Selhávám - křičím a biju. Poradíte literaturu?

Máte zkušenost s Malvern Výchova bez poražených?

Přidejte zkušenost s Malvern Výchova b...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1427
2.4.15 21:54
@kacz píše:
@lomika To, že dáš dítěti občas na zadek, ho určitě nezlomí. Tohle právě způsobují všechny ty chytré knížky. Naprosto seberou rodičům sebedůvěru ve výchově a udělají z nich neurotické trosky, které nad každým pohybem, nad každým slovem přemýšlejí, jestli to nedělají špatně. Jenže takhle se vychovávat nedá.

Presne… Cim vic deti chranite pred bacilama, kdyz jsou maly, tim vic jim berete imunitu a potom je polozi sebemensi podzimni vanek… Moc hrotite, co jedi, moc hrotite vychovu… Ta dnesni doba maminky uplne zblbnula… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
2.4.15 22:29
@kacz píše:
@lomika To, že dáš dítěti občas na zadek, ho určitě nezlomí. Tohle právě způsobují všechny ty chytré knížky. Naprosto seberou rodičům sebedůvěru ve výchově a udělají z nich neurotické trosky, které nad každým pohybem, nad každým slovem přemýšlejí, jestli to nedělají špatně. Jenže takhle se vychovávat nedá.

Nezmínila jsem žádnou knihu, neznám je natož jejich obsah, ani se můj příspěvek netýkal sem tam plácnutí přes zadek či ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.4.15 23:08

@lomika A čeho se týká? Tady se o ničem jiném nepsalo. A ty v návaznosti na to, že jsme zakladatelce schválili občasnou aplikaci fyzických trestů, vytahuješ psychologa a psychiatra a zlomené dítě.

Jsi typickou ukázkou nejistého rodiče, který dítěti klidně obětuje svůj partnerský vztah (manžel schválně chodí domů pozdě - zatím), je z něj vyčerpaná a bojí se, co z něj vyroste. Všechno špatně. Zakladatelko, takhle ne.

A jinak zakladatelko, dcerka předpokládám chodí do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LNA
712
2.4.15 23:18

Zrovna včera jsem narazila na tohle video, co by mohlo pomoci i vám : (z Nevýchovy)
 http://www.nevychova.cz/zdarma/k101/o3/?…

taky doporučuju knížku Respektovat a být respektován

držím pěsti, ať to zvládnete bez křiku, nám se tak občas zadaří na dítě křičet a pak nás to mrzí. Myslím, že to občas nezvládne každý rodič. Přijde mi ale dobré se potom dítěti omluvit nebo mu vysvětlit, proč mi ujely nervy apod. a že mě to mrzí. To se pak uleví i mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
2.4.15 23:28
@kacz píše:
@lomika A čeho se týká? Tady se o ničem jiném nepsalo. A ty v návaznosti na to, že jsme zakladatelce schválili občasnou aplikaci fyzických trestů, vytahuješ psychologa a psychiatra a zlomené dítě.

Jsi typickou ukázkou nejistého rodiče, který dítěti klidně obětuje svůj partnerský vztah (manžel schválně chodí domů pozdě - zatím), je z něj vyčerpaná a bojí se, co z něj vyroste. Všechno špatně. Zakladatelko, takhle ne.

A jinak zakladatelko, dcerka předpokládám chodí do školky?

Ten, kdo lépe čte, si jistě všiml, že jsem poukazovala na to, že své děti znají nejlépe jejich rodiče a měli by tak přirozeně odhadnout formu výchovy.

A doufám, že si maminky, které jsou zde pro podporu a inspiraci nebudou dělat nic z naprosto hloupých plků někoho, kdo tu jenom tluče čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.4.15 23:35

@lomika já netluču čas, já tu přemýšlím nad transakčním multiplikátorem :-) co tu děláš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.4.15 23:38

@LNA a přiměješ dítě omluvit se taky tobě za to, že ječelo a odmítalo něco udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
2.4.15 23:46
@Anonymní píše:
Můj příspěvek bude nejspíš naprosto mimo, ale co kdyby náhodou.

U nás to bylo jak přes kopírák. Dva roky jsem měla záchvaty vzteku, i když jsem normálně kliďas. Dokonce i manžel začal šílet - ale až v návaznosti na to, že jsem to nezvládala já. Náhodou jsem přišla na to, že mi to způsobovala Mirena. Pár hodin po vyndání mě všechen vztek přešel.

Takže, když říkáš, že to začalo před pár týdny, nemáš náhodou Mirenu nebo Depo Proveru?

Prosím anonymně.

souhlaim, me telisko dle gyndare brzdilo hormony a bylajsem velmi drazdiva- jemne receno. synek byl tedy maly a hodny ale odskakal to manzel..verim ze i to muze mit vliv.
Zakladatelko, knihu neporadim ale volila bych jinou nez tu s nazvem Nevychova. Kamaradka ji asi spatne pochopila a s ditka je nevycvalany fracek co zabira jen kdyz ho hlidam ja.Ne ze kvuli me, ale kvuli tomu, ze u nas se taky zarve a taky maly Dostal na plinu. Nejsem teror matka, ale pristup knih(nemluvim ted za vsechny),bud svemu diteti kamosem. to ne! Ja jsem Rodic a dokud me dite nebude schopno plnohodnotne pochopit cin a nasledek- jsem tu ja a ja ho navedu. Byt to bude v obdobi vzdoru a ja budu muset zvysit hlas. desim se situsce, ze budu na pisku a dite me posle do p. dele- coz jsem videla na vlastni oci a z tzv, nevychovou se smutne setkaam doted. Neverim, ze zdejsi matky jedou dle knizek, ale ja si pojedu dle toho, co uznavam za vhodne. Samozrejme prihlizim ma citovy vyvoj ditete.–ale rkam. nejsem jeho kamaradka- jsem vse to ostatni a dite k tomu vedu. Byt obcasnym krikem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.4.15 00:42

@lomika Jistě, ale okamžitě strašit psychiatrem, když někdo jen zmíní fyzický trest, je dost nevhodné. A právě to dělá ze spousty rodičů ustrašené neurotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.15 01:09

Výchova bez poražených a Nevýchova videa ;) u naás během pár týdnu neuvěřitelná změna, pohoda, nádhera ;)

• Citovat
  • Upravit
Kobea
3.4.15 07:59
@fatin píše:
Jak žít a nezbláznit se od Lidmily Pekařové.

Nejlepší kniha, kterou jsem si pořídila. Dále také S. O. S. od stejné autorky.

Dobrá je také kniha Jak mluvit, aby děti poslouchaly…

K tomu doporučuji Bachovy kapky na stres. Pro maminku, ne pro dítě :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
1940
3.4.15 08:15

Spoustu videí Nevýchovy je zdarma, tak na ně mrkněte, pro ty kdo to rovnou odsuzují, mrkněte na to taky a pak se k tomu vyjadřujte. Jinak kniha Respektovat a být respektován je taky moc prima, jen se blbě čte. U nás se fyzické tresty nepoužívají, jsem přesvědčena že jak se chová rodič k dítěti tak se pak chová dítě k rodiči a k ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.15 09:21

Budu asi podle vás hodně mimo tak raději anonymně. Všimly jste si někdy výchovných metod matek zvířat? Taky na svá mláďata zavrčí, plácnou tlapou, trknou a nevím co ještě, ale i přesto svá mláďata milují a za ně by položily svůj vlastní život. Máme sice vyspělou civilizaci, ale stále patříme do říše zvířat z ničeho jiného jsme se nevyvinuli nebo snad ano? Dnešní doba se snaží co nejvíc odlišit člověka od zvířete, ale máme s nimi hodně společného co pár tisíc let vývinu civilizace nevymaže. Štengrování mezi sourozenci je normální je to z pohledu biologie přežití nejsilnějšího. Každý tvor na této planetě funguje na stejných principech. Neříkám že vylívaní vzteku na dětech je normální ne to fakt není, ale plácnutí na zadek když si to situace žádá je správné. Uvedu příklad malé dítě odcizí druhému hračku rodič na to přijde naloží dítěti par na zadek a pošle ho ať hračku vrátí a ať se omluví. Když to nebude rázně řešit a dítěti to projde udělá to znovu a bude se to stupňovat až na něj nebude metr. To je asi všechno…

• Citovat
  • Upravit
4984
3.4.15 10:02
@Anonymní píše:
Budu asi podle vás hodně mimo tak raději anonymně. Všimly jste si někdy výchovných metod matek zvířat? Taky na svá mláďata zavrčí, plácnou tlapou, trknou a nevím co ještě, ale i přesto svá mláďata milují a za ně by položily svůj vlastní život. Máme sice vyspělou civilizaci, ale stále patříme do říše zvířat z ničeho jiného jsme se nevyvinuli nebo snad ano? Dnešní doba se snaží co nejvíc odlišit člověka od zvířete, ale máme s nimi hodně společného co pár tisíc let vývinu civilizace nevymaže. Štengrování mezi sourozenci je normální je to z pohledu biologie přežití nejsilnějšího. Každý tvor na této planetě funguje na stejných principech. Neříkám že vylívaní vzteku na dětech je normální ne to fakt není, ale plácnutí na zadek když si to situace žádá je správné. Uvedu příklad malé dítě odcizí druhému hračku rodič na to přijde naloží dítěti par na zadek a pošle ho ať hračku vrátí a ať se omluví. Když to nebude rázně řešit a dítěti to projde udělá to znovu a bude se to stupňovat až na něj nebude metr. To je asi všechno…
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
3.4.15 12:25

Ehm, tak jako jít k psychologovi nebo psychiatrovi pro antidepresiva to je opravdu geniální = genitální rada :zed:
Zakladatelka má hlavu na krku a myslí jí to, proto se obrací sem, až zas v tak nesvízelné situaci ještě není. Ale může být hůř :hug: Ale věř zakladatelko, že bude líp. Musí být líp.
Nám pomohla změna školky! Následně, že šli do školky oba, mno a pak můj nástup do práce.
Mirena - to je kapitola sama o sobě. Výbuchy vzteku, nekontrolovatelnosti, vypadávání vlasů a přibírání na váze po porodu… Pryč s ní.

Čtení se meze nekladou. Jsem přemýšlivý a bádavý tvor a tak nakonec mě upoutala kniha (jakože neměla jsem čas na čtení… 2 malé děti, dům, zahrada, práce OSVČ, přízeň manžela) Po dobrém nebo po zlém? Od Matějíčka(četla jsem ji při opravdu každé volné chvilce, když děti spali a trvalo mi těch cca 100stran asi nměsíc :roll:…trochu mě to někam posunulo. Nejdu daleko pro dání na prdýlku, když je třeba, ale starší syn se mi následně po dobře padnuté ráně na zadek vysmíval. Já myslela, že mi upadne ruka a mladší syn jako opička krásně vše začal po starším vzoru opakovat. Loňské jaro a léto byl pro nás očistec.
Každé dítě prochází určitým vývojovým stádiem a na nás rodičích je se jim přizpůsobit, jak výchovu, pochopení, lásku, přitáhnout otěže nebo povolit, motivovat atd. atd.

Jo výchova dětí není lehká, tak hlavně vnitřní sílu a klid a doufat, že toto náročné období brzy přejde. Nezoufej. Přijdou další a další období a budou mnohem náročnější než toto. Chce to trochu nadhled, podělit se o trable a nechat se být pochopen :hug: :palec: DRŽ SE MATKO :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí