Seriál Ochránce

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4789
18.10.21 09:35

Mně neskutečně s..e, jak se chová k manželce. Arogantní, namyšlený, bez kouska empatie, vůbec jí nedá najevo, že o ni stojí nebo že ho mrzí, že nejsou spolu, prostě jí sbalí peřiny a čau. Otravnej jak zimnice. Ještě ať se vychrápe s tou studentkou. Vaculík super, málokdo by mně tak vytočil v té roli :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21288
18.10.21 09:46

@jednoslunicko a ta reakce na jeji nemoc byla strasna. Ta manzelka- herecka k nemu ale vubec nesedi. Kdyby hrali nejakou zamilovanou scenu, ani trochu tomu neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
18.10.21 09:47
@jednoslunicko píše:
Mně neskutečně s..e, jak se chová k manželce. Arogantní, namyšlený, bez kouska empatie, vůbec jí nedá najevo, že o ni stojí nebo že ho mrzí, že nejsou spolu, prostě jí sbalí peřiny a čau. Otravnej jak zimnice. Ještě ať se vychrápe s tou studentkou. Vaculík super, málokdo by mně tak vytočil v té roli :-D

Už v minulém díle jsem si říkala, to že nemají děti je možná horší než když děti vylétnou z hnízda. Ty alespoň někdy rodiče navštíví, nebo vnoučata. Ano i taková manželství se odcizí, ale něco je stále spojuje. A s manželčinou nemocí se asi neumí srovnat, proto možná volí to jednodušší dělá že se ho to netýká. Raději utíká za studenty, aby ho nehryzalo svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
18.10.21 11:38
@jednoslunicko píše:
Mně neskutečně s..e, jak se chová k manželce. Arogantní, namyšlený, bez kouska empatie, vůbec jí nedá najevo, že o ni stojí nebo že ho mrzí, že nejsou spolu, prostě jí sbalí peřiny a čau. Otravnej jak zimnice. Ještě ať se vychrápe s tou studentkou. Vaculík super, málokdo by mně tak vytočil v té roli :-D

Ještě jak jí nutil do práce, co? Celý život pracovala a když je nemocná a necítí se na to, tak jí řekne, že jí vlastně nic není a neplní si svoje povinnosti. Síla! Měli by se rozvést a ona najít prince :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
18.10.21 13:18

Celý je to divný, kdyby taková holka opravdu byla, tak má dva asistenty, dohled PPP a individual. Ředitelka by se na ni bála jen škaredě podívat, protože by měla za zády spoiustu odborných pracovníků, kteří by ji vysvětlil, že musí být vstřícná a nechat si vše líbit.

Navic ministerstvo nemá přehled o atypických školách, to jim musí poradit doktor, mj. neurolog dospělých, co léčí zlomenou nohu dítěte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
18.10.21 14:06
@malákráličice píše:
@jednoslunicko a ta reakce na jeji nemoc byla strasna. Ta manzelka- herecka k nemu ale vubec nesedi. Kdyby hrali nejakou zamilovanou scenu, ani trochu tomu neverim.

Taky mně tam moc nepasuje. Dušková je taková zvláštní, ale zase neokoukaná. Líbí se mi, jak s ním mluví o práci, ale nějaká intimita tam není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13823
18.10.21 14:32

Taky jsem z toho trochu rozpacita (navic zaujata, protože ten kůň na začátku je úplně jiný než ten co je pozdeji! :lol: ). Je určitě dobře, že se ukazuje i alternativní vzdělávání. I s tím, že pro někoho je vhodnější než pro jiného.

Ale ten maglajz s doktorem pro všechno, se Sarou, s jeho chováním k ženě. :roll: myslím, že Vaculík se snaží seč může, ale scenaristickou plochost a nesrozumitelné postavy prostě nemůže preprat. Bohužel. Začalo to moc dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21288
18.10.21 14:57

@Lily-of-the-valley prvni dil super, druhy jeste a od tretiho uz to jde dolu. Ten posledni jsem zatim nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26241
18.10.21 15:37

Tak tohle mi kapičku zvedlo tlak… jako fakt začínám být vysazená na to, jak je alternativní vzdělávání zalité sluncem a klasická základka zlo. Tolik osobní angažovanosti od úředníka? Veterinář (mimochodem, ten by asi nějaké to vzdělání utrpět měl), který volá holce do vyučování? Třináctiletá holka, která má na hrbu chod celé farmy? Školné, které místo rodičů platí manželka ombudsmana? Matka, která dceru řešila, jen když ji někam vezla? No tenhle díl byl dost silně přitažený za vlasy.

Mezilidské vztahy nekomentuju, lidi jsou různí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
18.10.21 15:44

@neumisa matka holky prý anarchistka, ale pracuje na poště, úřadu snad ze všech nejvíc svázáným nejvíc nesmyslnými předpisy. A to vození v poštovním autě, ta auta nejsou k dispozici ani na pracovní doručování, jsou sdílená, s GPS a ona jej používá jako soukromé auto k vození děcka do školy, tak to určitě.
Taky mám pocit, že čím další díl, tím blbější.
Jasně všichni budeme alternativně vzdělání, budeme si hrát, dělat jen to, co nás baví, válet se ve vyučování po koberci a po absolvování tohodle povedeme farmu. Budeme to zvládat, protože škola života. :mrgreen: možná tak za první republiky, dneska bez vzdělání nezametáš ani ulice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
18.10.21 16:11

@neumisa ten chod farmy jsem také nepochopila. Chápu, že holka vypomáhala nebo to že jí otec učil manuální činnost. Jak Vaculík několikrát poukazoval na vemena. Proč ne, počítat se dá cokoliv. Bohužel už to otec s tou aleternativou přehnal až moc, když holka ani neuměla číst. Jak by mohla časem něco vyřídit na úřadě, třeba dotace? Navíc ta farma musela mít nějakého jednatele nebo tak. Pokud vím, když je účastníkem dědického řízení ( pokud ten otec měl nějaký podíl na farmě ) nezletilé dítě musí mít nějakého dospělého který to spravuje za něj ( vím od kolegyně, soudně nařídili že za dítě bude mít nad dědictvím dohled švagrová, matka to být nesměla ). To že byla zvyklá pomáhat je dobře. Ale jak matka řekla na začátku, tohle už byla otročina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
18.10.21 16:32

@NovápaníA ta farma byla školní. V závěru dilu psali, že Anežka s manželem tu farmu koupili a hospodaří tam.
Klidně, ať holka farmáři, ale předtím musí do školy, jako dítě neví, co bude v životě potřebovat, řešit úřady, banku, hypotéku, lékaře, cestovat… na to vše potřebuješ teoretické základy, jinak přijdeš na buben i s pracovitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
18.10.21 16:56

@mado Farma byla školní a vše dělala jen Anežka, někoho dospělého jsem neviděla, se starat o hospodářství. Ale vím jak to myslíte. Tatínek byl v učení alternativní až moc. Jak to řekl sám ombudsman, tatínek jezdí na konference a doma má negramota. Dnes je hospodářství závislé na dotacích, jak si o ně zažádá. Nebo jak někoho pověří vyřízením. Nebo různí Šmejdi, když někdy ani vzdělaný člověk neví že se nachytala. Co by dělal tatínek, kdyby mu podepsala smlouvu na výhodnou elektřinu. Přijde někdo cizí na statek a všichni Jó, běžte dál Anežka to s vámi vyřídí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
18.10.21 17:06

@NovápaníA jasně, chápeme to obě stejně, dítě vzdělání pro život potřebuje. A tady si tykame ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
18.10.21 17:10
@mado píše:
@NovápaníA A tady si tykame ;)

Tak ahoj :palec: většinou si na diskuzích stěžují, že spolu husy nepásly. Mimochodem jsem na netu našla tohle. Ale jestli to souvisí s filmem nevím:
„Odmítají tradiční koncept vzdělávání. Jak to jen jde. Čistokrevní takzvaní unschooleři jsou děti manželů Kutáčkových z Vyškovska - sedmnáctiletá dívka a její třináctiletý bratr. Ve vesnici Mouřínov žijí na rodinné farmě. „Děti nikdy nechodily do školy. Až dcera se pak v osmé třídě rozhodla, že půjde na střední školu. A dostala se. Je ve druháku na veterině,“ vypráví Petra Kutáčková.“
Je to z roku 2014

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky