Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@janickaIII píše:
vidíš, Tvoje odpověď ale trochu naznačuje způsob toho, jak dokážete diskutovat. Ono pokud si každý nevhodně napsaný příspěvek berete osobně, pak se diskutuje špatně. Ale nechejme toho.
ne, muj prispevek presne zachycuje zpusob diskutujicich, kteri uvadeji, ze ucitele hystericky krici/nekrici kvuli necemu. Hystericky nekricime, delat to nebudeme. Vezmi to na vedomi.
Dělat učitele je určitě strašně nevděčná práce, děcka nevychované, drzé, rodiče ještě lepší a abyste před nimi chodili v předklonu. No aspoň je to slušně zaplacené. Já jsem před mateřskou taky dělala s konfliktníma a hnusnýma lidma, ale v soukromé firmě a za pár korun. Ale jak tak nad tím přemýšlím, asi by mi to ani za ty peníze nestálo - hlavně teda ta zodpovědnost na výletech a různých akcích
@neumisa píše:
hele, já si taky říkám, že těch prvních 8 let v Orlové bylo k nezaplacení. Je jen málo věcí, které by mě ještě překvapily, to byla dost drsná škola života hned po vysoké. Jako fakt bych chtěla vidět odborníka, který by přišel s něčím novým převratným a hlavně použitelným tak, aby to bylo ku prospěchu a akceptovatelné všemi stranami.
Orlova je diferenciovana, presne vim, ktere skole bych se chtela vyhnout nebo ućit tam jen v nouzi nejvyssi, stejne tak v sirokem okoli. Meli by tam ucit borci, jenze syndrom vyhoreni, psychicky natlak… To zadne skoleni nevyresi, kazdy jde za lepsim, kdyz muze.
@matkabagristy píše:
Orlova je diferenciovana, presne vim, ktere skole bych se chtela vyhnout nebo ućit tam jen v nouzi nejvyssi, stejne tak v sirokem okoli. Meli by tam ucit borci, jenze syndrom vyhoreni, psychicky natlak… To zadne skoleni nevyresi, kazdy jde za lepsim, kdyz muze.
já nešla za lepším, když jsem si srovnala hlavu, tak se mi tam líbilo, ty děti byly takové… přímočaré. Borci si dali přes ústa, na začátku hodiny mi to vysvětlili a byl klid, po hodině šli spolu na čouda jako dva nejlepší kámoši.
A pak někoho napadlo, že těch 600 žáků by bylo lepší rozestrkat do ostatních škol a budovu i s pozemkem prodat soukromé osobě…
@Ida11 píše:
Dělat učitele je určitě strašně nevděčná práce, děcka nevychované, drzé, rodiče ještě lepší a abyste před nimi chodili v předklonu. No aspoň je to slušně zaplacené. Já jsem před mateřskou taky dělala s konfliktníma a hnusnýma lidma, ale v soukromé firmě a za pár korun. Ale jak tak nad tím přemýšlím, asi by mi to ani za ty peníze nestálo - hlavně teda ta zodpovědnost na výletech a různých akcích
Hele, slušné peníze mám teprve posledních pár let - dva? Tři? Před tím jsem měla hrubo podprůměrný plat - prostě holý základ plus sedm stovek třídnictví a sem tam placený supl. Víc nic.
Ať už si o současné vládě myslím cokoli (a nic dobrého to není), tak ano, ten skok byl posledních pár let neskutečný a doufám, že nám přivede mladé a šikovné kolegy. Předpokládám, že se školství zase stane „prioritou“ a že máme na hodně dlouho utrum.
@neumisa píše:
já nešla za lepším, když jsem si srovnala hlavu, tak se mi tam líbilo, ty děti byly takové… přímočaré. Borci si dali přes ústa, na začátku hodiny mi to vysvětlili a byl klid, po hodině šli spolu na čouda jako dva nejlepší kámoši.A pak někoho napadlo, že těch 600 žáků by bylo lepší rozestrkat do ostatních škol a budovu i s pozemkem prodat soukromé osobě…
Inkluze pico ne, wole!
Pardon, nešlo odolat. ![]()
@neumisa píše:
hele, já si taky říkám, že těch prvních 8 let v Orlové bylo k nezaplacení. Je jen málo věcí, které by mě ještě překvapily, to byla dost drsná škola života hned po vysoké. Jako fakt bych chtěla vidět odborníka, který by přišel s něčím novým převratným a hlavně použitelným tak, aby to bylo ku prospěchu a akceptovatelné všemi stranami.
Taky jsme zažili. Nejlepší rada, jste odborníci musíte si poradit, máte na to školy. No poradili jsme si, klukovi se to moc nelíbilo, ale neměl na výběr, když jsme ho přestali omlouvat a za své činy pikal. Jaké bylo překvapení, když si ho ty paní co nám řekly, že si musíme poradit, vzali na týden na tábor, on jim to tam rozložil. Prý jak to s ním zvládáme, že to nejde. Odbornice co nám měly radit a pomáhat.
Já si spíš myslím, že ti borci a nejlepší by měli učit normální děcka, kterým můžou něco předat, motivovat je, posunout je někam. V těch vyloučených je dokázáno, že je to zbytečné, z děcek stejně nic nebude, žádný přínos pro společnost, spíš naopak, učitel vyhořelý, rezignovaný. U normálních děti vidí nějaký progres, zájem, vývoj, ve vyloučených školách řeší chování a bezpečnost, tam to moc o vzdělávání není. Proto bych prosila ty kvalitní učitele do škol k dětem, které mají budoucnost.
@mado píše:
Já si spíš myslím, že ti borci a nejlepší by měli učit normální děcka, kterým můžou něco předat, motivovat je, posunout je někam. V těch vyloučených je dokázáno, že je to zbytečné, z děcek stejně nic nebude, žádný přínos pro společnost, spíš naopak, učitel vyhořelý, rezignovaný. U normálních děti vidí nějaký progres, zájem, vývoj, ve vyloučených školách řeší chování a bezpečnost, tam to moc o vzdělávání není. Proto bych prosila ty kvalitní učitele do škol k dětem, které mají budoucnost.
mam ve vyloucene lokalite nekolik let oduceno. Nemuzu souhlasit s tim, ze je dopredu jasne, ze z tech deti nic nebude. Mela jsem ohromnou radost z kazdeho, kdo se vymanil z rodinne zateze a pokracoval dal ve studiu, i kdyby na ucnaku. Ja se tam naucila naucit vse, vytribila jsem si tam pedagogicke schopnosti. Na gymplu jsem kolikrat jen mluvila, na zakladce musim obcas zapremyslet, jak na to, ve vyloucene lokalite jsem se budila v noci s tim, ze mam napad, jak to udelat, aby to melo smysl. Spatny ucitel se spis chyti na gymplu nez tam, kde je treba podat vykon, navic umet resit situace s lidmi, se kterymi se ve sve socialni bubline nepotkam. Je to makacka. Ja zdrhla, jsem srab a sobec.
@Aspera píše:
To byli Jižní Čechy že? Nějaká malá vesnice. Na B myslím?
Případ se stal na Vysočině, ale chlapec chodil do školy v kraji Jihočeském. Vesnice je na C, škola je od roku 2008 uzavřena
![]()
@matkabagristy nejsi srab. To je realita, člověk potřebuje ze své práce radost, vidět výsledek, posun. I když ti vyloučení jdou na ten učňák, kolik z nich jej dodělá, kolik se živí práci?
Na normální základce máš šanci, že to, co jsi do těch dětí zasela si sebou budou nést zbytek života, použijí to v následném studiu, rozumíš jejich představám a plánům do budoucna, můžeš komunikovat s rodičema.
Minulý týden jsem mluvila s vychovatelem místního dětského domova, za posledních sedm let tam z desítek děti, udělal jeden maturitu a dva dokončili učňák, jinak jim v den dovršení osmnáctin vezmou peníze a zdrhnou, vše, co do nich za ty roky investovali, je v háji. Buď jdou za původní rodinou a jejich životním stylem nebo holky utečou za pochybnýma chlapama a co se s nima dal děje tuší jen z dopisů od soudů, policie, exekutorů, lichvařských firem apod. co jim dochází na adresu dětského domova, protože ti dotyční si nepřehlási nikam trvalé bydliště.
@Aspera píše:
@NovápaníA Cizkrajov že?
Vy mě zkoušíte, že?
O případu vím jen z doslechu, nedaleko jsem kdysi bydlela.
@NovápaníA píše:
Vy mě zkoušíte, že?O případu vím jen z doslechu, nedaleko jsem kdysi bydlela.
Nezkouším. Jen jsem si nemohla vzpomenout.
Ale je to ono. To bylo tenkrát strašné. Nebo spíš ještě je, ten kluk přežil, ale postižený co vím.
Edit. tak jsem si to našla a umřel 10 let po nehodě. I tak strašné.
@Aspera píše:
Nezkouším. Jen jsem si nemohla vzpomenout.Ale je to ono. To bylo tenkrát strašné. Nebo spíš ještě je, ten kluk přežil, ale postižený co vím.
Edit. tak jsem si to našla a umřel 10 let po nehodě. I tak strašné.
Nic se neděje, já jen abyste si nemyslela že vím něco víc. Dozvěděla jsem se o tom v autobuse, cestou z práce. Když přistoupili děti z Jemnice a začali na celý autobus vykřikovat, že se v bazénu našel cizí kluk a učitelka ho začala hledat až když za půl hodiny došla s ostatními na autobusák. Takovou informaci jen tak nezapomenete.