Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@NovápaníA tezko nekdo, kdo sotva vychodil zakladku, si udela dvoulety kurz, a v pohode objednava pacienty, stara se o dodrzovani hygienickych pravidel v ordinaci, asistuje doktorovi.
@malákráličice Sakra, že jsem to nevěděla v roce 2002
když jsem si vybírala budoucí povolání. U nás na středisku nedávno instrumentářku hledali. Jde o soukromé zařízení, plno věcí platíte ze svého, určitě tam plat není malý. Myslím že by spolužákům, kteří mě šikanovali spadla čelist ![]()
@malákráličice píše:
Cim vic nad tim premyslim, tim vetsi kravina mi ten dil prijde.
A kdyz nastoupila na alternativni skolu, uz se o farmu starat nemusela?
Na diskuzi ČT je několik komentářů od paní která jí znala. Já vyfotila jen dva, ale pokračuje to dál.
@malákráličice píše:
Pochopili jste, kdo byl reditelem zakladky po smrti otce? To tomu celemu sefovala trinactileta holka? Nebyli tam zadni ucitele, zadne vedeni skoly.
desna slatanina
Holku bych propleskla a mazala by do školy. Jako aby si dítě určovalo samo, co bude dělat, tak to je masakr, a ta její matka… To jako vážně? Že si řekne že bude bydlet na farmě a matce je to jedno? Tenhle díl mě vytáčel od začátku a Vaculík mě taky nasr. Chová se k manželce jak deb a ano už si našel mladou ženu aby nemusel nic řešit, podpora jak Brno
Komentar bratra k dilu Brabcak. sznhp. box&dop_req_id=jouHnCzK8pF-202110261549&dop_id=14012566.
Tak hlavně je zcela a naprosto nesmyslné a nereálné, jak Vaculík vyšetřuje… jak sbíral ty kamery, materiál.. to je prostě práce policie, a to zcela bez nějakých pochyb a měl by dost velký problém, kdyby takto jednal a narušoval vyšetřování… Jsou tam nesmysly i ze školního prostředí i z pohledu objasňování nějakého tr. činu…
jinak toho kluka z posledního dílu mi bylo samozřejmě líto, ale seriál má dle mého sestupnou tendenci. Bohužel.
@Lucy75 píše:
Tak hlavně je zcela a naprosto nesmyslné a nereálné, jak Vaculík vyšetřuje… jak sbíral ty kamery, materiál.. to je prostě práce policie, a to zcela bez nějakých pochyb a měl by dost velký problém, kdyby takto jednal a narušoval vyšetřování… Jsou tam nesmysly i ze školního prostředí i z pohledu objasňování nějakého tr. činu…
jinak toho kluka z posledního dílu mi bylo samozřejmě líto, ale seriál má dle mého sestupnou tendenci. Bohužel.
jj, nadseni me opustilo, uz tezko sbiram chut kuknout na dalsi dil. Slabota
@malákráličice píše:
Komentar bratra k dilu Brabcak. sznhp. box&dop_req_id=jouHnCzK8pF-202110261549&dop_id=14012566.
Jj, z tohoto dílu jsem měla úplně stejný pocit, jako bratr. Byť jsem samozřejmě hlavní hrdinku neznala, tak odpor k alternativnímu nebo individuálnímu vzdělávání (IV) z tohoto dílu přímo tekl proudem. Byť by ta škola a ředitelka byla tak hustá, jak ji prezentoval režisér.
Za mě dost odfláklý díl, kdy se režisér zjevně vůbec nenamáhal si něco o IV zjistit.
Ad poslední díl - dávám tomu uměleckou licenci, nezlobím se, ze Vaculík vyšetřuje. Žádný seriál není úplně přesnou kopii reality.
K příběhu není moc co říci. Zcela jistě se takové případy stávají a je mi to líto. Z pozice rodiče nepředstavitelna tragédie, už jen když zemře dítě, natož když se zabije…
@Lily-of-the-valley píše:
Ad poslední díl - dávám tomu uměleckou licenci, nezlobím se, ze Vaculík vyšetřuje. Žádný seriál není úplně přesnou kopii reality.K příběhu není moc co říci. Zcela jistě se takové případy stávají a je mi to líto. Z pozice rodiče nepředstavitelna tragédie, už jen když zemře dítě, natož když se zabije…
mam ze skolske praxe zkusenosti se zabitim/sebevrazdou. Nikde to nevysetrovala skola nebo ombudsman. Vse bylo na policii, skola poskytla soucinnost.
Predstavit ombudsmana jako supermana nikomu a nicemu nepomuze. Jeho pravomoci jsou omezene, ve verejnopravnim prostoru by toto nemelo byt az tak zkreslene. Neni to Indiana Jones.
Chápu, že učitele to může popuzovat, nebo třeba to jak sbírá ty kamery i ostatní lidi.
Nicméně myslím, že je to pro část lidí nový pohled na věc. Třeba díl s tou holčinou z farmy přináší už několik let opakující, ale nevyřešené téma, že dnešní základní škola části dětí prostě základní vzdělání pro to kým, nebo čím jsou nedává, protože v zákoných mezích ani nemůže. Že by bylo potřebnější dítě rozvíjet tom, v čem je dobré, v čem bude v dospělosti společnosti přínosem. Že mít pro všechny děti stejný cíl, každý rok, devět let není prostě pro každého vhodné a že škola nereflektuje na akutální situace a některé vědomosti, které předává, nejsou pro akutální dobu přínosem. Taky se tam naráželo na situaci nadřízený (učitel) - podřízený (žák), že ten přístup není ideálním a často může fakt škodit. A otázka k čemu mi to bude, nebo proč se to učit - tu si pokládá kolikrát i část rodičů žáků.
U dílu s chytrým chlapcem se vlastně děje to samé, dítě je jiné, vhodnou oporu nemá, škola je pro něj dost možná i ztráta času, pochopení nemá. Psycholog ani PPP nic neodhalí a každý tu jeho možná i otravnou jinakost bere spíš negativně až na matku.
A to rozhodně nemyslím negativně vůči učitelům. Spíš to vypovídá o tom, jaká jsme společnost, jak nám na ne/změně školství záleží, co dovolíme učitelům i co si dovolíme k učitelům a že ten školní systém je unifikovaný a jestli není na čase ho výrazně změnit.
Myslím, že ty příběhy slouží k zamyšlení celkově. Scény, které by v reálu nebyly možné jsou ve všech seriálech, třeba z lékařského prostředí (tam jsou bludy non plus ultra), policejního, soudního, tak to je hold jednou i ze školního.
Za mne dobrý počin, téma dnešního školství je tak ošemetné, že jsem ani nečekala, že by si někdo „lajznul“ to natočit.
@matkabagristy přesně tak, jen já to nazvala, že z ombudsmana dělají Jamese Bonda, vše vyšetří, všude se dostane, všechno zachrání. Žádné dodržení pracovních podmínek, žádné omezení, může do nemocnice, do bytů, k výslechům, vyptávat se sousedů… vzdyť je to státní úředník.
ne superhrdina na komínu. A řidič jezdící sem tam mu ještě přiveze montérky.
@Sexynohy píše:
Chápu, že učitele to může popuzovat, nebo třeba to jak sbírá ty kamery i ostatní lidi.
Nicméně myslím, že je to pro část lidí nový pohled na věc. Třeba díl s tou holčinou z farmy přináší už několik let opakující, ale nevyřešené téma, že dnešní základní škola části dětí prostě základní vzdělání pro to kým, nebo čím jsou nedává, protože v zákoných mezích ani nemůže. Že by bylo potřebnější dítě rozvíjet tom, v čem je dobré, v čem bude v dospělosti společnosti přínosem. Že mít pro všechny děti stejný cíl, každý rok, devět let není prostě pro každého vhodné a že škola nereflektuje na akutální situace a některé vědomosti, které předává, nejsou pro akutální dobu přínosem. Taky se tam naráželo na situaci nadřízený (učitel) - podřízený (žák), že ten přístup není ideálním a často může fakt škodit. A otázka k čemu mi to bude, nebo proč se to učit - tu si pokládá kolikrát i část rodičů žáků.
U dílu s chytrým chlapcem se vlastně děje to samé, dítě je jiné, vhodnou oporu nemá, škola je pro něj dost možná i ztráta času, pochopení nemá. Psycholog ani PPP nic neodhalí a každý tu jeho možná i otravnou jinakost bere spíš negativně až na matku.
A to rozhodně nemyslím negativně vůči učitelům. Spíš to vypovídá o tom, jaká jsme společnost, jak nám na ne/změně školství záleží, co dovolíme učitelům i co si dovolíme k učitelům a že ten školní systém je unifikovaný a jestli není na čase ho výrazně změnit.
Myslím, že ty příběhy slouží k zamyšlení celkově. Scény, které by v reálu nebyly možné jsou ve všech seriálech, třeba z lékařského prostředí (tam jsou bludy non plus ultra), policejního, soudního, tak to je hold jednou i ze školního.
Za mne dobrý počin, téma dnešního školství je tak ošemetné, že jsem ani nečekala, že by si někdo „lajznul“ to natočit.
zajimave, ze te to neirituje jako udajneho psychologa
@Sexynohy Naprosto s tebou souhlasím. Ten seriál se mi moc líbí. Neruší mě, že Vaculík vyšetřuje nebo že učitelky jsou obvykle vylíčeny jako megery, ale ty náměty jsou skvělé. A ten poslední díl byl úžasný. V tom, že neukázal jednostranně na zlou školu a zlé spolužáky, ale vykreslil ten problém v širších souvislostech - i s nepochopením vlastními rodiči a vlivem rodinného zázemí a potřeby maminky obvinit všechny okolo a zavřít oči před skutečným stavem věcí. Moc se mi ten seriál líbí, je natočený s odvahou, vyvolává mnoho otázek, i ve mně samotné a to je dobře.