Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ani já ani partner ho nemáme radi a nepoužíváme…jsme dlouholeti partneři a věříme si.
U předchozích partnerů jsem ho vyžadovala (kvůli ochraně před nemocemi)
S jedním jsem používala kondom dlouhodobe, ale to už je pár let zpět. Durex intense tuším a byly fajn, nevadilo mi to. Ve vážném vztahu ale nepoužívám a upřímně nechci, i když ty durex byly v pohodě.
![]()
S kondomem vzdy v zacatcich vztahu. Jinak s nynejsim pritelem jsem uz strasne dlouho a pouzivali jsme jen kdyz jsem vysadila antikoncepci a mimco jsme jeste nechteli. Jinak samozrejme bez je ten sex proste lepsi ![]()
Je to hnus. Přijde mi to mega divný. Jak na gynde. Hrozný. Beru celej život HA. Jednou jsem byla na testech AIDS. Partnerů cca 25.
Tak vzhledem k tomu, že nám balíček kondomů z Lidlu vydrží na 2 roky… tak je to výhodnější než antikoncepce ![]()
Jinak - bez je to intenzivnější hezčí a díky tomu i kratší… Takže když ho mám, tak vydržím dýl, což je fajn, když vím, že si to zopakujeme kdoví kdy..
@Anonymní píše:
Je to hnus. Přijde mi to mega divný. Jak na gynde. Hrozný. Beru celej život HA. Jednou jsem byla na testech AIDS. Partnerů cca 25.
Slušný číslo
No bez je to lepší. Takové se vším všudy. No, při náhodně známosti, je lepší jej použít, ale ledacos se dá chytnout i s ním…
@Sadman píše:
Slušný číslo
Podle mě to zas není tak hrozný. Jestli je jí přes 30, tak to jsou třeba 2 partneři za rok.
Neberu HA, takže používáme kondomy… Manžel si občas postezuje, ale tak může být bez sexu úplně, že jo, no problemo
mně to vyhovuje, rozdíl nevidím, naopak velká výhoda toho, že ze mě pak nic nevytéká a nesmrdí. Fuj. Protože i když jdeš po sexu na záchod či do sprchy, prostě se toho úplně nezbavíš ![]()
Používáme, kromě plození potomků, 12 let. Pharmatex, prezervativ, obojí.
Za mě dobrý
Nic neteče, v případě potřeby lubrikuje, spolehlivost taky dobrá. Manžel souhlasí.
Bez kondomu a s je nebe a dudy. Jiná citlivost, jiný druh tření, penis je v kondomu jaksi “utažený”. Zkuste si prst obmotat izolepou a pak sahat na různé povrchy… budete ochuzeni o spoustu vjemů. Bohužel ![]()
@Anonymní píše:
Jaké jsou vaše zkušenosti? Cítíte v tom nějaký rozdíl ať už z vašeho pohledu nebo co říkají vaši partneři? Děkuji.
Lízala jsi někdy zmrzlinu přes sklo?
Jsem pro sex bez kondomu. S partnerem jsme jednou, dvakrát zkoušeli sex s kondomem- no totální hrůza. Absolutně jsem HO necítila, jenom tu šprcku, nebylo to pro jednoho ani trochu vzrušující. Nechápu jak si to někdo může třeba s kondomem užívat. Já teda ani náhodou a přítel to má stejně. Partner mi řekl že se cítil jak svázanej, nepohodlně.
Bez ohledu na to, jestli je nebo není sex bez a s kondomem lepší/horší je z mého pohledu kondom nutností a zásadou. HA odmítám a otěhotnět bych si v současné situaci dovolit nemohla, takže je to jasné…
Kondom mi přijde jako spravedlivá metoda - když už, tak dojde k omezení citlivosti u obou.. Kdežto HA v jakékoliv podobě je dost nefér vůči mě, riziko vedlejších účinků je poměrně velké a budu to pouze já, kdo to pocítí ![]()
Odmítání kondomu se strany partnera bych považovala za sobeckost.
Jaké jsou vaše zkušenosti? Cítíte v tom nějaký rozdíl ať už z vašeho pohledu nebo co říkají vaši partneři? Děkuji.