Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Airra píše: Více
Nerozumím, ona u rodičů bydlí? Tak tam jdi, když není doma.
Ale jinak promiň, děláš si to sama, dokonce si v tom asi libuješ (nevědomky), protože normální by bylo se s ní nestýkat. Jsi dospělá, samostatná a vídat se s ní Tě nikdo nenutí. Proto myslím, že to podvědomě vyhledáváš a bez toho už neumíš žít, protože kdybys náhodou přerušila kontakt a najednou bys nebyla ta chudinka, co jí sestra ubližuje, ztratila bys část své identity… ![]()
Zní to hnusně, ale já to tak vidím. Protože si nedovedu představit, že v 55 letech nejsem schopná navštívit rodiče bez sestry.
@Serpentini ach jo …. Chápu tyhle názory.. je těžké posuzovat tyhle věci když zná člověk jenom střípek události … vyzní to pak uplne jinak a třetí strana může mít u tyhle názory.. je to těžké posuzovat,.. je to jeste jinak než píšete.. ale bylo to asi hloupé sem psát.. protoze to vlastně nikdo nemůže z par výkřiku posoudit … to je uplne naprosto logické … naprosto to chápu … hloupost psát.. protoze to vlastně nikdo nemůže objektivně posoudit … ja jsem ušla uz dalekou cestu.. s tim vším a kdo nezažil asi uplne nepochopí.. učíme se celý život …. S tim čím ja se vypořádám bet mrknutí oka jiní zápasí což nemohu pochopit.. a s tím s cim se vypořádávám ja namůžou pochopit ti druzí..dekuji všem.. za par slov..
Ušla jsi dalekou cestu, na které ses zasekla úplně na začátku
. Nenaučila ses bohužel vůbec nic.
Podle tvych odpovedi tak nejak tusim, proc v 55 letech resis sestru ![]()
Ano, mas pravdu, nerozumime tomu, proč furt lezes za sestrou, kterou nesnasis.
Sestra ti neničí život, život si ničíš sama a je vidět, že celkem úspěšně. Člověk se zdravým sebevědomím by toto nikdy nedopustil. Takže za sebe radím, přestaň řešit sestru a začni řešit sebe, uleví se ti.
Pokud půjdeš navštívit rodiče, předem jim zavolej, zda tam sestra není. Pokud tam bude, přijdeš jindy. Problém je kde? Pokud tam budeš a sestra přijdeš, omluvíš se, že přijdeš později nebo jinde. Problém je kde?
Chápu, že tě něco mrzí, to je z tvého psaní evidentní. Ale dokud ty sama si neuvědomíš, že musíš něco změnit ty, tak budeš takto fňukat do konce života a do konce života budeš chudinka, které sestra ničí život a která to má těžké.
I když otázka také je, zda to změnit chceš. Někdo chce fňukat a chudinkovat celý život a nikdo s ním nehne. Tak si sama nalij čistého vína, co vlastně chceš. Nicméně přeji ti, ať jsi šťastná ![]()
Sestru nezmenis, můžeš změnit jenom sebe - aby ti už nevadila a nenechala jsi ji zasahovat do svého života. Tvoje city vuci ni ji jsou jedno. Já bych asi nemilovala nikoho, kdo by se ke mě spatne choval
Jsi zarnym prikladem, ze jen s vekem moudrost neprichazi. Pises jak ja v patnacti letech, kdyz jsem si kvuli klukovi myslela, ze jsem poznala maximalni hloubku lidskeho utrpeni. V patnacti letech pochopitelne, v 55 pomerne trapne. ![]()
Doporucuji dospet (uz mas davno nacase), prestat se litovat a prevzit zodpovednost za vlastni zivot.
Prý ušla kus cesty
no jo, ale na zpátečku ![]()
Zakladatelko, máš dávno věk na to, abys držela svůj život pevně v rukou, nakopni se k akci a chovej se podle toho, fňukánim nikdy nikdo nic nevyřešil.
S takovym nicnerikajicim ublizeneckym prispevkem se neda delat nic, nez politovat. Muzeme te politovat, ale je to to, co ze posune dal? Najdi si spis terapeuta, kteremu se nebudes stydet vyklopit vsechny detaily. Mozna je sestra krystalicke zlo, ale mozna si potize delas sama…my nevime.
Ty budes takovy ten teatralne ublizeny typ, hadam. Tyto typy se totiz obvykle vyporadaji a neobvyklym utrpenim, ktere si my, stastnejsi, ani nedovedeme predstavit.
To je hodně těžká situace, chápu, že to musí být vyčerpávající. Možná by pomohlo se pokusit omezit kontakt nebo si stanovit jasné hranice, abys mohla žít klidněji.