Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@stinga dekuji ze jedine co k tomu mate rici, ze jsem detinska.
Pardon ze nemam par let pritele, naplanovanou svatbu, dite na ceste a vlastni byt.
Kdyby jste se treba zeptala, ja brigadu mela uz od svych 15, letos jsem prisla o brigadu kvuli korone. Vsechny sve penize jsem dala do skoly - jsem na soukrome.
Opravdu dekuji za vubec nezbytecny komentar..
psala jsem, proč si nemůžeš najít brigádu, na to jsi napsala, že město je od vás hodinu a nemáš řidičák
no tak se osamostatni, najdi si ve městě podnájem a brigádu a od rodiny se oprosti, ostatní lidi prostě nezměníš, změnit můžeš jen sama sebe - na toto pravidlo si pamatuj, dřív se říkalo, že pomocnou ruku najdeš na konci své paže
a dobrá rada - neseer se příště do toho, kdo s kým chodí a nechodí, spolužáci, kamarádi, kdo je komu nevěrný a tak, ušetříš si hodně zbytečných starostí
@stinga nesrala jsem se do toho, jelikoz s tim s kterym ho podvadela byl muj nejlepsi kamarad a ted se kterym je, tak prvni motal hlavu mi a pak ji.
ano, do te doby jsem dojizdela, nemela jsem problem ale ted neni pro me zadna brigada, vse je uz jenom na hlavni uvazek a ja mam skolu.
abych si nasla podnajem, musela bych mit penize, coz nemam.
ale dekuji za nazor, zkusim se vice osamostatnit
@Anonymní píše:
@stinga nesrala jsem se do toho, jelikoz s tim s kterym ho podvadela byl muj nejlepsi kamarad a ted se kterym je, tak prvni motal hlavu mi a pak ji.
ano, do te doby jsem dojizdela, nemela jsem problem ale ted neni pro me zadna brigada, vse je uz jenom na hlavni uvazek a ja mam skolu.
abych si nasla podnajem, musela bych mit penize, coz nemam.
ale dekuji za nazor, zkusim se vice osamostatnit
no chápu, že to máš těžké, já si nedovedu představit, že by mě v tom věku nepodporoval ani jeden z rodičů
@stinga ja byla na ucnaku a ted jsem na nadstavbe, takze az pristim rokem maturuji. Vysokou planuji a taky planuji daleko ale v tom me taky nepodpori, mamka i tata rekli, ze pokud odjedu z mesta, ze mi financne nebudou pomahat a kdyby se neco stalo, ze je to muj problem.
Bohuzel budu muset ten rok a pul vydrzet a pak odejdu ![]()
@Anonymní píše:
@stinga ja byla na ucnaku a ted jsem na nadstavbe, takze az pristim rokem maturuji. Vysokou planuji a taky planuji daleko ale v tom me taky nepodpori, mamka i tata rekli, ze pokud odjedu z mesta, ze mi financne nebudou pomahat a kdyby se neco stalo, ze je to muj problem.
Bohuzel budu muset ten rok a pul vydrzet a pak odejdu
aha, tak to je fakt smutné, mít takové rodiče
popřemýšlej o tom soudním vymáhání alimentů, vztahy už asi víc nezhoršíš, přece nemůžeš žít bez peněz - anebo budeš muset do práce a studovat dálkově, myslím vš
A přítel tě nemůže nějak podpořit? kolik mu je? pracuje? nemůžete si vzít podnájem společně?
@stinga kdybych se zeptala na alimenty, jak jsem to kdysi chtela, vyhodil by me z bytu, bohuzel je toho schopny
a muj pritel ma 22 a pracuje teprve par mesicu a bydlet sam nechce, on vi ze ja nemam praci, tak by byl na to sám a to nechce a taky je upjatý na mamku, jelikoz by zustala sama a to on nechce, kdyz ztratila dceru
Edit: jinak alimenty mam jenom 1000, to nevim jestli by slo vyzit, u nas na vesnici a v blizkosti jsou drahe podnájmy
Ach jo, tak ti nezbyde opravdu nic jiného než to do té maturity vydržet a pak raději se osamostatnit
a pozor na přítele mamánka, měl by také podpořit tebe, ne jen maminku - i když se jim stala tak smutná věc
@Anonymní píše:
Edit: jinak alimenty mam jenom 1000, to nevim jestli by slo vyzit, u nas na vesnici a v blizkosti jsou drahe podnájmy
no tak to je spíš malé kapesné, než na vyžití
Hele, rodinu bych uplne odstrihla, pac jako rodina se to neda ani nazyvat. K cemu takovy lidi, kdyz jsi psychicky v haji a nikdo z nich te nepodpori. Jednoho dne jim to dojde a za par let se ti ozvou s omluvou… mozna. Ja to sama po skole musela udelat a bylo to to nejlepsi, co jsem pred lety mohla udelat, ver mi.
Musis se osamostatnit. Nevim jak, ale jakkoliv. Bohuzel, je ted na tohle blba doba, ale snad se ti to povede. ![]()
@stinga budu se snazit vydrzet a snad to zvladnu.
dekuji za rady, vazim si toho
@Anonymní píše:
@stinga kdybych se zeptala na alimenty, jak jsem to kdysi chtela, vyhodil by me z bytu, bohuzel je toho schopny
a muj pritel ma 22 a pracuje teprve par mesicu a bydlet sam nechce, on vi ze ja nemam praci, tak by byl na to sám a to nechce a taky je upjatý na mamku, jelikoz by zustala sama a to on nechce, kdyz ztratila dceru
K příteli a jeho mamce by jsi jít nemohla?
Je mi tě líto. A to nemyslím špatně, ale v dobrém.. bohužel to tak někdy je, že si sourozenci jsou někdy úplně cizí.
Pokud nemáš peníze na to aby sis našla podnájem a šla od nich pryč, tak buď prostě co nejvíc třeba ve svém pokoji, pokud nějaký máš. Nesvěřuj se sestře a zkus to urovnat s kamarádkou..aby si nebyla úplně sama. Třeba je mamka teď hodně naštvaná, třeba ti ale odpustí. Určitě bych na to nešla tak jako to sestra dělá tobě. Ukaž jí, že jsi jiná. A zkus ještě tu práci.. chápu že je to teď na prd, ale třeba se něco objeví..ty přijdeš aspoň na jiné myšlenky a najdeš si přátelé. A ten tvůj přítel.. pokud tě bude mít rád tak se stebou přece nerozejde kvůli kecům tvé sestry..no pokud si neudělala něco vážného…
@stinga dekuji ze jedine co k tomu mate rici, ze jsem detinska.
Pardon ze nemam par let pritele, naplanovanou svatbu, dite na ceste a vlastni byt.
Kdyby jste se treba zeptala, ja brigadu mela uz od svych 15, letos jsem prisla o brigadu kvuli korone. Vsechny sve penize jsem dala do skoly - jsem na soukrome.
Opravdu dekuji za vubec nezbytecny komentar..