Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
po delší rozvaze bych rád založil téma s otázkou - Vnímáte, že i muž může být sexuálně obtěžován okolím žen? Nemyslím osahávání pozadí, nejapné vtípky a narážky na sex ( ikdyž to poslední občas ano ), ale spíše styl pohledů, oblékání a vystavování například poprsí v topech bed podprsenky s propíchlou bradavkou atd. Přijde vám to fér? Jako normální chlap píšu, že podobné chování u žen neschvaluji. Samozřejmě nežijeme v době, kde znamená ukázat holý krk hned necudnost, ale na druhou stranu chodit v něčem co připomíná plavky a zadek leze ven + titerné triko bez podprsenky s holým pupíkem a zády asi dle mě také není úplně ok.
Pokud se na podobné téma bavím s ženami v okolí tak vidím dva pohledy. Jeden je ten, že chlap se přece musí umět za každou cenu ovládat a ten druhý je ten, že kdyby před nima chodil jen v šortkách bez trika ( řeknou nějaké jméno - Brosnan, Vémola, Jágr, Jake Paul) tak se mu také asi nebudou koukat jen do očí…
Jak to vidíte vy?
Hezký večer
Edit, nejedná se o tom, že jde žena se psem či nakoupit, ale konstantní pravidelně,,obtěžování" například na pracovišti. Pro pochopení.
A to, že někdo hned bere vše doslova a nechápe uvozovky je taky zvláštní. Proto,,sexuální" neboť to má podtext sexuality ale nebavíme se o jasném…uvozovky
Příspěvek upraven 06.06.24 v 08:05
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Normálně ať se každý podívá
! Zatím máme to štěstí, že nechodíme zahaleni v burce! Nebo bys nechtěl radši nic vidět?
@Bytsamsebou píše: Více
To jsem neřekl ani nenapsal. To není naše mentalita. Nicméně automaticky se více a více odkrývat dle mého názoru také ne. Ale jak píši již v začátku - jedna věc a milion názorů a zase kolem sebe nemám tolik žen jako je tady na emiminu a tak mě celkově daná diskuze zajímá a jsem otevřený všem názorům.
edit k tomu podívání: a Co když by to podívání se pak bylo brané jako sexuální obtěžování od muže? Nebo jsou instituce, kde se zrovna toto oblečení úplně nehodí ( třeba snaha o ovlivnění zkoušek na vysoké apod. )
Příspěvek upraven 05.06.24 v 23:01
Včera jsem šla do obchodu a viděla jsem holčinu, nádherná postava, nádherný prsa.. v černé záclonce velikosti podprsenky a pár šňůrkách.. ani já jsem nevěděla kam s očima a zda se mohu koukat ![]()
@Justin Case píše: Více
To opravdu myslíš vážně? Chápu to u puberťáku trochu, že je těžko se soustředit na výuku, kdyz je tam tolik podnětu, ale puberťák jsou nabytí testesteronem nejvyššího kalibru, a přesto se většina ovládá, neboť nejsme přece zvířátka. tobě je ale přes 30, stačí se otočit, když ti to nadzvedava poklopec. A posuzovat to jak9 sex. obtezovani???wtf?
Tak jeden professor se u nas na vysoce rád podival na dlouhé nohy u zkousky ![]()
@Cizinka 999 píše: Více
Já to ten neposuzuji. Já se na toto téma bavil s ženami v okolí neboť jsem už párkrát slyšel a dokonce i osobně zažil právě takové to až,, zvláště divné " podlézání, které kdyby udělal muž tak by to hned bylo sexuálním obtěžováním.
Chápu a využít sexualitu a obtěžovat je ale rozdíl. To, že holka věděla, že má rád tohle a zkouší to…budiž…to se dělo pořád. Ale to, že třeba ví, že je muž zadaný a neustále pokouší je věc druhá
Kdyby jsi to tak nevnimal, tak by jsi tenhle dotaz těžko polozil.
Je rozdíl mezi kratkym podivanim a čumenim. Čumi většinou uchylaci nebo pubosi. Normální zdravy chlap s tímhle umí zachazet. Ženy nejsou žádné zboží, které se presentuhe at si chodí jak chcou I polonahe
@Justin Case píše: VíceA jak ho pokousi? Jestli ho sexuálně obtezuje, tak to má nahlasit a má klid.
Jenže tohle nemůžeš srovnávat, 98% znasilnuji muži a sexuálně zneuzivaji, tak z můžu nedělej chudinky
A dotaz zní pořád obtěžování nebo občas mohou být? Čti prosím
„Co mohou byt“?
Ja jsem to četla, nic z toho není samozřejmě v pubodnim textu sex. obtezovani, to už jsem napsala
Ty to ale obracíš, to, že ženské používají sexualitu opravdu neznamená, že někoho sexuálně obtěžují. On ten zkoušející může děvčicu vyhodit a žádné obtěžování se nekoná, vlastně ve svém zájmu by to měl udělat, aby on nebyl nařknut z něčeho, co nechce.
Takže ne, nemyslím si, že by bylo muži takto sexuálně obtěžováni. Ta sexualita tam pouze je, to co dělají chlapi, když obtěžují, je naprosto jinde.
Kdybych já ti měla vypravet kolikrát se mne muži pokouseli sexuálně zneuzit a s tím se setkava většina žen, tak by jsi tuhle otázku nikdy nepolozil. Ženy jsou neustále vystaveny sexuální zneuzivani.
Jenže to by jsi se musel trochu umět vcitit do toho jaké je to být ženou. Tohle ti ale chybí. Jako chlap nemáš většinou strach jit večer po ulici, jako ženská neustále atd atd.
Příspěvek upraven 05.06.24 v 23:28
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat