Šikana na škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
10219
1.11.12 08:20

@Gabika já si to taky neumím představit, ale fakt tam psali kůň :nevim: .To jsem jediná, kdo ten článek na Novinkách četl? Bylo to asi někdy v létě, já už přesně nevím a hledat se mě to nechce.
Já nevím přesně jestli si ho vzali z děcáku a pak šel do diagnosťáku, to si už nepamatuji.Ale o tomhle chování u něj nevěděli. A psali tam něco v tom smyslu, že vláda uvažuje i o těchto dětech, kvůli normálnímu začlenění do společnosti. Vyjadřoval se k tomu vychovatel či pedagog co má zkušenosti s těmito dětmi. Řešil právě, že by to nedělal a dával tady toto jako příklad co se stalo. :nevim: Možná si celý článek někdo vymyslel, ale po shlédnutí filmu tomu věřím. On obyčejný člověk netuší čeho jsou schopni a nebo chce někdo zachránit provoz jejich škol. To já už netuším.
Akorát si říkám, že to by byla teprve krutá šikana. Proti tomu je pomalejší dítě balzám na duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
3.11.12 22:27

Tak ja taky povazuju za sikanu, kdyz 1 nebo vice deti cilene ponizuje, nebo obtezuje me dite. Treba, kdyz prisel syn s tim, ze ve skole spadnul, protoze ho nekdo pri behani strcil neni podle mne sikana..pokud se to neopakuje prilis casto.
Syn je ve skole spise mirnejsi, dost se prizpusobuje ostatnim. Letos sedi vedle kluka, ktery je hodne zivy a uz si nekolikrat na nej stezoval. Naposledy, ze mu spoluzak casto strka pri vyucovani do zidle. Syna take casto boli hlava. Snazime se mu doma vysvetlovat, jak se ma chovat a dat najevo, ze se mu to nelibi. Hodne nam pomohl kurz socialnich dovednosti..jeste porad tam chodi..kde se uci branit a dat najevo, ze se jim neco nelibi dost zretelne. On to totiz najevo dal, ale tak, ze si z toho nikdo nic nedelal..Myslim, ze to hodne potrebuje. Urcite je dobre resit konflikty ve skole, ale zaroven se snazit o zvysovani asertivity u vlastniho ditete. Vetsinou je totiz sikanovane dite trochu jine..treba klidnejsi, chytrejsi, jinak vypada a problemy nekonci u jedne tridy.
Sama jsem jako dite byla idedalni obet, tak jsem na to u svych deti extra hakliva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hedina
12.12.12 12:38

Poradíte?

Mám 11letého syna a nevím jestli je obětí šikany a jestli to mám řešit. Jeden den přišel ze školy a já jako vždy se ho ptám jestli snědl svačinu. Odpověděl, že né že mu ji vzal jeden spolužák, který mu s ní začal házet, že už se pak nedala jíst a on se samozřejmě rozbrečel protože je cíťa. Ten spolužák mu dělá naschvály podráží mu nohy všeliak ho postrkuje atd. Vidím, že syn se ho bojí a říká mi mami proč mi to dělá, když já mu nic nedělám. Stěžoval si na něj už i minulý rok. Nevím jestli mám jít za učitelkou nebo přímo za tím žákem. Mě osobně už to připadá jako šikana, ale nevím jak by na to reagovala učitelka, aby si nemyslela, že syna až moc bráním, ale mě připadá, že si k němu dovoluje víc a víc a, aby to pak neskončilo u facek. Zatím jak syn říká neděje se to každý den, ale to mu můžu věřit a nemusím. Prosím jak by jste reagovali?

• Citovat
  • Upravit
29
10219
12.12.12 13:08

Moje dcera chodí sice jen do školky, ale je taky citlivá. Říkám ji ať nefňuká neboť z toho mají ostatní radost a dělají ji naschvály. A ono to zabírá.
Každopádně bych šla aspoň za žákem a trochu ho postrašila, že jestli v tom bude pokračovat řekneš to jeho rodičům a ti mu dají na prdel, učitelce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hedina
12.12.12 13:25

Děkuji za odpověď to já mu také říkám, aby nebrečel, že mu to pak dělá ještě větší radost. Zítra se za ním vypravím a promluvím s ním.

• Citovat
  • Upravit
29
10219
12.12.12 13:32

Já myslím, že naše citlivé děti potřebují trošku si to řešit sami (nefňukat), ale zároveň v nás mít oporu, aby se nebály svěřit se nám a nezůstaly v tom úplně sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 19:50

Se šikanou jsem se setkala a bylo mi tolik let jako vašemu synovi. Ne vždy si to dokáže „dítě“ vyřešit samo.
Ono je totiž rozdíl mezi šikanou a takovým dětským pošťuchováním. Pokud se jedná o šikanu, tak to určitě řešte co nejdřív. Šikana může vašemu synovi ublížit nejen teď, ale i do budoucna.

• Citovat
  • Upravit
6557
12.12.12 21:00

Nam pomahalo o tom mluvit, je dulezite, ze deti doma vsechno reknou..jsou i pripady, kdy to taji. Nam opravdu pomohl ten trenink soc. zdatnosti..pro starsi deti je i sebeobrana judo, karate..ale tohle byly spise hry, naucil se durazne rikat ne a dat najevo nesouhlas a rict, co mu vadi…to predtim neumel.Driv se spis rozbrecel, nebo sel nekam do kouta a byl z toho frustrovany. Fakt je dobre posilovat sebevedomi ditka..a zaroven resit konkretni pripady. Ja jsem se branit neumela a jak by se mi to tenkrat hodilo. Je dobre to podchytit co nejdrive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
12.12.12 21:03

Hedina urcite resit, ja bych resila nejdriv pres ucitelku. Prece jen deje se to ve skole a tam je ona za deti zodpovedna a je to neutralni strana..pokud je nestranna. Taky by si ona mela promluvit s rodicema spoluzaka. V 11 letech se to uz resit fakt musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.1.13 14:44

Ahoj chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost…naše dcera 12 je jinak celkem v pohodě pominu-li pubertální výlevy ale již delší dobu jsme pozorovaly že se ztrácejí peníze–drobné jakoby nenápadně. No zkusily jsme to zpočítat a mrzelo mě že opravdu mizí…nejsou to vysoké částky třeba 20.- 35,. atd ale jde mi o to proč to bere peníze na něco dobrého dostane vždy i mimo kapesné zkoušela jsem se ji zeptat a dle očekávání na mě spustila že ji ze všeho obviňujem.. snažila jsem se ji vysvětlit že ji neobviňuji jen se ptám na co potřebuje každý den drobný… Nevíte jak to řešit nebo jak se opatrně zeptat puberťáka aniž by to bylo fiasko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
22.1.13 15:10

Moc neporadím. Ale pamatuji, že jsem to taky dělala a i brácha a mamka prý taky. Nikdy jsem je nebrala na nic důležitého :nevim:.

Příspěvek upraven 22.01.13 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
22.1.13 15:10

Ahoj. A máte doma ještě další děti?
Taky mě napadá třeba nějaká kamarádka, která chodí za dcerou, že by si chtěla přilepšit.
Pokud dcera dostává kapesné plus nějaké peníze navíc, tak mi přijde dost divné, že by měla ještě potřebu krást a k tomu v malých částkách.
Je to zařazené pod šikana ve škole, takže vás asi napadla tahle možnost že? Ale tu byste asi poznaly na změně chování dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.1.13 15:16

No máme ještě 11 měs holku ale de o to že třeba zrovna dostala v neděly 200 od dědy na přilepšenou a stejně no na škole kam chodí je šikana a není to tak dlouho asi cca 2měs co jedna holčina z 5.třídy odmítla deváťákům dát peníze a oni ji zkopaly a odvezla ji rychlá jako chování…klasickej puberťák proč já všechno svádíte na mě jinak ségru bez problému pohlídá škola známky nejsou nejhorší my bydlíme na vesnici a přes týden tu nikdo není takže tu nikoho nemá oblečení ji kupujem taky takový aby nybyla tak zvaně pozadu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
22.1.13 15:21

No nevím, kámošky pubertální kluk jí bere taky peníze, kupujou si za to cigára, nebo spíš jim je někdo kupuje.

• Citovat
  • Upravit
1072
22.1.13 15:25

A škola to neřešila?
Ale pokud na té škole šikana je, tak to by mohl být ten důvod, proč to dcera dělá. Bojí se jich, tak platí, to ji naprosto chápu. A říct vám to nemůže, to je mi jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí