Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@neumisa píše:
víš, mnohem radši bych absolvovala užitečný kurs první pomoci než hromadu naprosto zbytečných školení - jenže na první pomoc jaksi nejdou peníze z dotací a tudíž není v nabídce.Já osobně ho absolvuju každé 2 roky na trenérském školení, nicméně i tam se to smrsklo jen a pouze na autonehodu, což je jaksi nedostačující, těch nebezpečných situací je mnohem víc.
a ptá se někdo učitelů na praxi? Oznamujete to někde vy sami, že je něco potřeba? zajímá mě, zda je vůbec nějaký tlak ze spodu na ty horní místa… protože pokud nic z uvedeného nemáte, pak se dost divím, že tu práci vůbec někdo dělá.
Za posledních 6 let jsem kurz první pomoci měla možnost absolvovat 3×, byla jsem 2×. Vždy vedeno člověkem z praxe u RZ, včetně nácviku na figurínách, poučení o používání AED. Komerční sféra.
Překvapuje mě, že učitelé nic takového nemají. ![]()
@janickaIII píše:
a ptá se někdo učitelů na praxi? Oznamujete to někde vy sami, že je něco potřeba? zajímá mě, zda je vůbec nějaký tlak ze spodu na ty horní místa… protože pokud nic z uvedeného nemáte, pak se dost divím, že tu práci vůbec někdo dělá.
ano, já s tím otravuju každý rok ![]()
@Samy píše:
Noční můra, fuj… Zpětně se člověk vůbec nediví, když na táboře pouštěli vedoucí do vody vždy jen skupinku po pár dětech, což se nám jako dětem nelíbilo, chtěly jsme řádit ve větším počtu.Ale zarazilo mě, že obě učitelky měly stejný trest. Vždyť se domluvily, kdo kde bude. To jako kdyby se byly dohodly, že půlka dětí bude u vody a druhá třeba o 3 km dál v lese, tak i ta, co s nimi bude v lese, bude mít nakonec stejný trest jako ta, co děti neuhlídala u vody?
Bohužel podobná tragédie se stala u nás ve městě asi 5 let zpátky, tehdy na táboře, který uskutečnili dva pořadatelé od nás, na místě utonulo dítě. Bylo tam ale podstatně víc dohlížejících osob na větší počet dětí. A mám pocit, že „s trestem“ odešli jen ti, kdo měli dozorovat u vody. Každopádně známá se z toho sesypala na hodně dlouho a další zúčastnění taktéž, ale život už to bohužel nevrátí. A ostatním se to bude vracet v myšlenkách třeba po zbytek života. A to tenkrát ani děti neskákaly do vody, prostě se „jen“ koupaly a hrály si ve vodě. To byl u nás poslední rok této akce, od té doby se už nikdy neopakovala a předpokládám, že už ani nebude.
ve skutečnosti se tresty lišily a chlapce vytáhl borec z areálu, nikoliv učitelka..
seriál je poněkud „volněji inspirován“,
každopádně je pro mne po Kukačkách jeden z nejlepších za poslední roky na ČT1..
A to nikoliv (jen) kvůli mému dětskému idolu
.. fajn je tam ta linka s jeho manželkou a ministerstvem, celé to má smysl, hlavu a patu a ukazuje to, jak těžké to učitelé mají
(a furt jim někdo bude ty prázdniny a snad i peníze závidět.. ať si to nejdřív zkusí, mně to úplně stačilo pár hodin týdně čistě externě.. nejhorší byly učňáky..)
Příspěvek upraven 12.10.21 v 18:33
@janickaIII píše:
to vůbec není myšleno na učitele… jen mě překvapuje, že tolik učitelů zůstává stále nevyslyšených… pokud tedy vůbec křičí, že je něco špatně…
Asi jsem vztahovačná, ale ten podtext, že za situaci vlastně můžeme my, tam stále cítím. ![]()
@SAJ píše:
Asi jsem vztahovačná, ale ten podtext, že za situaci vlastně můžeme my, tam stále cítím.
@neumisa píše:
ano, já s tím otravuju každý rok
a co Ti na to říkají?
@janickaIII píše:
a co Ti na to říkají?
no jako vždy… pokrčení rameny, nejsou peníze, není v nabídce dotačních školení.
vlastně je to už jen taková hra… já si postěžuju, oni pokrčí rameny. Víc nečekám, otravuju ze zvyku.
Příspěvek upraven 12.10.21 v 19:01
@Svistice píše:
Za posledních 6 let jsem kurz první pomoci měla možnost absolvovat 3×, byla jsem 2×. Vždy vedeno člověkem z praxe u RZ, včetně nácviku na figurínách, poučení o používání AED. Komerční sféra.
Překvapuje mě, že učitelé nic takového nemají.
Už jsem psala, že máme. A nejen na naší škole. Ob rok, školení s člověkem z praxe. ![]()
@neumisa píše:
no jako vždy… pokrčení rameny, nejsou peníze, není v nabídce dotačních školení.vlastně je to už jen taková hra… já si postěžuju, oni pokrčí rameny. Víc nečekám, otravuju ze zvyku.
až se pak jednou na vaší škole něco stane
ty jediná budeš mít čisté svědomí a vedení to konečně nakopne ![]()
bohužel je to vždy tak.. musí se NĚCO STÁT, ABY SE NĚCO ŘEŠILO..
každopádně - otravuj dál - fandím ti ![]()
my míváme každý rok školení s doktorem včetně figuríny na srdeční masáž, umělé dýchání a přiložení defibrilátoru (ale nejde o školství).. vnímáme to obecně jako přínosné.. a zrovna ten defibrilátor už pár lidí zachránil.
@neumisa píše:
no jako vždy… pokrčení rameny, nejsou peníze, není v nabídce dotačních školení.vlastně je to už jen taková hra… já si postěžuju, oni pokrčí rameny. Víc nečekám, otravuju ze zvyku.
nejsou penize? ![]()
@janickaIII píše:
nejsou penize?
jak jsem koupila, tak prodávám. já do financování škol nevidím. Hele, nevím, co víc bych jako řadový učitel měla udělat.
Ona je otázka, jestli sebelepší kurz první pomoci těmto situacím zabrání.
@neumisa píše:
jak jsem koupila, tak prodávám. já do financování škol nevidím. Hele, nevím, co víc bych jako řadový učitel měla udělat.
no minimálně si krýt záda, že jsi o něco žádala a jak Ti bylo odpovězeno.
Jasně je otázka jestli kurz pomůže, ale to není důvod rovnou říct, že tak ho tedy ani platit a pořádat nebudeme. To by se pak mohlo celé školství zrušit, protože ona je otázka, kolik znalostí děti budou ze školy ve skutečnosti vlastně potřebovat… ale už dost.
Díky za sdílení zkušeností. ![]()
@Samy píše:
Noční můra, fuj… Zpětně se člověk vůbec nediví, když na táboře pouštěli vedoucí do vody vždy jen skupinku po pár dětech, což se nám jako dětem nelíbilo, chtěly jsme řádit ve větším počtu.Ale zarazilo mě, že obě učitelky měly stejný trest. Vždyť se domluvily, kdo kde bude. To jako kdyby se byly dohodly, že půlka dětí bude u vody a druhá třeba o 3 km dál v lese, tak i ta, co s nimi bude v lese, bude mít nakonec stejný trest jako ta, co děti neuhlídala u vody?
Bohužel podobná tragédie se stala u nás ve městě asi 5 let zpátky, tehdy na táboře, který uskutečnili dva pořadatelé od nás, na místě utonulo dítě. Bylo tam ale podstatně víc dohlížejících osob na větší počet dětí. A mám pocit, že „s trestem“ odešli jen ti, kdo měli dozorovat u vody. Každopádně známá se z toho sesypala na hodně dlouho a další zúčastnění taktéž, ale život už to bohužel nevrátí. A ostatním se to bude vracet v myšlenkách třeba po zbytek života. A to tenkrát ani děti neskákaly do vody, prostě se „jen“ koupaly a hrály si ve vodě. To byl u nás poslední rok této akce, od té doby se už nikdy neopakovala a předpokládám, že už ani nebude.
Díl jsem ještě neviděla, ale učitelé mají většinou povinnost chodit ven ve dvou a ve dvou taky dohlížet. Proto mohl být trest stejný, protože ta druhá neměla co odcházet. S dětmi u vody jsem bývala jen na táboře a tam jsme je měli po pár dětech ve vodě a neustále jsme počítali hlavičky. S tehdy ještě přítelem jsme jako nejmladší vždy vyhráli rybník a tak jsme hlídali. Školní děti do vody neberu, mám strach. Ví, že jich hromada chodí na koupák samostatně odpoledne, ale tam už to aspoň není naše odpovědnost.