Seriál Ochránce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5653
20.9.21 19:02
@mado píše:
@jednoslunicko takoví rodiče se nebojí, ti naopak vidí svého milánka jako nejhodnějšiho a nejlepšího a nesmíš na něj ani škaredě mrknout, takže ti by pak chtěli nahánět tebe a vyřizovat si to s tebou.

Jj, jedna taková zlatá dívenka šikanovala dlouhodobě moje děcko a matinka pak přibrala i mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
20.9.21 19:03
@matkabagristy píše:
to neni pravda. Dite trestne zodpovedne neni.

Ale oni jsou zodpovedni za nej. Nechci to nejak rozebirat, ale ja jsem to vyresit zvladla jednou, zvladla bych to zas. Jak jsi psala, ucitel nemuze, rodic ano. Dokonce musi. Prece nenecha ublizovat svemu decku. Decko se ma ochranit, i kdyby mne nekdo udal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
20.9.21 19:06
@jednoslunicko píše:
Ale oni jsou zodpovedni za nej. Nechci to nejak rozebirat, ale ja jsem to vyresit zvladla jednou, zvladla bych to zas. Jak jsi psala, ucitel nemuze, rodic ano. Dokonce musi. Prece nenecha ublizovat svemu decku. Decko se ma ochranit, i kdyby mne nekdo udal.

k trestni zodpovednosti rodicu za deti treba tady, posledni odstavec
 https://radiozurnal.rozhlas.cz/…nost-6342032

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
20.9.21 19:10
@matkabagristy píše:
k trestni zodpovednosti rodicu za deti treba tady, posledni odstavec
https://radiozurnal.rozhlas.cz/…nost-6342032

Rozumim, myslis to dobre, ale nenechala bych svemu decku ublizit, ani kdybych to mela odskakat sama. Jak bych se mu pak mohla podivat do oci a rikat si mama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
20.9.21 19:15

@matkabagristy poslední co bych řešila je, jestli z toho budu mít průšvih…to mi řekni, čím to je, že se tohle vůbec děje…je to tou slavnou volnou výchovou, že ty děti nemají respekt ani z autorit a nebojí se ničeho? jsem fakt asi stará škola…ale za mě tohle fakt nebylo…dneska jsme to rozebíraly s kolegyněmi a takové spolužáky jsme prostě neměly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.9.21 19:53
@jednoslunicko píše:
Rozumim, myslis to dobre, ale nenechala bych svemu decku ublizit, ani kdybych to mela odskakat sama. Jak bych se mu pak mohla podivat do oci a rikat si mama?
@Monchichik píše:
@matkabagristy poslední co bych řešila je, jestli z toho budu mít průšvih…to mi řekni, čím to je, že se tohle vůbec děje…je to tou slavnou volnou výchovou, že ty děti nemají respekt ani z autorit a nebojí se ničeho? jsem fakt asi stará škola…ale za mě tohle fakt nebylo…dneska jsme to rozebíraly s kolegyněmi a takové spolužáky jsme prostě neměly…

Já v těch situacích byla - i jako rodič, i jako pedagog. Násilí na agresorovi je ta nejblbější možná cesta, do které bych teda nešla. A to ani kdyby mě svběly obě ruce a cloumal se mnou vztek. To by se mi sakra vymstilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
20.9.21 21:22
@Lily-of-the-valley píše:
@Alriga a je to na motivy této události?

Teď jsem v novinách četla článek o tomto seriálu. Ne každý díl bude podle jedné konkrétní události. Někdy použili do jednoho dílu více případů na stejné téma. Konkrétnější článek nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25068
20.9.21 22:47
@matkabagristy píše:
no, z toho by rodicum mohl hrozit postih, oni trestne zodpovedni jsou.

To ano, ale zabere to vždycky, přečti si koneckonců příspěvky na předchozích stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25068
20.9.21 22:55
@topazio píše:
Já ty učitele lituji, co musí učit za některé děti. A samozřejmě i děti, které mají ve třídě problémového spolužáka s poruchou chování, s nějakou psychiatrickou poruchou. Jak bylo napsáno v jiné diskuzi. Dítě například vydává všelijaké zvuky, tluče hlavou do zdi, leze po zemi. Vždyť toto musí velmi narušit výuku.

Hele jo, ale je to výzva. Někdy správný přístup dokáže divy. A atmosféra ve tride je podle mě naprosto klíčová pro výuku. S dětmi si poradíš, horší je to s rodiči, kteří ne vždycky souhlasí s výchovnými postupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25068
20.9.21 23:00
@matkabagristy píše:
ale kolikrat to rodice resit chteji, ale sve deti proste nezvladaji. Pak nam tam i placou.

No jo, vono když v porodnici vyfasuješ takové nestandardní dítě, kdy te každá kámoška sice polituje, jak to máš těžké, ale ideální řešení neexistuje, tak to je docela na mašli. Zvlášť když je nulová podpora v rodině a chlap to taky neustál, takže ta ženská je třeba i samoživitelka bez možnosti střídačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
21.9.21 06:18
@MartinaIrena píše:
No jo, vono když v porodnici vyfasuješ takové nestandardní dítě, kdy te každá kámoška sice polituje, jak to máš těžké, ale ideální řešení neexistuje, tak to je docela na mašli. Zvlášť když je nulová podpora v rodině a chlap to taky neustál, takže ta ženská je třeba i samoživitelka bez možnosti střídačky.

ja to psala jako reakci na topazio, ze rodice kolikrat chteji, aby dite fungovalo podle pravidel, ale nefunguje jim to ani doma. Byvaji z toho kolikrat zniceni. Kdyz k nim pristupujeme empaticky, ukaze se, kde je pravda. Pak zkousime najit spolecny postup, ktery by ulevil vsem. A neni to vubec jednoduche a vubec to nebyva o neschopnosti pedagogu nebo rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13150
21.9.21 06:33

Jinak teda OT - myslím, že v tomto díle při té třídní schůzce visel na stěně Havel, takže asi poměrně stará kauza, ale teď ta šikana ve škole narůstá víc a víc a asi nic moc posun k lepšímu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25068
21.9.21 06:52
@matkabagristy píše:
ja to psala jako reakci na topazio, ze rodice kolikrat chteji, aby dite fungovalo podle pravidel, ale nefunguje jim to ani doma. Byvaji z toho kolikrat zniceni. Kdyz k nim pristupujeme empaticky, ukaze se, kde je pravda. Pak zkousime najit spolecny postup, ktery by ulevil vsem. A neni to vubec jednoduche a vubec to nebyva o neschopnosti pedagogu nebo rodicu.

Jo, přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.9.21 08:29
@matkabagristy píše:

A objektivně je většina těch problémových dětí natolik neuroatypických, že se jedná o vyloženě jedince s poruchou osobnosti, nebo jsou to jen trošku povahově náročnější jedinci, kteří se stali pouze produktem špatných rodinných vztahů či přezaměstnaných rodin a nedůsledné výchovy v ranném dětství? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21774
21.9.21 14:28

Myslím, že tyhle děti jsou pak outsideři i v dalším životě. Když se nenaučí normálně chovat jako děti, tak v dospělosti už to nedoženou. Prostředí doma a genetická zátěž to ještě dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí