Seriál Ochránce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21805
18.10.21 22:23

@matkabagristy pokud je kluk v klidu, tak fajn, ale vím o dětech, které tak narušují výuku ostatních, že ti se nemají šanci pořádně nic naučit, protože mají ve třídě vytrvalý rušivý element s nepředpokládaným a agresivním chováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21320
18.10.21 22:28

@matkabagristy co to jsou ty eckove obory bez vyucniho listu? Treba pomocny kuchar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.21 05:53
@malákráličice píše:
@matkabagristy co to jsou ty eckove obory bez vyucniho listu? Treba pomocny kuchar?

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
19.10.21 08:24
@matkabagristy píše:
zaci vzdelavani podle paragrafu 16 skolskeho zakona maji jine vysvedceni, jsou pro ne urceny eckove obory bez vyucniho listu. Slovni druhy jsou dulezite pro gramatiku, eseje po zacich zs nikdo nechce.

Dobrý den, také mě to zajímá. Sama jsem na ZŠ byla na propadnutí. Když jsme v roce 2003 dávali přihlášky učitelka, která byla školní poradce, nám říkala že speciální obory neexistují. Tohle mi prostě utkvělo v hlavě. Prý byly a dnes je to zrušeno a i takový žák jak já může studovat gymnázium. Byla jsem jak exponát. Je pravda, že když jsem pak nastoupila na učňák, měli tam obory Farmářské práce, Cukrářské práce… ale děcka co jsem z cukrářů znala byly z normální základky. Když jsem ze zvědavosti před jednou učitelkou řekla, že jsem slyšela o oborech bez výučního listu, řekla mi že je to hloupost. Nakonec, když se mi někdo začal normálně věnovat, jsem si dodělala i maturitu. Dotyčný, zjistil že jsem chápavá ale mohl být problém i v matikáři.
EDIT: schválně jsem se podívala na web učiliště kam jsem chodila. Některé obory mají v kódu E jak se zmiňujete. V informacích se píše, že je to tříletý učební obor pro žáky se spec. potřebami na doporučení odborného pracoviště. Ale takto formulované to za mě určitě nebylo. Přikládám foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.21 16:29
@NovápaníA píše:
Dobrý den, také mě to zajímá. Sama jsem na ZŠ byla na propadnutí. Když jsme v roce 2003 dávali přihlášky učitelka, která byla školní poradce, nám říkala že speciální obory neexistují. Tohle mi prostě utkvělo v hlavě. Prý byly a dnes je to zrušeno a i takový žák jak já může studovat gymnázium. Byla jsem jak exponát. Je pravda, že když jsem pak nastoupila na učňák, měli tam obory Farmářské práce, Cukrářské práce… ale děcka co jsem z cukrářů znala byly z normální základky. Když jsem ze zvědavosti před jednou učitelkou řekla, že jsem slyšela o oborech bez výučního listu, řekla mi že je to hloupost. Nakonec, když se mi někdo začal normálně věnovat, jsem si dodělala i maturitu. Dotyčný, zjistil že jsem chápavá ale mohl být problém i v matikáři.
EDIT: schválně jsem se podívala na web učiliště kam jsem chodila. Některé obory mají v kódu E jak se zmiňujete. V informacích se píše, že je to tříletý učební obor pro žáky se spec. potřebami na doporučení odborného pracoviště. Ale takto formulované to za mě určitě nebylo. Přikládám foto.

Nevim, co ti napsat. Obory bez vyucniho listu jsou ve skolstvi, co pamatuju. Ucim 26 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
19.10.21 18:17

@matkabagristy nic se neděje. Proto jsem ten komentář poté opravila. Jen nevím zda jsou bez výučního listu. Třeba si to nepamatuji ve správném kontextu. Jen si pamatuji, že tenkrát mi bylo řečeno že VL dostávají všichni. Nebo o tom nechtěli mluvit, ač jinak byli vstřícní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21805
19.10.21 18:25

@NovápaníA tak asi nějaký výstupní papír o absolvování studia dostaneš vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
19.10.21 18:56

@mado občas mám „záchvat“ :mrgreen: a jsem schopná hledat potřebnou informaci dokud jí nenajdu. Tak jsem zagooglila a našla toto: http://www.nuv.cz/…i-vzdelavani Třeba zubní instrumentářka mě překvapila. Myslela jsem, že mají úplně jiný typ vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21320
19.10.21 22:54

@NovápaníA ta zubni instrumentarka je nejaka divna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13174
19.10.21 23:01
@malákráličice píše:
@NovápaníA ta zubni instrumentarka je nejaka divna.

Není… Je to de facto kurz. A objem znalostí je minimální. Může to dělat skoro každý. Zubní instrumentářka je asistentka zubaře, s pacientem nic nedělá, takže ten hlavní kontrolní bod je ten stomatolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21320
20.10.21 08:18

Pochopili jste, kdo byl reditelem zakladky po smrti otce? To tomu celemu sefovala trinactileta holka? Nebyli tam zadni ucitele, zadne vedeni skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21320
20.10.21 08:24
@Magical-eyes píše:
Není… Je to de facto kurz. A objem znalostí je minimální. Může to dělat skoro každý. Zubní instrumentářka je asistentka zubaře, s pacientem nic nedělá, takže ten hlavní kontrolní bod je ten stomatolog.

On je to sice kurz, ale clovek na neho asi musi mit ukoncene SS vzdelani. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
20.10.21 09:36
@Magical-eyes píše:

Pochybuji, že by to mohl dělat člověk s minimálním vzděláním. Možná to bude nějaké navazující studium, jen to v článku není vysvětleno. Přeci jen i ta instrumentářka sahá na nástroje, pracuje s chemikáliemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
20.10.21 09:46
@malákráličice píše:
Pochopili jste, kdo byl reditelem zakladky po smrti otce? To tomu celemu sefovala trinactileta holka? Nebyli tam zadni ucitele, zadne vedeni skoly.

Vypadalo to tak. A kvůli tomu chodu farmy tento díl vnímám podivně. Chápu, že děvče bylo tvrdohlavé a chtělo pomáhat stůj co stůj. Ale aby po ní někdo vyžadoval, že nemůže do školy dokud nepřijde veterinář? Takové věci snad řeší dospělí, a pokud měl někdo zdravotní problém má schůzku odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21320
20.10.21 10:16
@NovápaníA píše:
Vypadalo to tak. A kvůli tomu chodu farmy tento díl vnímám podivně. Chápu, že děvče bylo tvrdohlavé a chtělo pomáhat stůj co stůj. Ale aby po ní někdo vyžadoval, že nemůže do školy dokud nepřijde veterinář? Takové věci snad řeší dospělí, a pokud měl někdo zdravotní problém má schůzku odložit.

Cim vic nad tim premyslim, tim vetsi kravina mi ten dil prijde.
A kdyz nastoupila na alternativni skolu, uz se o farmu starat nemusela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí