Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To už není takový rozdíl
a hlavně máš nejvyšší čas, takže do toho jdi co nejdřív ![]()
Dneska se s praštěnými diskuzemi roztrhl pytel. Sedmé dítě, x tý partner - to je zázemí jak stehno.
Moje mamka říkala vždycky „Jedno dítě už se tu ztratí v tom počtu“. Je nás teda 6 děti ( všechny máme stejného otce).
Pokuď vás zvládne přítel zabezpečit a ty nemáš zdravotní problémy šla bych do toho
Jen bych se připravila na variantu že mohou být zase dvojčata. A pak je tu druhá věc a to tvůj nejstarší syn a dcerky. Zda by jim takhle malý sourozenec nevadil. Však i oni budou brzy zakládat rodiny ![]()
Nepřijde mi nezodpovědné mít sedm dětí, ale přijde mi nezodpovědné mít (skoro) každé s jiným otcem…
No já jen koukám
jsi blázen. Co když to vzhledem k věku a riziku vicecetnosti dopadne špatně a děti tu zůstanou bez tebe. Tohle je hazard.
@Anonymní píše:
Možná to bude vypadat divně že chci sedmé dítě ale jde spíš o mého přítele.
Naúvod řeknu že jsem měla v 16 první holčičku a tehdejší přítel se na mě vykašlal, ve 20 jsem opět otěhotněla neplánovaně na jednu noc a otce ani neznám. Narodili se mi dva kluci. Byla jsem přesvědčená že dítě nechci ale pak jsem se vdala ve 26 a exmanžel děti samozřejmě chtěl. Ve 28 druhá dcera, ve 30 dvě holčičky dvojčátka. Takže šest dětí. S manželem jsme se rozvedli protože mě opakovaně podváděl. Ale nyní k věci. Teď je mi 36 a mám přítele. Moje děti mají 20, 16, 8 a 6 let. Nejstarší dcera žije s kamarádkou v podnájmu, synové žijí u mě a holky máme s manželem ve střídavé péči.
Přítel je bezdětný a děti by samozřejmě chtěl. Je dobrý otec. Rozumí si s klukama a věnuje se i holčičkám. Děti by ale chtěl i svoje. Já mám ale dětí 6 plus ještě mám velkou pravděpodobnost na vícečetné těhotenství. Moje starší sestra měla mít čtyřčata ale šla na redukci protože hrozilo že potratí(takže má kluka a holku) a moje mladší sestra má jeden pár dvojčat. Moje maminka měla čtyři děti ale jen dvě těhotenství- dvojčetné. Pravděpodobnost je tedy celkem vysoká. Já vlastně vůbec nevím. Vím že bych miminko zvládla a že mám v příteli silnou oporu a finančně jsme zaopatření ale 7 dětí? A ještě s tím rizikem že jich může být víc? Několikrát jsem se setkala s odsuzováním že jsem nezodpovědná že si dělám tolik dětí… podotknu že jsem se o děti starala dobře a nikdy jim nic nechybělo…
Po tolika nevydařených vztazích NE.
6 deti se tremi tatinky ( z toho jeden neznamy), a planujes dite č.7 (pravdepodobne i 8 ) se ctvrtym tatinkem? Ehm… ![]()
Jak dlouho jsi s poslednim pritelem?
Ja bych do toho nesla, ale zakazat ti to nikdo nemuze, takze pokud je pripadne dokazes vsechny sama uzivit, delej jak myslis. ![]()
@Anonymní píše:
Možná to bude vypadat divně že chci sedmé dítě ale jde spíš o mého přítele.
Naúvod řeknu že jsem měla v 16 první holčičku a tehdejší přítel se na mě vykašlal, ve 20 jsem opět otěhotněla neplánovaně na jednu noc a otce ani neznám. Narodili se mi dva kluci. Byla jsem přesvědčená že dítě nechci ale pak jsem se vdala ve 26 a exmanžel děti samozřejmě chtěl. Ve 28 druhá dcera, ve 30 dvě holčičky dvojčátka. Takže šest dětí. S manželem jsme se rozvedli protože mě opakovaně podváděl. Ale nyní k věci. Teď je mi 36 a mám přítele. Moje děti mají 20, 16, 8 a 6 let. Nejstarší dcera žije s kamarádkou v podnájmu, synové žijí u mě a holky máme s manželem ve střídavé péči.
Přítel je bezdětný a děti by samozřejmě chtěl. Je dobrý otec. Rozumí si s klukama a věnuje se i holčičkám. Děti by ale chtěl i svoje. Já mám ale dětí 6 plus ještě mám velkou pravděpodobnost na vícečetné těhotenství. Moje starší sestra měla mít čtyřčata ale šla na redukci protože hrozilo že potratí(takže má kluka a holku) a moje mladší sestra má jeden pár dvojčat. Moje maminka měla čtyři děti ale jen dvě těhotenství- dvojčetné. Pravděpodobnost je tedy celkem vysoká. Já vlastně vůbec nevím. Vím že bych miminko zvládla a že mám v příteli silnou oporu a finančně jsme zaopatření ale 7 dětí? A ještě s tím rizikem že jich může být víc? Několikrát jsem se setkala s odsuzováním že jsem nezodpovědná že si dělám tolik dětí… podotknu že jsem se o děti starala dobře a nikdy jim nic nechybělo…
Už jsi někdy pracovala?
Tyjo, to je krásná velká rodina. To si musí přát každý. Šla bych do toho. ![]()
@Netopýr1 píše:
Tyjo, to je krásná velká rodina. To si musí přát každý. Šla bych do toho.
No nevim teda. Co chvili novej tatka na obzoru…fakt krasa.
Tady ženský asi závidí či co. Jestli jsi zvládla tolik dětí, bavilo tě to a pokud je na to dost peněz, tak proč nemít další…
@morinka7 píše:
Moje mamka říkala vždycky „Jedno dítě už se tu ztratí v tom počtu“. Je nás teda 6 děti ( všechny máme stejného otce).
Pokuď vás zvládne přítel zabezpečit a ty nemáš zdravotní problémy šla bych do tohoJen bych se připravila na variantu že mohou být zase dvojčata. A pak je tu druhá věc a to tvůj nejstarší syn a dcerky. Zda by jim takhle malý sourozenec nevadil. Však i oni budou brzy zakládat rodiny
A co jim je presne do toho?