Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
chtela jsem se zeptat na vase zkusenosti.Ted jsem se docela vydesila, kdyz jsem cetla, ze deti by mely jist ruzna seminka a celozrnne pecivo vubec az od tri let nejdriv.Ja davam dceri pecivo se seminkama uz tak od roku a pul, chutna ji. Bilym rohlikem taky nepohrdne, to je jasny, ale ta zrnicka ji chutnaji asi vic.No ale pry to skodi strevum, tak jsem ted rozpacita, jestli ji to nejak neublizuje..:-/ Odkdy jste davali takove potraviny vasim detem? Diky moc! ![]()
@zzzuzzzannna
Semínka měl syn cca v 8. měsíci. Jednoduše ochutnával vše, co bylo v dózách v kuchyni. Zvládl i syrové těstoviny, syrovou čočku a fazole. No a žije… ![]()
Buď v klidu, nemyslim si že by seminka nějak ublížila, já synovi jednu dobu zase dělala um z teplé vody z kohoutku(bylo mu kolem 17měsíců)než jsem se dozvěděla že teplá je pouze užitková a neni pitná
a nic mu není
@Vlaďka 83
takovyhle ochutnavky mame taky za sebou..jeste syrovy kroupy a nudle do polivky nejsou ocividne spatny.
Nechci nijak hrotit, ale taky ji nechci davat neco, co by ji mohlo nejak uskodit.No tak kazdopadne asi v rozumny mire budem pokracovat dal.
Buď v klidu
malá má dva roky a asi od roku si dá radši seminkovy rohlík než normální. Teď ujíždí na slunecnicovem
za to straší ho do pusy nevezme ten furt normalni
a to bych byla radši kdyby jedl ty seminkove
@zzzuzzzannna ja osobne bile pecivo nejim vubec, miluji vsechno tmave a s co nejvice seminky a zrnicky. obe deti to zrejme tedy okoukaly ode me a i kdyz nemam problem jim koupit bily rohlik, vzdy si radeji vyberou ten seminkovy. maji radi treba i slunecnicova seminka na zobani jen tak v misce. teroii o nevhodnosti pojidani do 3 let sice znam, ale podle me to tak skodlive neni. kluci urcite seminkove pecivo jedli tak od 1,5.
@peta81 ja teorii ani neznala a rikala si, ze seminkove pecivo je urcite zdravejsi. Chyba lavky..:) Je mi jasny, ze tech „nevhodnych“ potravin dle veku ditete je asi cela rada a nebudu to nijak hrotit, jen me to dost zarazilo, kdyz jsem dnes narazila na ten clanek o celozrnnych potravinach.Diky za zkusenost ![]()
@eluv jo slunecnice, sezam a lnene seminko jsou top..:) Jsem rada, ze je na tom nekdo podobne! Diky! ![]()
Moje decka je ji mnohem driv nez ve 3r., jak seminka na pecivu nebo mi ujidaji salat nebo i orisky miluji.
Maji radeji obycejny rohlik, ja a muz jime ciste zitny s chia seminkama a ty nam ohlodaji. Miluji slunecnici, sezam.
Problem je moc velkem mnozstvi a casto, ze seminka jak to rict cisti/smirgluji streva.
Takze nesmi se to prehanet, ale ze ochutnaji nebo si zobnou peciva kde jsou seminka, tak bych se nehroutila. Kolik toho peciva sni pul rohliku nebo nanejvys cely denne ne? Tam bude zanedbatelne mnozstvi.
@Kelsey Ano,to nebude ani denne. Stridam to s bilym rohlikem a chlebem, takze bych to dohromady videla na max.2 rohliky tydne.
@niki V píše:
Buď v klidu, nemyslim si že by seminka nějak ublížila, já synovi jednu dobu zase dělala um z teplé vody z kohoutku(bylo mu kolem 17měsíců)než jsem se dozvěděla že teplá je pouze užitková a neni pitnáa nic mu není
No to snad ne, taky dávám malé teplou vidu z kohoutku
![]()
@nestarejtese A odkud máte teplou vodu? Pokud máte vlastní ohřev, tak zkontrolujte jestli používáte pravidelně nějaký hygienický program a mělo by to být OK. Pokud je voda ohřívána někde mimo, tak bych to nedělala a ohřívala studenou.
@Elenloth ano už budu raději ohřívat studenou
vlastní ohřev nemáme ![]()