Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím vsechny, prosim, pomoc, stal se mi takovy pruser. Objednavala jsem si balicek z Shein, odklikla jsem jej a to i se spatnou adresou-starou, na ktere uz nebydlim a ani neni fyzicky mozne si pro ni nekam dojet, je to od meho aktualniho bydliště velmi daleko. Bohuzel jsem si te spatne adresy vsimla az po dvou dnech, kdy uz nejde nijak zmenit, protoze zbozi uz je na ceste a to na spatnou adresu.
Snazila jsem se spojit s podporou, ale je tam automat, ktery mi porad na vse odpovida stejnym odstavcem a problem se neresi. Napsala jsem jeste nejaky vzkaz na podporu, ale nemyslim si, ze zrovna u cinskeho e-shopu se nejak domluvim. Muj dotaz zni, zda kdyz si balíčky nevyzvednu ( dnes mi prisla prvni sms od ppl, ze pro me maji balicek-to bude nejaka polozka z Shein a do sms jsem zadala, ze v dorucovaci cas nejsem doma, tak to hodi nekam na vydejovnu), zda se do Ciny poslou zpet a Shein mi tak vrati penize? Nebo co se bude dit, kdyz si je nikdo nepřevezme? Jsem z toho nestastna, kdyby to byl balik za par set, tak to nejak preziju, ale byly to 2000 (mela jsem tam pelechy a hracky pro kocky, veci do akvarka…) ![]()
Dekuji za radu a zda mate nekdo podobnou zkusenost, jak to resit.
Tak si zavolej na PPL a najdi s nimi nějaké řešení. Něco podobného jsem řešila a bylo překvapivě snadné dopravit balík o několik set kilometrů jinam ![]()
Nech si to od pplka přeposlat někam do boxu a pak si to najednou vyzvedni.
A nemáš možnost v aplikaci pplka si změnit doručovací adresu?
@Simod jenze problem je v tom, ze to nechodi jako jeden balik, ale chodi to rozkouskovane po nekolika balicich, peproze kazda polozka je treba z jineho skladu. Nevim, jak tohle zkompletuji… ![]()
@NicoleMeyers píše: Více
No tak budeš muset volat dopravce víckrát. Za blbost se holt platí. Vždy, když ti přijde avízo, přesměruj to.
Radu dobrou jsi dostala, ale ty to ani nezkusis a najdeš důvod proč to nejde.
Res to s PPL
U PPL se běžně dá „přesměrovat“ na jiné místo, například do boxu. A ano, kontaktovat případně podporu PPL bude asi schůdnější.
Tak jakmile se nekam zasilka ulozi, konkretne ted mi to dali do nejakych potravin v Praze, tak uz se s ni neda hybat a musi se vyzvednout tam. Ty dalsi zkusím podchytit driv, jeste nejsou na uzemi. Dekuju vsem za rady.
Já vím, jak doprava ze Sheinu funguje a raději bych řešila tenhle „problém“ než přijít o všechno, ale jak je libo ![]()
@NicoleMeyers Ale my asi nemyslíme, že když to uloží, tak si to nechat přeposlat jinam. To se musí udělat poněkud dříve.
Ano, ja vim, jen ja si toho vsimla az to bylo v doprave, a mezitím uz se ta jedna cast dala do výdejního mista. Takze jak jsem psala, ty ostatní balíky budu resit drive, bohuzel jsem nevedela, jak to chodi a nevsimla jsem si toho dostatecne brzy. Dekuji všem za odpovedi i těm arogantním, co si neodpustili plivnout ![]()
Tak bych se zkusila domluvit přímo s tím obchodem, kde je to uložené, jestli ti to přepošlou, když jim uhradíš poštovné. Někdy jsou lidé ochotní.
Ale to výdejní místo ten balík nevlastní. Takže asi ho nebude chtít „vyzvednout“ a nechat poslat jinam. I když to by asi šlo, ale co kdyby se něco někomu nelíbilo. Skoro si tipuju, že to max. nechají odvézt zpátky na „depo“. A snad by se dalo domluvit, aby to poslali co nejdřív a nečekali na nějaké vypršení lhůty.
Vždyť jsi psala, že jsi si toho všimla za dva dny. A za dva dny to fakt nestihne být v dopravě v ČR.
Takže jsi si toho všimla až ex-post, když začali chodit zprávy od PPL, že ti vezou zásilku (příp. na které výdejní místo).
No to je už opravdu pozdě něco řešit ať už s Shein nebo s PPL.. ![]()
Bohužel, si pro to nějak musíš dojet, tvoje chyba. Nebo pokud je to v nějakém obchodě, domluvit se tel. přímo tam, jestli bys to u nich nemohla mít nějaký čas uloženo. Ale to už záleží na ochotě personálu, příp. vedení obchodu. ![]()
P. S.
Diskuzi jsem četla, ale nic o plivnutí na tebe jsem opravdu nečetla. Že je to tvoje chyba víš sama nejlíp. Bohužel jsi na ni přišla příliš pozdě, kdy už není jiná možnost, než si pro to x kilometrů dojet.
EDIT: úložní doba - našla jsem to na stránkách PPL
Pokud řidič nezastihne příjemce na adrese při prvním doručování, může být zásilka automaticky uložena na nejbližším výdejním místě. Svůj balík si můžete vyzvednout do 7 kalendářních dnů od uložení v PPL Parcelshopu. Upozorňujeme, že 7. den může být během dne už předán řidiči a bude se vracet odesílateli. Úložní doba zásilky je v případě Parcelboxu maximálně 72 hodin, u boxu třetích stran je maximálně 48 hodin od obdržení SMS/e-mailu.
Příspěvek upraven 10.03.25 v 13:49