Seriál Ochránce

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21253
20.10.21 11:10

@NovápaníA tezko nekdo, kdo sotva vychodil zakladku, si udela dvoulety kurz, a v pohode objednava pacienty, stara se o dodrzovani hygienickych pravidel v ordinaci, asistuje doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
20.10.21 11:46

@malákráličice Sakra, že jsem to nevěděla v roce 2002 :mrgreen: když jsem si vybírala budoucí povolání. U nás na středisku nedávno instrumentářku hledali. Jde o soukromé zařízení, plno věcí platíte ze svého, určitě tam plat není malý. Myslím že by spolužákům, kteří mě šikanovali spadla čelist :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
20.10.21 11:54
@malákráličice píše:
Cim vic nad tim premyslim, tim vetsi kravina mi ten dil prijde.
A kdyz nastoupila na alternativni skolu, uz se o farmu starat nemusela?

Na diskuzi ČT je několik komentářů od paní která jí znala. Já vyfotila jen dva, ale pokračuje to dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
20.10.21 16:19
@malákráličice píše:
Pochopili jste, kdo byl reditelem zakladky po smrti otce? To tomu celemu sefovala trinactileta holka? Nebyli tam zadni ucitele, zadne vedeni skoly.

desna slatanina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
20.10.21 20:02

Holku bych propleskla a mazala by do školy. Jako aby si dítě určovalo samo, co bude dělat, tak to je masakr, a ta její matka… To jako vážně? Že si řekne že bude bydlet na farmě a matce je to jedno? Tenhle díl mě vytáčel od začátku a Vaculík mě taky nasr. Chová se k manželce jak deb a ano už si našel mladou ženu aby nemusel nic řešit, podpora jak Brno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21253
26.10.21 18:03

Komentar bratra k dilu Brabcak. sznhp. box&dop_req_id=jouHnCzK8pF-202110261549&dop_id=14012566.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
26.10.21 18:41

Tak hlavně je zcela a naprosto nesmyslné a nereálné, jak Vaculík vyšetřuje… jak sbíral ty kamery, materiál.. to je prostě práce policie, a to zcela bez nějakých pochyb a měl by dost velký problém, kdyby takto jednal a narušoval vyšetřování… Jsou tam nesmysly i ze školního prostředí i z pohledu objasňování nějakého tr. činu…
jinak toho kluka z posledního dílu mi bylo samozřejmě líto, ale seriál má dle mého sestupnou tendenci. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
26.10.21 18:52
@Lucy75 píše:
Tak hlavně je zcela a naprosto nesmyslné a nereálné, jak Vaculík vyšetřuje… jak sbíral ty kamery, materiál.. to je prostě práce policie, a to zcela bez nějakých pochyb a měl by dost velký problém, kdyby takto jednal a narušoval vyšetřování… Jsou tam nesmysly i ze školního prostředí i z pohledu objasňování nějakého tr. činu…
jinak toho kluka z posledního dílu mi bylo samozřejmě líto, ale seriál má dle mého sestupnou tendenci. Bohužel.

jj, nadseni me opustilo, uz tezko sbiram chut kuknout na dalsi dil. Slabota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6022
26.10.21 20:05
@malákráličice píše:
Komentar bratra k dilu Brabcak. sznhp. box&dop_req_id=jouHnCzK8pF-202110261549&dop_id=14012566.

Jj, z tohoto dílu jsem měla úplně stejný pocit, jako bratr. Byť jsem samozřejmě hlavní hrdinku neznala, tak odpor k alternativnímu nebo individuálnímu vzdělávání (IV) z tohoto dílu přímo tekl proudem. Byť by ta škola a ředitelka byla tak hustá, jak ji prezentoval režisér.

Za mě dost odfláklý díl, kdy se režisér zjevně vůbec nenamáhal si něco o IV zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13771
26.10.21 20:48

Ad poslední díl - dávám tomu uměleckou licenci, nezlobím se, ze Vaculík vyšetřuje. Žádný seriál není úplně přesnou kopii reality.

K příběhu není moc co říci. Zcela jistě se takové případy stávají a je mi to líto. Z pozice rodiče nepředstavitelna tragédie, už jen když zemře dítě, natož když se zabije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
26.10.21 20:58
@Lily-of-the-valley píše:
Ad poslední díl - dávám tomu uměleckou licenci, nezlobím se, ze Vaculík vyšetřuje. Žádný seriál není úplně přesnou kopii reality.K příběhu není moc co říci. Zcela jistě se takové případy stávají a je mi to líto. Z pozice rodiče nepředstavitelna tragédie, už jen když zemře dítě, natož když se zabije…

mam ze skolske praxe zkusenosti se zabitim/sebevrazdou. Nikde to nevysetrovala skola nebo ombudsman. Vse bylo na policii, skola poskytla soucinnost.
Predstavit ombudsmana jako supermana nikomu a nicemu nepomuze. Jeho pravomoci jsou omezene, ve verejnopravnim prostoru by toto nemelo byt az tak zkreslene. Neni to Indiana Jones.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
26.10.21 21:07

Chápu, že učitele to může popuzovat, nebo třeba to jak sbírá ty kamery i ostatní lidi.
Nicméně myslím, že je to pro část lidí nový pohled na věc. Třeba díl s tou holčinou z farmy přináší už několik let opakující, ale nevyřešené téma, že dnešní základní škola části dětí prostě základní vzdělání pro to kým, nebo čím jsou nedává, protože v zákoných mezích ani nemůže. Že by bylo potřebnější dítě rozvíjet tom, v čem je dobré, v čem bude v dospělosti společnosti přínosem. Že mít pro všechny děti stejný cíl, každý rok, devět let není prostě pro každého vhodné a že škola nereflektuje na akutální situace a některé vědomosti, které předává, nejsou pro akutální dobu přínosem. Taky se tam naráželo na situaci nadřízený (učitel) - podřízený (žák), že ten přístup není ideálním a často může fakt škodit. A otázka k čemu mi to bude, nebo proč se to učit - tu si pokládá kolikrát i část rodičů žáků.
U dílu s chytrým chlapcem se vlastně děje to samé, dítě je jiné, vhodnou oporu nemá, škola je pro něj dost možná i ztráta času, pochopení nemá. Psycholog ani PPP nic neodhalí a každý tu jeho možná i otravnou jinakost bere spíš negativně až na matku.
A to rozhodně nemyslím negativně vůči učitelům. Spíš to vypovídá o tom, jaká jsme společnost, jak nám na ne/změně školství záleží, co dovolíme učitelům i co si dovolíme k učitelům a že ten školní systém je unifikovaný a jestli není na čase ho výrazně změnit.
Myslím, že ty příběhy slouží k zamyšlení celkově. Scény, které by v reálu nebyly možné jsou ve všech seriálech, třeba z lékařského prostředí (tam jsou bludy non plus ultra), policejního, soudního, tak to je hold jednou i ze školního.
Za mne dobrý počin, téma dnešního školství je tak ošemetné, že jsem ani nečekala, že by si někdo „lajznul“ to natočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21730
26.10.21 21:11

@matkabagristy přesně tak, jen já to nazvala, že z ombudsmana dělají Jamese Bonda, vše vyšetří, všude se dostane, všechno zachrání. Žádné dodržení pracovních podmínek, žádné omezení, může do nemocnice, do bytů, k výslechům, vyptávat se sousedů… vzdyť je to státní úředník. :cert: ne superhrdina na komínu. A řidič jezdící sem tam mu ještě přiveze montérky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
26.10.21 21:14
@Sexynohy píše:
Chápu, že učitele to může popuzovat, nebo třeba to jak sbírá ty kamery i ostatní lidi.
Nicméně myslím, že je to pro část lidí nový pohled na věc. Třeba díl s tou holčinou z farmy přináší už několik let opakující, ale nevyřešené téma, že dnešní základní škola části dětí prostě základní vzdělání pro to kým, nebo čím jsou nedává, protože v zákoných mezích ani nemůže. Že by bylo potřebnější dítě rozvíjet tom, v čem je dobré, v čem bude v dospělosti společnosti přínosem. Že mít pro všechny děti stejný cíl, každý rok, devět let není prostě pro každého vhodné a že škola nereflektuje na akutální situace a některé vědomosti, které předává, nejsou pro akutální dobu přínosem. Taky se tam naráželo na situaci nadřízený (učitel) - podřízený (žák), že ten přístup není ideálním a často může fakt škodit. A otázka k čemu mi to bude, nebo proč se to učit - tu si pokládá kolikrát i část rodičů žáků.
U dílu s chytrým chlapcem se vlastně děje to samé, dítě je jiné, vhodnou oporu nemá, škola je pro něj dost možná i ztráta času, pochopení nemá. Psycholog ani PPP nic neodhalí a každý tu jeho možná i otravnou jinakost bere spíš negativně až na matku.
A to rozhodně nemyslím negativně vůči učitelům. Spíš to vypovídá o tom, jaká jsme společnost, jak nám na ne/změně školství záleží, co dovolíme učitelům i co si dovolíme k učitelům a že ten školní systém je unifikovaný a jestli není na čase ho výrazně změnit.
Myslím, že ty příběhy slouží k zamyšlení celkově. Scény, které by v reálu nebyly možné jsou ve všech seriálech, třeba z lékařského prostředí (tam jsou bludy non plus ultra), policejního, soudního, tak to je hold jednou i ze školního.
Za mne dobrý počin, téma dnešního školství je tak ošemetné, že jsem ani nečekala, že by si někdo „lajznul“ to natočit.

zajimave, ze te to neirituje jako udajneho psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.10.21 21:22

@Sexynohy Naprosto s tebou souhlasím. Ten seriál se mi moc líbí. Neruší mě, že Vaculík vyšetřuje nebo že učitelky jsou obvykle vylíčeny jako megery, ale ty náměty jsou skvělé. A ten poslední díl byl úžasný. V tom, že neukázal jednostranně na zlou školu a zlé spolužáky, ale vykreslil ten problém v širších souvislostech - i s nepochopením vlastními rodiči a vlivem rodinného zázemí a potřeby maminky obvinit všechny okolo a zavřít oči před skutečným stavem věcí. Moc se mi ten seriál líbí, je natočený s odvahou, vyvolává mnoho otázek, i ve mně samotné a to je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí