Setkávání s širší rodinou – jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
991
5.7.26 15:36
@Anonymní píše: Více

Já se te na nic neptala. To byl jen komentář z mé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
5.7.26 20:20
@j.a.n.i1 píše: Více

Před třiceti lety to byl ještě mnohde standard. A pak už byli prostě starý a neschopný změn. Ne že by mě to nes.ralo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24494
5.7.26 21:06
@KKubula píše: Více

S tímto máme bohatou zkušenost. Nám chodilo x návštěv bez pozvání z manželovi strany. I jsme v podstatě podle nich nesměli opustit barák a přijímat návštěvy denně. Ono za tohle může i vícegenerační bydlení. Nějak automaticky se počítá, že když jedeš za rodiči, tak navštívíš v tom domě všechny i bez předchozí domluvy. Změnit se nám to bez poškození vztahů nepodařilo doteď. Švagrová třeba je velice dotčená, že by měla před návštěvou zavolat :nevim: takže to není jen o starší generaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102060
5.7.26 21:47
@KKubula píše: Více

Když povazujes buranstvi za standard…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.26 06:41

Setkáváme se s rodiči, tchány a sourozenci (s rodinami). Tety a strýce, bratrance atd. občas vídáme, ale ne pravidelně. Beru to jako přirozený vývoj věcí, ne jako neúctu…

Jo a taky mám tetu, která nás školí v tom, jak často máme navštěvovat atd… Je v tom kus nostalgie a závanu starých časů, kdy všichni žili v okruhu dvou vesnic a měli to k sobě max. 3 kilometry.

Je zajímavé pravdivě si přiznat, jak chcete slavit kulatiny, když máte sami dospělé děti, sourozence a počet hostů se navyšuje geometrickou řadou (dospělé děti sourozenců + jejich partneři a případní potomci). Najednou se všem uleví, že to nemusí být nudný sedánek s těžkým jídlem…

• Citovat
  • Upravit
44228
6.7.26 10:29

Nesnáším od dětství hromadné akce, setkávání, návštěvy, oslavy. Nemám ráda, když mají lidi baráky jak průchozáky, kde nikdy nevím, kdo kdy neplánovaně přijde. Nesnáším, když jsem třeba na domluvené návštěvě a neplánovaně přijde někdo jiný..
Ráda se sejdu po domluvě s každým zvlášť.
Jsem ráda, že jsem konečně ve věku a postavení, kdy to můžu na plnou hubu říct, stát si za tím a ničeho podobného se neúčastnit..A neřešit, co si o mě kdo myslí.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
6.7.26 11:49
@malýhroch píše: Více

Minimálně. Nemám ráda ty výslechy o svém životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
6.7.26 11:54
@Anonymní píše: Více

U nas neni na oslavách nuda ani těžké jídlo. Jaké si to uděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11049
6.7.26 12:08

Podle mne je to normalni kolobeh.
Za meho detstvi se setkavali sourozenci našich rodicu, cili my jako deti s bratranci a sestrenicema. Ted uz mame vsichni sve deti a opet se setkavame se svymi sourozenci a nase deti se svymi bratranci a sestrenicemi. S mymi bratranci a sestrenicemi se setkavame minimalne.

Nasi rodice se v dospelem veku taky s bratranci a sestrenicemi uz tolik nesetkavali, i když detstvi s nimi stravili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
7.7.26 15:37

Jen na větších akcích typu svatba nebo narozeniny, tak 1× ročně. Většina rodiny z otcovy strany bydlí v prakticky mém rodišti, ti se schází mnohem častěji v různých sestavách, někteří i na týdenní bázi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová