Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
A pochopily jste, co je tam ta mlada holka, co se tulila k vaculikovi?
@matkabagristy to je nyní jeho milenka, dříve studentka, z prvního dílu.
@mado píše:
@matkabagristy to je nyní jeho milenka, dříve studentka, z prvního dílu.
ze jo, my se doma kvuli tomu pohadali ![]()
@mado píše:
Přijde mi, že autor serialu měl v dětství velké problémy s vrstevníky, autoritami, řádem, s plněním vlastních povinností a fungování školy zná z rychlíku.
Jinak nevím, proč všechny v tom seriálu vykresluje jako hloupé a neschopné, zvláště pedagogy a spolužáky.
Hlavní hrdina je plochá postava, bez vývoje a energie. Buď to tak autor napsal nebo to herce opravdu nebaví a nic do toho nedává. Sama mám pocit, že jsem z toho utahaná, než se seriál dotlačí do konce dílu.
Jediné pozitivum, byl to předposlední díl, vzhledem k silně klesající tendenci díla to je dobrá zpráva.
Včera jsem si říkala, že ten ochránce měl být snad kladná postava, ne? A mně štve jak lidsky tak pracovně - tak nevím ![]()
@matkabagristy jo, je to ta Sára.
fakt super plot twist, docela mě to štve. (A ano, částečně za tím stojí fakt, že mám Vaculíka ráda a mám ho ráda v roli slusnaka
.)
Jinak mě ten minulý díl neurazil, nenadchnul. Tak nějak nerozumím motivaci té Sabi… možná jsem jen nedavala celou dobu pozor a někde to bylo vysvětleno. Ředitelka mezi mlýnskými kameny, tomu rozumím, stejně tak pohledu ostatních učitelů (nezastavam ho, ale takhle se na věc dívá hodně lidí). Je to velké téma, které rezonuje společnosti, ale stejně jako migrace to je spíš mediálně zajímavé, než že by to řešilo hodně lidí.
Nic moc prostě. Navíc jsem si v půlce myslela, že to novinarce napraskala Sára a že řidič jen tak vypadá a ono ne. ![]()
Přijde mi, že Vaculík to hraje, jako by ho to nebaví a nechtělo se mu. Ta postava je bez energie, emocí, nehraje nic, čemu by se dalo věřit, ztotožnit se s tím.
@Lily-of-the-valley píše:
@matkabagristy jo, je to ta Sára.fakt super plot twist, docela mě to štve. (A ano, částečně za tím stojí fakt, že mám Vaculíka ráda a mám ho ráda v roli slusnaka
.)
Jinak mě ten minulý díl neurazil, nenadchnul. Tak nějak nerozumím motivaci té Sabi… možná jsem jen nedavala celou dobu pozor a někde to bylo vysvětleno. Ředitelka mezi mlýnskými kameny, tomu rozumím, stejně tak pohledu ostatních učitelů (nezastavam ho, ale takhle se na věc dívá hodně lidí). Je to velké téma, které rezonuje společnosti, ale stejně jako migrace to je spíš mediálně zajímavé, než že by to řešilo hodně lidí.
Nic moc prostě. Navíc jsem si v půlce myslela, že to novinarce napraskala Sára a že řidič jen tak vypadá a ono ne.
Sabi začala nosit šátek natruc. Vadilo jí, jak se některé učitelky opovržlivě chovaly k té nově příchozí muslimské studentce.
@Snorlaxik nepřišlo mi, že se zle chovaly kvuli šátku, ale kvůli tomu, že ve třeťáku odborné školy se objeví studentka, která umí tři slova česky. Jak chceš v tomto případě učit odborné předměty, když nemáš na co navazovat.
To je ten problém, že ve vyšším stupni vzdělávání se ocitne dítě, které je úplně jinde, co se týče jazyku, znalosti, předchozích studií. Ředitelka řekne jasně bereme, protože za ní má peníze, ale co ti učitelé s ní, co maturita a jaké bude mít znalosti pro výkon povolání?
@mado píše:
@Snorlaxik nepřišlo mi, že se zle chovaly kvuli šátku, ale kvůli tomu, že ve třeťáku odborné školy se objeví studentka, která umí tři slova česky. Jak chceš v tomto případě učit odborné předměty, když nemáš na co navazovat.
To je ten problém, že ve vyšším stupni vzdělávání se ocitne dítě, které je úplně jinde, co se týče jazyku, znalosti, předchozích studií. Ředitelka řekne jasně bereme, protože za ní má peníze, ale co ti učitelé s ní, co maturita a jaké bude mít znalosti pro výkon povolání?
Ta učitelka hned na začátku, jak vlezla do třídy, tak protočila oči a pronesla něco ve smyslu: zase tahle.
Ta holka se češtinu doučila.
@Snorlaxik píše:
Tak včerejší díl se mi líbil. Líbilo se mi, jak se za spolužačku postavili spolužáci. Bylo tam krásně ukázaný, jak netolerance učitelů, jejich povýšenecký přístup, vede studenty k tomu, aby zkoušeli jejich hranice.
S tím tedy fakt nesouhlasím. Učitelé byli netolerantní a studenti se za spolužačku postavili? Pokud by právě studenti neměli potřebu okamžitě té dohody zneužít (provokace studenta s čepicí), učitelé by neměli potřebu to řešit a zakazovat. Ono se to hezky řekne - učitelé jsou netolerantní, proč jim to vadí, ale včera tam bylo krásně ukázáno, proč je nutné mít jasná pravidla nastavená a nepřipustit z ní výjimky. Ten, kdo toho zneužije, jsou právě ti chudáčci studenti.
@hanka.br. píše:
S tím tedy fakt nesouhlasím. Učitelé byli netolerantní a studenti se za spolužačku postavili? Pokud by právě studenti neměli potřebu okamžitě té dohody zneužít (provokace studenta s čepicí), učitelé by neměli potřebu to řešit a zakazovat. Ono se to hezky řekne - učitelé jsou netolerantní, proč jim to vadí, ale včera tam bylo krásně ukázáno, proč je nutné mít jasná pravidla nastavená a nepřipustit z ní výjimky. Ten, kdo toho zneužije, jsou právě ti chudáčci studenti.
„Studenti“ nejsou žádná kolonie s jednou královnou. Někteří se za spolužačku postavili, jiní využili situace k provokacím.
@Bábrdl píše:
„Studenti“ nejsou žádná kolonie s jednou královnou. Někteří se za spolužačku postavili, jiní využili situace k provokacím.
Samozřejmě, že jsou. Pravidla musí platit pro všechny, takže pokud má jeden student potřebu hledat v nich skuliny, provokovat a zneužívat jich, musí se nastavit tak, aby byla neprůstřelná pro všechny. Bohužel. Ale to není vina učitelů, tohle si musí v hlavě srovnat studenti, kteří po té toleranci tak strašně volají.
@hanka.br. píše:
Samozřejmě, že jsou. Pravidla musí platit pro všechny, takže pokud má jeden student potřebu hledat v nich skuliny, provokovat a zneužívat jich, musí se nastavit tak, aby byla neprůstřelná pro všechny. Bohužel. Ale to není vina učitelů, tohle si musí v hlavě srovnat studenti, kteří po té toleranci tak strašně volají.
Psala jsem, že nejsou jednotně reagující organismus, někteří se zachovali tak, druzí tak.
![]()
Jinak pochopitelně je to celé jen o tom muslimském vyznání, to je zjevné. To, co píšeš, je čirý alibismus. Stejně tak by mohli začít chodit do školy kluci v šatech a argumentovat, že to holky mají povolené a rozhodně by to neskončilo tím, že by se holkám zakázalo chodit do školy v šatech.
Před osmdesáti lety holky normálně v šátku do školy chodily, rozněžňujeme se tu nad Ladovými obrázky, kde mají holčičky šátek skoro všechny. ![]()
@Bábrdl píše:Psala jsem, že nejsou jednotně reagující organismus, někteří se zachovali tak, druzí tak.
![]()
![]()
![]()
Jinak pochopitelně je to celé jen o tom muslimském vyznání, to je zjevné. To, co píšeš, je čirý alibismus. Stejně tak by mohli začít chodit do školy kluci v šatech a argumentovat, že to holky mají povolené a rozhodně by to neskončilo tím, že by se holkám zakázalo chodit do školy v šatech.
Před osmdesáti lety holky normálně v šátku do školy chodily, rozněžňujeme se tu nad Ladovými obrázky, kde mají holčičky šátek skoro všechny.
Proč by nemohli chodit kluci v šatech? Pokud to neodporuje školnímu řádu, nikdo jim v tom nemůže bránit. Nebo si myslíš, že kluci nechodí v šatech, protože jim to někdo zakazuje?
V té dané škole mají zakotveno školním řádem, že ve výuce studenti nemají pokrývku hlavy. Jakmile se objevila dívka, že vzhledem ke své kultuře ona ten šátek mít může, přišel recesista, že on vlastně taky. A tady už je zjevné, že šlo o provokaci. Když může ona, proč ne ostatní? Prostě sami studenti nebyli schopni se mezi sebou ukáznit a té dívce výjimku umožnit. Nedali šanci svým učitelům tolerovat dívce šátek, celou situaci zkazili, aby se pak mohli v médiích předvádět, jak jsou sami strašně tolerantní, dospělí a nevím, co ještě.
@hanka.br. píše:
Proč by nemohli chodit kluci v šatech? Pokud to neodporuje školnímu řádu, nikdo jim v tom nemůže bránit. Nebo si myslíš, že kluci nechodí v šatech, protože jim to někdo zakazuje?
V té dané škole mají zakotveno školním řádem, že ve výuce studenti nemají pokrývku hlavy. Jakmile se objevila dívka, že vzhledem ke své kultuře ona ten šátek mít může, přišel recesista, že on vlastně taky. A tady už je zjevné, že šlo o provokaci. Když může ona, proč ne ostatní? Prostě sami studenti nebyli schopni se mezi sebou ukáznit a té dívce výjimku umožnit. Nedali šanci svým učitelům tolerovat dívce šátek, celou situaci zkazili, aby se pak mohli v médiích předvádět, jak jsou sami strašně tolerantní, dospělí a nevím, co ještě.
Tomu sama nevěříš.
Student v šatech by vzbudil jistě větší rozruch než ten, co si nesundá kšiltovku.