Seriál Ochránce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
26.10.21 21:33
@hanka.br. píše:
@Sexynohy Naprosto s tebou souhlasím. Ten seriál se mi moc líbí. Neruší mě, že Vaculík vyšetřuje nebo že učitelky jsou obvykle vylíčeny jako megery, ale ty náměty jsou skvělé. A ten poslední díl byl úžasný. V tom, že neukázal jednostranně na zlou školu a zlé spolužáky, ale vykreslil ten problém v širších souvislostech - i s nepochopením vlastními rodiči a vlivem rodinného zázemí a potřeby maminky obvinit všechny okolo a zavřít oči před skutečným stavem věcí. Moc se mi ten seriál líbí, je natočený s odvahou, vyvolává mnoho otázek, i ve mně samotné a to je dobře.

ja se s temi otazkami okolo sebevrazdy studenta musela vyrovnat realne. Nezanechal dopis, jeho telo se naslo az po 2 mesicich, hledalo se zavineni-skola ve slozitych rodinnych vztazich, rodina ve skole /zadne objektivni duvody/. Vysetrovala to policie, ja nic nezamlcela. Nejsem s tim vyrovnana po dlouhych letech. Otazky nejsou dobre, jsou z nich rozhozeni vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.10.21 21:36
@matkabagristy píše:
ja se s temi otazkami okolo sebevrazdy studenta musela vyrovnat realne. Nezanechal dopis, jeho telo se naslo az po 2 mesicich, hledalo se zavineni-skola ve slozitych rodinnych vztazich, rodina ve skole /zadne objektivni duvody/. Vysetrovala to policie, ja nic nezamlcela. Nejsem s tim vyrovnana po dlouhych letech. Otazky nejsou dobre, jsou z nich rozhozeni vsichni.

Ty víš, že si tě vážím a respektuju tě. Nemám tvou zkušenost - díky Bohu. Popsala jsem, jak ten seriál vnímám já, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13869
26.10.21 21:39
@matkabagristy píše:
mam ze skolske praxe zkusenosti se zabitim/sebevrazdou. Nikde to nevysetrovala skola nebo ombudsman. Vse bylo na policii, skola poskytla soucinnost.
Predstavit ombudsmana jako supermana nikomu a nicemu nepomuze. Jeho pravomoci jsou omezene, ve verejnopravnim prostoru by toto nemelo byt az tak zkreslene. Neni to Indiana Jones.

Trochu mi to připomnělo manžela. Jak už jsem tu psala, studoval na té škole kde se odehrál první díl. Zkouknul ho a říkal mi, jak je zklamaný z toho, že to natočili úplně blbě a bylo to jinak.

Ale neřešil příběh učitelky. Řešil fakt, že to nebyla jeho škola, že učitele neodpovidali a že se to tak tenkrát nestalo jak popisuje seriál.

Od toho všeho je umělecká licence :) doufám, že nikdo si z toho nedela obrázek školského ombudsmana jako zachránce světa. Že to je spíš o jednotlivých příbězích a Vaculík je má za úkol všechny spojit (skrz manželku). A že tam nedají každý díl 2 policisty co to budou vyšetřovat a pak dalších X lidi, kteří budou řešit závěry a možná informovat toho ombudsmana… no já se nezlobím. :) neukazuje to úplnou realitu. Tu nikdo asi ani videt nechceme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.10.21 21:42
@Lily-of-the-valley píše:
Trochu mi to připomnělo manžela. Jak už jsem tu psala, studoval na té škole kde se odehrál první díl. Zkouknul ho a říkal mi, jak je zklamaný z toho, že to natočili úplně blbě a bylo to jinak.

Ale neřešil příběh učitelky. Řešil fakt, že to nebyla jeho škola, že učitele neodpovidali a že se to tak tenkrát nestalo jak popisuje seriál.

Od toho všeho je umělecká licence :) doufám, že nikdo si z toho nedela obrázek školského ombudsmana jako zachránce světa. Že to je spíš o jednotlivých příbězích a Vaculík je má za úkol všechny spojit (skrz manželku). A že tam nedají každý díl 2 policisty co to budou vyšetřovat a pak dalších X lidi, kteří budou řešit závěry a možná informovat toho ombudsmana… no já se nezlobím. :) neukazuje to úplnou realitu. Tu nikdo asi ani videt nechceme...

no, mela jsem od toho prehnana ocekavani, asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7922
27.10.21 08:43
@matkabagristy píše:
no, mela jsem od toho prehnana ocekavani, asi

Tak není to dokument ani dokureality. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.10.21 12:43
@Sonmi píše:
Tak není to dokument ani dokureality. :nevim:

to chapu, ze se nejedna o dokument zachycujici realitu. Ale u prvnich dilu jem mela pocit, ze se realite blizi. Posledni dily jsou plne nesmyslu, nelogicnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.21 12:51
@hanka.br. píše:
@Sexynohy Naprosto s tebou souhlasím. Ten seriál se mi moc líbí. Neruší mě, že Vaculík vyšetřuje nebo že učitelky jsou obvykle vylíčeny jako megery, ale ty náměty jsou skvělé. A ten poslední díl byl úžasný. V tom, že neukázal jednostranně na zlou školu a zlé spolužáky, ale vykreslil ten problém v širších souvislostech - i s nepochopením vlastními rodiči a vlivem rodinného zázemí a potřeby maminky obvinit všechny okolo a zavřít oči před skutečným stavem věcí. Moc se mi ten seriál líbí, je natočený s odvahou, vyvolává mnoho otázek, i ve mně samotné a to je dobře.

Já jsem z něj neměla dobrý pocit. Máme v rodině určitou zkušenost a tady byla sebevražda ukázaná jako jediný způsob, jak dokázet všem okolo, že jsi výjimečný a oni tě podcenili. To jsou přesně ty myšlenky, jimiž se sebevrah zaobírá. Až tady nebudu, všichni pochopíte, že jsem se trápil, že jsem byl jiný a rozhodně je v tom i trochu toho „dobře vám tak“.

• Citovat
  • Upravit
2258
27.10.21 15:44
@matkabagristy píše:
zajimave, ze te to neirituje jako udajneho psychologa

Neorituje, údajná paní učitelko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
27.10.21 15:46
@matkabagristy píše:
zajimave, ze te to neirituje jako udajneho psychologa
Neorituje, údajná paní učitelko
@hanka.br. píše:

Jsem ráda, že to tak vidíš i ty :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
27.10.21 15:48
@matkabagristy píše:

Mezí mě co jsi prožila a pak chápu i tvou averzi. Nicméně vnáší různé náhledy a to je to důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
1.11.21 08:52

Tak vcerejsi dil mi prisel uplne zbytecny. Za mne tohle neni problem, ktery se tyka vice deti. Tenhle pribeh se proste stal, jeste k tomu uplne jinak, ale nejak nevim, co by si z toho mel rodic nebo ucitel vzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.11.21 08:55

Tak se taky přidávám, včerejší díl nic moc teda, předtím mi to přišlo lepší ty díly…nevím asi už jsem měla velká očekávání :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21823
1.11.21 09:00

Přijde mi, že autor serialu měl v dětství velké problémy s vrstevníky, autoritami, řádem, s plněním vlastních povinností a fungování školy zná z rychlíku.
Jinak nevím, proč všechny v tom seriálu vykresluje jako hloupé a neschopné, zvláště pedagogy a spolužáky.
Hlavní hrdina je plochá postava, bez vývoje a energie. Buď to tak autor napsal nebo to herce opravdu nebaví a nic do toho nedává. Sama mám pocit, že jsem z toho utahaná, než se seriál dotlačí do konce dílu.
Jediné pozitivum, byl to předposlední díl, vzhledem k silně klesající tendenci díla to je dobrá zpráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21362
1.11.21 09:08

@mado klesajici tendence, souhlasim. Po prvnim dile jsem byla nadsena, ale s kazdym dalsim muj zajem klesa a ted uz se do toho koukani musim nutit. Posledni dva dily jsem jeste nevidela. Staci mi, co se o nich pise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
1.11.21 09:10

Tak včerejší díl se mi líbil. Líbilo se mi, jak se za spolužačku postavili spolužáci. Bylo tam krásně ukázaný, jak netolerance učitelů, jejich povýšenecký přístup, vede studenty k tomu, aby zkoušeli jejich hranice.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak