztazích NE.

Po tolika? Prvni dite v 18. Dalsi ve 20. Pak staly partner, ktery ji podvadel. A ted ma dalsiho skoro ve 40 letech. 4 partneri, vetsina jich teda ma vic do 40 let. Holt ne kazdy si s nimi porizuje dite, ale ty prvni tri deti byla proste mladicka nerozvaznost.

Zakladatelko pokud jsi zdrava, nerodila jsi cs, chapu, ze chces s partnerem jeho dite. Zvazila bych jestli se o ne vsechny dokazu postarat, pokud mne tenhle opusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
26.8.18 18:07

No hlavne bych zvazila jestli se dokazes postarat i sama, nebo k tomu potrebujes partnera a proto se tak stridaji. Padlo tady, jestli jsi pracovala. Pokud by te opustil i nynejsi a novy nebyl na obzoru a materska ti skoncila, budes schopna si najit praci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
26.8.18 18:08
@jenny.fields píše:
Po tolika? Prvni dite v 18. Dalsi ve 20. Pak staly partner, ktery ji podvadel. A ted ma dalsiho skoro ve 40 letech. 4 partneri, vetsina jich teda ma vic do 40 let. Holt ne kazdy si s nimi porizuje dite, ale ty prvni tri deti byla proste mladicka nerozvaznost.Zakladatelko pokud jsi zdrava, nerodila jsi cs, chapu, ze chces s partnerem jeho dite. Zvazila bych jestli se o ne vsechny dokazu postarat, pokud mne tenhle opusti.

V 16letech první ;)

• Citovat
  • Upravit
26270
26.8.18 18:10

Tak asi není žádný závažný důvod si děti nepořizovat. Finančně zabezpečená jsi, zvládla jsi 6, zvládneš i 8…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
26.8.18 18:17

Myslím, že 6 a 7 už není takový rozdíl. Jen bych se zamyslela nad tím, jestli to finanční zabezpečení je skutečně dostatečné pro tak velkou rodinu. A taky tak nějak… já nevím, zajistit, aby toto byl už poslední otec dětí? Myslíš to s ním skutečně vážně, nevezmete se třeba nejdřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
26.8.18 18:19

Každej pes - jiná ves. Já už bych do toho rozhodně nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15501
26.8.18 18:27
@terinka4444 píše:
No jasně, další dítě se čtvrtým tatínkem, směle do toho.

A pak osmé s pátým tatínkem :) :mrgreen:
Však co, pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15501
26.8.18 18:28
@Kobliha51 píše:
Už jsi někdy pracovala?

To by mě taky zajímalo ;)
Zda v životě dělá i něco jiného, než rodí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4288
26.8.18 18:31

To mas docela dobry, skoro kazdy dite ma sveho privatniho tatinka :-)

jestli 6 nebo 7 deti, to si myslim uz nehraje velkou roli. Jestli je vsechny sama zvladnes, tak proc ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.18 18:34
@Kralikcek píše:
a ty chlapecky ma teda exmanzel?
kolik deti ma kolik otcu?tri otcove,takze ted pritel by byl ctvrty otec tvych deti?nebo pocitam spatne :think:

Exmanžel má osmiletou holčičku a šestileté dvojčátka- tedy samé holky. Od kluků tátu neznám- byl to úlet. A nejstarší dceru mám se svým bývalým spolužákem který mě ale opustil a o dceru nikdy neměl zájem. Myslím že ani dneska nemá děti. Ano tři otcové a přítel by byl čtvrtý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.18 18:41
@Ms.Ragdoll píše:
6 deti se tremi tatinky ( z toho jeden neznamy), a planujes dite č.7 (pravdepodobne i 8 ) se ctvrtym tatinkem? Ehm… 8o
Jak dlouho jsi s poslednim pritelem?Ja bych do toho nesla, ale zakazat ti to nikdo nemuze, takze pokud je pripadne dokazes vsechny sama uzivit, delej jak myslis. :nevim:
S přítelem jsem dva roky. A předtím to byl můj dobrý kamarád takže se známe dobře.
@Kobliha51 píše:
Už jsi někdy pracovala?

Ano pracovala. Rok před narozením kluků a potom čtyři roky po jejich narození až do těhotenství s 2.dcerou. A teď taky pracuju.

• Citovat
  • Upravit
1830
26.8.18 18:42
@Šmoulice píše:
Zda v životě dělá i něco jiného, než rodí :roll:

I kdyby nic jiného nedělala tak co? Připadá ti lehčí a méně smysluplné dřepět v kanclu a vydělávat peníze bůhví komu než rodit a vychovávat děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
26.8.18 18:42

No, upřímně, jedna věc je touha partnera - která je pochopitelná, že by chtěl, aby běhala po světě i jeho DNA.

Další věc je ale 6 předešlých dětí, každé s jiným otcem (téměř tedy), to by vadilo mně osobně, jakožto vnějšímu pozorovateli, není to úplně „obvyklé“ a úplně lichotivé asi taky ne. Což je můj osobní pocit, ale rozhodně to není úplně objektivní důvod nemít další děti, to je spíš takový morální, či jak to říci.

Další věc je ale to zabezpečení. My máme 6 dětí a bydlíme v Praze, tudíž velká dostupnost středních i vysokých škol v rozumné vzdálenosti, tudíž ta vysoká škola či jiná, pro nás nebude taková zátěž (pokud se tedy děti nerozhodnou natruc jít třeba do Brna :mrgreen: ) - ale představa, že támhle poputují peníze za kolej, támhle na jídlo a ještě dokonce několikrát, no, úplně hezká vidina to není. Ale pokud víš, že i to byste zvládli…

Jinak, co se týče rozdílu v dětech, tak já jsem si dříve taky myslela, že to tak moc pocítit není. Ale je :mrgreen:.

Myslím, že za posledních asi 5 let (co přibyli mladší syn s dcerou) se třeba jídlo zvedlo o 3 tisíce. K tomu další dvě příšery, co potřebují obuv a oblečení (i když v tom jsou nenároční, tak přeci to něco stojí - kupujeme drahou obuv, takže tam se to hodně promítne, jestli dám navíc třeba 10 tisíc na boty, nebo bych je nedala, kdyby byly děti jenom 4 a tak :D. A ještě jsou hodně viditelná položka třeba kroužky a eventuálně tábory, školy a školky v přírodě a podobně. Takže myslet na to, zda jim toto chce člověk dopřát, eventuálně, zda to oželí.
Letos byli všichni buď na táboře a nebo na příměstském táboře - no byla by za to letecká dovolená pro dvě osoby :D.

Takže, stejně to je na člověku, jak se rozhodne. Jsem ráda, že nejsem ve tvé situaci, neb vůbec netuším, jak bych se rozhodovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.8.18 18:44
@Anonymní píše:
Exmanžel má osmiletou holčičku a šestileté dvojčátka- tedy samé holky. Od kluků tátu neznám- byl to úlet. A nejstarší dceru mám se svým bývalým spolužákem který mě ale opustil a o dceru nikdy neměl zájem. Myslím že ani dneska nemá děti. Ano tři otcové a přítel by byl čtvrtý.

a jak by to ty hočičky nesly psychicky? už střídavka ja na psychiku docela nápor…A pak si máma pořídí „nové“ dítě, s jiným tatínkem, které má u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.18 18:47
@Šmoulice píše:
Zda v životě dělá i něco jiného, než rodí :roll:

Ano, pracovala jsem a i teď když mám přítele s poměrně velkým příjmem, pracuju. Nikdy jsem neměla v plánu mít hodně dětí. Chtěla jsem mít původně jen jedno dítě ale pak když jsem čekala kluky tak jsem si taky říkala že to je už konec. Ale teď jsem ráda že je mám. Pomáhají mi a nejsou s nimi žádné větší potíže. Kluci teď sice mají pubertu ale dá se to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure