Seriál Ochránce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65058
11.10.21 11:29
@NovápaníA píše:
Dobrý den, a teď si vemte že ve skutečnosti se to stalo ve vykachlíkovaném koupališti, kde je prakticky vidět na dno, a učitelky na to přišly až za víc jak půl hodiny. Až když školní výlet došel na autobusák 8o
Kluk byl skutečně také Filip a zemřel asi deset let po tom.

Ja myslim, ze to bylo ještě neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
11.10.21 12:15
@vokishka píše:
Ja myslim, ze to bylo ještě neco jineho

Máte pravdu. Z diskuze na ČT jsem zjistila, že fatálně skončili ještě dvě podobné události. Já si ještě z vesnické ZŠ pamatuji na školní výlety, kdy jsme v 8. a 9. ročníku byli na cyklovýletu. Sice nás nebylo ani dvacet, ale z dnešního pohledu rodiče jsem ráda že se nic vážného nestalo. Učitelé na nás byli pouze dva, původně snad měli být tři ale ten třetí nejel. V 9. to navíc bylo rozděleno na cyklisty a necyklisty. Kdy bylo na učitele cyklistu ( ředitele školy ) deset dětí a zbytek jel na místo s učitelkou autobusem. Jedna spolužačka měla na kole nehodu a výletu se nakonec neúčastnila. Spolužáci říkali, že ji jen rodiče převzali i s rozbitým kolem. Ve škole se pak o tom nemluvilo, ani o drbech od dospělých nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
11.10.21 18:59

Tak jsem to dokoukala… a noční můra, tohleto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
11.10.21 19:01

@neumisa strašný, viď? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
11.10.21 23:33
@matkabagristy píše:
Brecim

klobouk dolů před všemi, kteří pořádají tábory, výlety a podobné akce s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
11.10.21 23:37
@matkabagristy píše:
pripad jsem zaregistrovala. Kazdou mimoskolni akci jsme jednou nohou v kriminalu. Nelze ohlidat vse, zvlast, kdyz sverenci nerespektuji pokyny. Furt papirujeme, piseme a podepisujeme dokola pouceni (zrovna jsem vyplnila opetovne pouceni bozp po skolnim urazu).

ono je neskutečné, že vlastně takové to běžné školení BOZP ve finále vydávají za kurz první pomoci. To je tedy síla. Jak pro učitele ale i pro rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
12.10.21 08:04

Někdy se i samotní učitelé nebo třeba instruktoři na daných akcích chovají jako blázni. Nás nechali jet sjíždět vodu v době, kdy bylo vyhlášeno povodňové nebezpečí. Ti instruktoři byli úplně vysmátí, přestože museli jedněm spolužákům pomáhat od nebezpečí. Učitelé nás tam nechali v deštích ještě 3 dny

Výsledek u mě? - Zánět močových cest a následný zánět ledvin + odpor k vodáctví

:pocitac: :pocitac: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
12.10.21 10:35
@janickaIII píše:
ono je neskutečné, že vlastně takové to běžné školení BOZP ve finále vydávají za kurz první pomoci. To je tedy síla. Jak pro učitele ale i pro rodiče.

To není pravda. Kurz prvni pomoci je ve škole samostatné školení, sice take jen co 2 roky jako BOZP, ale je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
12.10.21 12:55

@janickaIII to byl maskovací manévr toho ředitele…že tím prošli, ačkoliv ne skutečnosti to nebyla pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6026
12.10.21 13:05

Tak jsem to taky dokoukala. Tenhle díl byl fakt peklo. Pamatuji si, že mi bylo asi 17 let a jela jsem s klukama z tréninku jako vedoucí na závody. Sama, klukům bylo od 6 do 10 let, bylo jich asi 5. Zpět jsme jeli vlakem, seděli v dětském kupé.

Nechala jsem kluky lítat po vagónu, protože cesta byla dlouhá a už se nudili. Téměř nikdo tam nebyl, byl to courák. A najednou na mě vyletěl průvodčí, že jsem úplně blbá, že přeci netěsní dveře a co kdyby mi kluk vypadl. Já byla samozřejmě v šoku, vůbec jsem to nevěděla, nikde žádná cedule nebyla. To bylo před více než 20 lety. V podstatě jsem jenom měla strašnou kliku.

Vím, že řešit se to začalo až když za jízdy vypadlo rodičům malé dítě. Taky tenkrát nebyla nikde žádná cedule. Ale byla to jejich chyba, že dítě neuhlidali. Teprve pak se tam alespoň namontovalo to světlo, které signalizovalo, jestli jsou dveře zamknuté a nebo ne.

Tenhle díl mi to připomněl. Všichni tihle instruktoři na táborech a podobně jsou jednou nohou v kriminálu. A já můžu akorát děkovat bohu, že mě se to nestalo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.10.21 13:14
@Ha-ni píše:
To není pravda. Kurz prvni pomoci je ve škole samostatné školení, sice take jen co 2 roky jako BOZP, ale je.

Ale v tom filmu to vyznívá, tak, že stačí klasické BOZP… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.10.21 13:17
@Monchichik píše:
@janickaIII to byl maskovací manévr toho ředitele…že tím prošli, ačkoliv ne skutečnosti to nebyla pravda…

Jasně takhle jsem to pochopila. Ale stejně by mě zajímalo, jestli mají učitelé jen klasické BOZP, jako v každé práci nebo něco víc, kde se opravdu naučí poskytnout první pomoc a aby to bylo opravdu praktické, ne že se nažene učitelský sbor do jídelny, bezpečak jim něco povykláda, nikdo ho stejně neposlouchá a tím je splněno. Tohle je katastrofa, jak pro učitele tak rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
12.10.21 13:32
@Ha-ni píše:
To není pravda. Kurz prvni pomoci je ve škole samostatné školení, sice take jen co 2 roky jako BOZP, ale je.

ale v tom díle to ředitel za bezpečnostní školení vydával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
12.10.21 13:34
@janickaIII píše:
Jasně takhle jsem to pochopila. Ale stejně by mě zajímalo, jestli mají učitelé jen klasické BOZP, jako v každé práci nebo něco víc, kde se opravdu naučí poskytnout první pomoc a aby to bylo opravdu praktické, ne že se nažene učitelský sbor do jídelny, bezpečak jim něco povykláda, nikdo ho stejně neposlouchá a tím je splněno. Tohle je katastrofa, jak pro učitele tak rodiče.

My měli školení s doktorkou z první pomoci, dokonce nám nechala na pár dnů k dispozici ty panáky na masáž srdce, bralo se to i do tříd, děcka si vyzkoušely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.10.21 13:49
@vokishka píše:
My měli školení s doktorkou z první pomoci, dokonce nám nechala na pár dnů k dispozici ty panáky na masáž srdce, bralo se to i do tříd, děcka si vyzkoušely

A to měli všichni učitelé a všechny třídy (alespoň 2. stupeň) nebo jen třídní učitelé? Nevím proč nemůže být jednou z podmínek práce s dětmi kurz první pomoci a to i u všech učitelů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí